Zapisal izmisljeni | 17.12.2010 - 15:29 - Kategorije: Glasba

Nadaljujem z nemški trasherji Kreator, ki so svojo glasbeno kariero pričeli z imenom Tormentor, pod vplivi Venom, Mercyful fate, Metallice, Slayer, nemških Destruction in Sodom ter ostalih metalskih ikon, takrat novega vala imenovanega trash.

Gonilo skupine je bil Mille Petrozza, ki je skupaj s takratnimi člani, leta ‘85, izdal prvenec z naslovom Endless pain, ki naj bi bil kasneje zelo vpliven za razvoj black in death scene. Že naslednje leto so Krator udarili z izvrstnim albumom Pleasure to kill, naslednje pa še s tretjim, poimenovanim Terrible Certainty. Leta 1989 so osvojili metalski svet z albumom Extreme aggression, leto kasneje pa je izšel, zame, njihov najboljši album Coma of souls, na katerem se je nahajalo tudi to TUKAJ. Prehod v novo destletje je zaznamoval album Renewal iz leta ‘92, ki je imel tudi istoimensko pesem/video, v tistem času, v naši družbi eno najbolj poslušanih …

YouTube slika preogleda

Za tem albumom sem se nekoliko oddaljil oz. distanciral od banda, ki je že s prejšnim albumom nakazal neke nove smernice, kar je privedlo do spremembe v postavi banda in priznam, da albumov Cause of conflict iz ‘95, Outcast iz ‘97 in Endorama iz ‘99 nisem nikoli slišal/poslušal.

Violent revolution iz leta 2001 me je zvabil nazaj, ta naslovnica oz. ogromen plakat naslovnice albuma pa je še nekaj časa krasil mojo takratno sobo, v katero se prav zaradi TEGA DODATKA ni upal noben otrok. Enemy of God iz leta 2005 in Hordes of chaos sta band počasi vrnila na poti stare slave oz. v stari dobri trash, za katerega opažam, da je spet v modi.

Mi je že žal, da se nismo uspeli dogovoriti/uskladiti o odhodu na verjetno zadnji letošnji koncert, ki naj bi si ga udeležili, podobno kot mi je bilo žal tam v koncu osemdesetih/začetku devedesetih, ko sem imel priložnost s starejšo družbo iti na prvi večji koncert, pa sem nekaj zajebal v šoli ….. slišati je kot renewal

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 17.12.2010 ob 15:29 in je shranjen pod Glasba. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

6 komentarjev

 1. 21.12.2010 @ 13:40

  Uf, kaki zakon komad. Se ga dobro spomnim še iz časov, ko sem začel nekoliko zapostavljati nemški Trash (moj zid je v začetku 90-tih krasil Sodom poster).

  Btw, film, fuzbal in metal.. vse na enem placu… zakon blog!

  Zapisal cosmopapi
 2. 21.12.2010 @ 16:00

  zanimivo, nikoli si ne bi mislil, da odvisni od neodvisnih spremlja še nogomet, ob vsem skupaj pa še metal in predsodek, da si fokusiran samo na film, se je razblinil. Kar pogosto zavijem na tvoj blog in kar nekaj filmov sem si že ogledal, potem ko sem o tem bral pri tebi, tako da vračam kompliment …..

  mene je na nemški trash zaneslo po obdobju s Halloween, Gamma Ray in podobnimi nemškimi bandi, Sodom, Tankard, Exumer in Kreator pa so bili del zanimivega odraščanja ….

  Zapisal izmisljeni
 3. 21.12.2010 @ 22:45

  Heh, lahko bi bila najboljša prijatelja :) Pred filmskim blogom sem nekaj let pisal za nogomania.com, tako da brez fuzbala pri meni ne gre (velik ljubitelj slovenske lige – ni me sram priznati…). Da sem pristaš bolj trde glasbe, pa priča še en drugi moj blog, ki je v osnovi zelo podoben filmskemu http://album-tedna.blogspot.com/ Gamma Ray nekako ni prišel do mojega mesta, Halloween, Kreator, Destruction ter seveda Sodom pač…

  Zapisal cosmopapi
 4. 21.12.2010 @ 23:47

  svaka čast.

  sem že dodal povezavo, da se malo informiram o dobrih/trdih zvokih in ne samo tem trendy Mtv sranju. Odkar so vsi ti slovenski metal magazini ugasnili, je zazevala ena velika praznina, pa da ne boš slučajno rekel, da si tudi za RSQ ali pa Master magazin pisal. To bi bilo že čisto preveč ….

  Jaz sem bil nekaj časa navdušen nad Exumer oz. njihovim albumom Possessed by fire, zdaj pa bi ga bilo dobro spet poiskati in preposlušati, čista nostalgija ….

  Kar se nogometa tiče, sem jaz na ligaški sceni bolj za angleški in nemški, malo manj pa za italijanski, španski in francoski nogomet, medtem ko slovensko ligo pa spremljam zgolj informativno.

  kar se mene tiče, sva že virtualna prijatelja ……

  Zapisal izmisljeni
 5. 22.12.2010 @ 09:03

  Tudi jaz dodal tvojo povezavo… Jp, Exumer, old school trash. Do trenutka, ko je na sceno stopil NY hard core, je bila to tudi moja glasba (in še zdaj je)

  Zapisal cosmopapi
 6. 15.12.2011 @ 21:30

  [...] avstralcih Mortal sin in pa Heathen, smo nekje na polovici ujeli nemške Destruction, soborce Kreatorjev, s kozarčki v rokah pa nato skoraj v celoti odgledali Exodus. Te sem že nekoliko pozabil, [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !