Zapisal izmisljeni | 14.07.2010 - 18:21 - Kategorije: nogometaši

Lani nekje v tem času, natančneje TUKAJ, sem Diega Forlana predstavil v sklopu najboljših strelcev oz. golgeterjev najmočnejših evropskih lig, sedaj pa zadevo samo še malo dopolnjujem saj je postal Najboljši igralec svetovnega prvenstva 2010.

forlan

Fantastični urugvajac je vodil svojo reprezentanco oz. reprezentanco Urugvaja do impresivnega četrtega mesta, pri tem pa je dosegel pet atraktivnih zadetkov, s čimer je bil skupaj z Davidom Villo, Wesley Sneijderom in Thomasom Mullerjem najuspešnejši strelec prvenstva, a je uradno ta nagrada pripadal Mullerju, ki je imel več asistenc in manj igralnih minut.

Torej končni vrstni red na lestvici strelcev je izgledal po zaključku prvenstva takole: Thomas Müller 5 zadetkov, David Villa 5, Wesley Sneijder 5, Diego Forlan 5, Gonzalo Higuain 4, Robert Vittek 4, Miroslav Klose 4, Luis Suarez 3, Landon Donovan 3, Luis Fabiano 3, Asamoah Gyan 3 itd.

Predvsem po zaslugi teh petih zadetkov in za večino nepričakovano visoki uvrstitvi reprezentance Urugvaja, je Diego Forlan postal še drugi urugvajec z nazivom najboljšega igralca svetovnega prvenstva. Pa ker imam ravno čas. lahko naštejem vse najboljše do sedaj:  2006 francoski virtuoz Zinedine Zidane, 2002 nemški golman Oliver Khan, 1998 brazilski fenomen Ronaldo, 1994 genialni brazilec Romario, 1990 italijanska zvezda enodnevnica Salvatore Schillaci, 1986 neponovljivi argentinec Diego Maradona, 1982 učinkoviti Paolo Rossi, 1978 dolgolasi argentinec Mario Kempes, 1974 totalni nizozemec Johan Cruyff, 1970 legendarni brazilec Pele, 1966 angleški Sir Bobby Charlton, 1962 brazilski boem Garrincha, 1958 brazilski znalec Didi, 1954 madžarski konjenik Ferenc Puskas, 1950 razočarani brazilec Zezinho, 1938 prvi brazilski nagrajenec Leonidas, 1934 legendarni italijan Giuseppe Meazza in 1930 prvi najboljši, urugvajec Jose Nasazzi.

Dolgo je minilo od prvega urugvajca, do tega drugega Diega Forlana, kateremu privoščim naslov najboljšega igralca prvenstva, a me nekoliko bega po čem je dobil prednost pred ostalimi. Mislim, da večina zmotno podcenjuje moč urugvajske reprezentance in misli, da jo je on sam privlekel do četrtega mesta, vendar je to v sodobnem nogometu nemogoče. Posameznik nima več toliko vpliva kot nekoč, zaradi česar bi ta kriterij prečrtal. Statistični podatki so na strani mladega Thomasa Mullera, prav tako višja uvrstitev njegove reprezentance, torej tudi ta kriterij odpade. Ponavadi je bil za igralca prvenstva proglašen igralec iz finalnega obračuna, a očitno strokovne žirije ni nobeden od teh povsem prepričal. Xavi Hernandez, Andres Iniesta, David Villa, Arjen Robben in Wesley Sneijder iz finala ter  Mesut Ozil, Bastian Schweisteiger, Asamoah Gyan in Lionel Messi so bili očitno preslaba konkurenca, prvič v zgodovini prvenstev pa je naziv najboljšega igralca prvenstva prejel igralec iz četrtouvrščene ekipe.

Presenetljivo, bi zapisal brez da bi koga razburil, a če nič drugega so bili njegovi goli vsaj malo spektakularni, saj jih je večino dosegel z oddaljenosti in ko so se še mnogi pritoževali nad to adidasovo Jabulani žogo, je Diego Forlan že pridno zadeval, ter vlekel svojo reprezentanco proti presenetljivemu uspehu …..

Mislim, da je precej neodločna komisija naredila nekakšen kompromis in dodelila nagrado igralcu ob katerem je/bo najmanj protestov, saj je bil Diego Forlan dejansko zelo dober in učinkovit, prav tako pa njegova reprezentanca.

Lepa nagrada za skromnega moža, ki je ob perspektivni teniški karieri do 16. leta, doživel družinsko tragedijo, saj je bil njegova starejša sestra vpletena v avtomobilsko nesrečo, v kateri je utrpela hude poškodbe oz. je od tedaj hroma, natančneje tetraplegik, mladi Diego Forlan pa je takrat ugotovil, da bo z nogometom veliko hitreje prišel do večje količine denarja kot s tenisom in bo lahko plačeval sestrino drago zdravljenje.

In prav je imel, po urugvajskih klubih Penarol in Danubio, argentinskem Independienteju, angleškem Manchester Unitedu, pa španskima Villarrealu in Atletico Madridu, kjer si je poleg denarja prislužil še naziv enega najboljših svetovnih napadalcev, je v dresu urugvajske reprezentance postal še uradno Najboljši igralec svetovnega prvenstva.

Čestitke.

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 14.07.2010 ob 18:21 in je shranjen pod nogometaši. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

5 komentarjev

 1. 15.07.2010 @ 11:54

  … saj je bil njegova starejša vpletena v avtomobilsko nesrečo …

  Kaj? Si tu mogoče mislil na njegovo sestro?

  Zapisal mhm
 2. 15.07.2010 @ 14:57

  mhm, res je, beseda Sestra se je nekje izgubila ….. sorry ….. popravil ….. hvala

  Zapisal izmisljeni
 3. 15.07.2010 @ 20:55

  Viš…to s sestro pa nisem vedela… /in če bo na račun najboljšega igralca SP…dobil še kaj več denarja…pa pomagal z njim sestri…potem..no potem ne bom (več) zoprnila, zakaj je šel naziv najboljšega pa ravno k njemu.)

  Zapisal nish
 4. 16.07.2010 @ 00:27

  sestrin fant pa je v navedeni umrl ….

  Zapisal izmisljeni
 5. 26.07.2011 @ 00:52

  [...] z 10-ih metrov, a bil ponovno premalo zbran oz. natančen. V 42. minuti srečanja pa je blondino, najboljši igralec zadnjega svetovnega prvenstva, le zadel, Egidio Arevalo je pred nasprotnikovim kazenskim prostorom priboril žogo in imel odprto [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !