Zapisal izmisljeni | 13.09.2010 - 22:46 - Kategorije: Film

Film z neumnim naslovom, ki sem si ga ogledal pred slabima dvema tednoma, z  velikimi kokicami v naročju, poln pričakovanj, ki pa so se kmalu razblinila, a o tem nekoliko nižje …..

Get him to the Greek oz. prevedeno v slovenščino Superžur

gtg

Še en klasični buddy-buddy movie, kjer se skoraj vse vrti okoli dvojca, ki se nekaj časa razume, pa nekaj ne oz. okoli Jonah Hilla in Russell Branda.

Buckasti komedijant Jonah je v zadnjih nekaj letih nase opozoril z vlogami v filmih The 40-year-old virgin, Click, Knocked Up, Evan Almighty, Superbad, Reno 911, Bruno in ostalih, ki se ne morejo pohvaliti s kvaliteto. Na drugi strani je Russell v tem času nase opozarjal kot M tv voditelj, voditelj Big brother serij, radijec in kontroverzna oseba, ki je le dan po tistem 11.9 prišel v službo našemljen kot Osama Bin Laden, pa v službo privlekel svojega dilerja itd. Skratka eden tistih, ki so se bolj kot z delom odlikovali z raznimi škandali, drogiranjem, alkoholiziranjem in vsem kar paše zraven. Nekakšna moška verzija Amy Winehouse, za lažje razumevanje, čeprav primerjava ni čisto prava, v prid pevki, ki jo izjemno cenim, kar pa bi težko zatrdil za Russella.

In prav on je bil idealen za vlogo kontroverznega angleškega rockerja z imenom Aldous Snow, katerega lik je razvil že TUKAJ, saj ve kako je biti v koži zavrženega zvezdnika, ki ima težave z drogo in alkoholom.

No, zgodba je dokaj preprosta, Sergio Roma, ki ga upodobi neprepričjivi Sean Combs, bolj znan kot Puffy, Puff Daddy, P.Diddy oz. Diddy in verjetno še kaj, se navduši za idejo svojega zaposlenega, debelušnega Aarona Greena, ki ga upodobi Jonah, da naj organizira koncert kontraverznega Aldous Snowa.

Edina težava oz. naloga Aarona je, da pripelje težavneža iz Anglije v ZDA, kjer se tudi nahaja prizorišče koncerta oz. Greek theatre, koncertno prizorišče Los Angelesa, kjer so nastopili mnogi pravi glasbeni zvezdniki. Torej, je pojasnen neumni naslov filma, Aldousa je potrebno spraviti do grka, kar je prekleto težka naloga, a kot je bilo za pričakovati, izvedljiva s kopico smešnih prigod.

Glavni lik rockerja Aldousa je kar dobro/všečno zasnovan, saj je mešanica kultnih rock zvezdnikov oz. nekakšen rock cocktail, mogoče me je pri vsem skupaj le motilo, da je bil nekoliko preveč črno-belo zastavljen oz. preveč pozitivno zasnovan, precej podobno pa je bilo tudi z debelušnim spremljevalcem oz. asistenton Aaronom. Nekakšna sodobna junaka skrita v telesih divjega rockerja in debelušnega assistenta …..

Kljub predvidljivi, nezahtevi, klišejski zgodbi, ima film kar nekaj smešnih sekvenc, pri katerih smo se gledalci v dobro popolnjeni kino dvorani, pošteno nasmejali, mene pa je navdušila še nepričakovana pojava Larsa Urlicha v eni od stranskih vlog.

Na žalost so bila moja pričakovanja so bila precej višja, saj bi ob vsemu pompu, ki ga je bil film deležen ob pričetku predvajanj, moral dobiti veliko več kot še eno povprečno komedijo, kjer oseba A spremlja osebo B,  na določeno točko, se z njim kljub vsem nasprotjim in razlikam sprijatlji ter reši vse težave.

Na žalost, film oz. glavna lika z velikim potencialom, pa preslabim izkoristkom in mogoče se bom pa le moral sprijazniti s tem, da so redki, kvalitetni filmi, z rock tematiko …..

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 13.09.2010 ob 22:46 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

1 komentar

  1. 29.10.2010 @ 21:58

    Tudi men je bil krneki. Na trenutke duhovit, drugače pa nič posebnega.

    Zapisal Filip

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !