Zapisal izmisljeni | 20.12.2010 - 09:34 - Kategorije: Film

Pa še malo filma, pred prazničnimi dnevi.

Nedeljski večer je zapolnil filmič iz leta 1990, z naslovom Bird on a wire, ki sem si ga moral še enkrat ogledati, saj je bil v moji glavi zapisan kot odličen.

birdonawire

A v otroštvu/najstništvu je imelo vse nekoliko drugačen pomen, tudi filmski svet je bil veliko enostavnješi, da ne rečem manj zahtevnejši.

Zgodba, kjer Rick Jarmin, katerega upodobi avstralec Mel Gibson, beži pred preteklostjo oz. pred pokvarjenimi FBI agenti in njihovimi člani, je precej slaba osnova, ob tem pa se mu pridruži še njegova bivša in dobimo tipični hollwoodski izdelek, kjer se glavna akterja do konca filma zbližata in rešita vse težave. Že pred časom je podoben, sodoben filmič, neuspešno poskušal to storiti TUKAJ.

A ni vse tako slabo, kot se sliši.

Mel Gibson je odlična izbira za trpečega, ki ga tolčejo z vseh strani on pa s tistimi svojimi grimasami, vse to moško prenaša in se na koncu maščuje, vendar bi rekel, da gre že videno v Smrtonosnem orožju oz. vseh njegovih delih in ostalih. Ne glede na to je posrečen izbor za junaka, saj se na prvo, prikupi vsem gledalkam/gledalcem, medtem ko njegova partnerka Marianne Graves oz. Goldie Hawn to uspe šele po določenem času, predvsem s svojo naivnostjo/neumnostmi.

Negativca filma sta David Carradine in Bill Duke, ki imata že 15 let neporavnane račune z Jarminom, ki ju je zajebal pri eni droga-import pošiljki, zaradi česar se je ves ta čas pod okriljem FBI skrival z izmišljenimi identitetami, ter selil po vseh koncih Amerike.

No, tokrat ga na bencinskem servisu, kjer je zaposlen, najprej prepozna bivša, istočasno pa ga pokvarjeni agent FBI, ki je v navezi z zgoraj omenjenim negativnim dvojcem, izbriše iz baze zaščitenih prič, kar se mi je zdelo še posebaj neverjetno, da lahko to stori en uradnik s pritiskom na eno tipko in že te ni.

Jarimin in njegova biša se podata v beg, pri tem pa ju lovijo negativci in policija, ki je prepričana, da sta umorila lastnika bencinskega servisa …..

Klišejske prigode tja do konca filma, vrhunec katere je žensko srečanje s kačo in igranje opic s pištolo, pogrešal sem samo še plapolajočo ameriško zastavo …..

A kot sem že zapisal, ni vse tako slabo kot se sliši, saj gre za neobremenjeni izdelek, katermu glavni namen je, da zabava občitnstvo in to mu kljub vsemu naštetemu dobro uspeva.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 20.12.2010 ob 09:34 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !