Zapisal izmisljeni | 22.07.2010 - 13:06 - Kategorije: nogometaši

Seveda gre za moje predvidevanje, ko pravim, Ta je verjetno zadnji, a vse kaže na to.

Enostavno stvari so toliko napredovale, da je že sama udeležba, velik uspeh, a da ne bom preveč zavajal in zapletal, bom šel kar po vrsti.

Novozelandski nogometaš Andy Barron.

andy

Kot je lepo prikazano na sliki, je novozelandski nogometaš svoj reprezentančni dres zamenjal s klasično, belo srajico.

Andy je nogometaš, ki ni verjetno nikoli preveč polnil medije, razen lokalnih seveda, a s koncem svetovnega prvenstva je ob naznanitvi, da se poslavlja od reprezentančnega dresa, dobil svojih pet minut slave.

Andy Barron je bil na tem svetovnem prvenstvu edini nogometaš, ki si ne služi denarja izključno z nogometom, torej ni profesionalni igralec nogometa, kar nas pripelje do mojih uvodnih stavkov, da je verjetno zadnji takšen oz. eden zadnjih, saj predvidevam tako kot mnogi drugi, da za njim ne bo več takšnih.

Nogometna igra je napredovala do teh mer, da so redke nove reprezentance oz. reprezentance debitantke na prvenstvih, da o profesionalizmu in denarjih, ki se obračajo sploh ne pišem, zaradi česar kar z gotovostjo lahko zatrdim, da je Andy Barron odšel v nogometni pokoj kot zadnji amaterski igralec na svetovnih prvenstvih.

Namesto nogometni karieri se bo sedaj lahko veliko bolj posvečal tistemu za kar se je izšolal oz. bančništvu, novozelandska reprezentanca in klub Team Wellington v katerem je nazadnje nastopal pa bosta morala nekako nadaljevati brez njega.

V svoji ne preveč blesteči nogometni karieri je nastopal za sedem različnih klubov, zadnji je bil že omenjeni Team Wellington, v reprezentančnem dresu pa je za svojo domovino zbral 12 nastopov, pri tem pa 23.2.2006 proti Maleziji dosegel tudi edini reprezentančni gol. Ker bo v decembru dopolnil okroglih 30 let in ker je za njim dokaj uspešno igranje na svetovnem prvenstvu, se je odločil za novo življensko smer pri tem pa izjavil, da je to idealen trenutek.

Dejansko je nastop na svetovnem prvenstvu eden od vrhuncev nogometaševe kariere in mnogi veliko boljši igralci tega niso uspeli doseči kar je amaterski igralec Andy Barron, ki je z reprezentanco Nove Zelandije zaključil to tekmovanje brez poraza, saj so vse tri dvoboje v prvi fazi tekmovanja odigrali neodločeno, a se kljub temu niso uvrstili v naslednjo fazo, s tem pa so ostali edina reprezentanca na prvenstvu, ki ni občutila poraza.

No, malo je manjkalo da bi njegov klubski in reprezentančni soigralec, 34-letni rezervni golman James Bannatynne prav tako kot amater nastopil na prvenstvu, a je bil vsa tri srečanja samo rezerva, po prvenstvu pa je že odigral svojo jubilejno, stoto in hkrati zadnjo tekmo v reprezentančnem dresu oz. seje tudi on poslovil od aktivne reprezentančne kariere.

Andy je torej z reprezentanco Nove Zelandije odigral 1-1 s Slovaško, pa še enkrat 1-1 z Italijo, ter 0-0 s Paragvajem, pri tem pa je po dvoboju z Italijo pri razmenjavi dresov dobil dres italijanskega reprezentanta Zambrotte, za katerega je dejal, da je njegov najljubši suvenir.

Srečno, bančnik Andy Barron.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 22.07.2010 ob 13:06 in je shranjen pod nogometaši. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !