Zapisal izmisljeni | 26.06.2010 - 11:50 - Kategorije: 09. osmina finala

Končala se je prva faza tekmovanja in prvenstvo se bo nadaljevalo s polovičnim številom ekip. Ostalo je torej še šestnajst najboljših in spodaj je moja hitra napoved osmine finala oz. napoved za koga bom navijal …..

URUGVAJ – JUŽNA KOREJA

Meni zelo simpatični Urugvaj, ki ima veliko daljšo nogometno tradicijo kot Južna Koreja, naj bi dobil ta dvoboj, predvsem zaradi izjemnih ofenzivnih sposobnosti urugvajskih napadalcev, torej Forlana in Suareza, pa zaradi taktične zrelosti in pa tiste južnoameriške čvstine, ki me vedno znova navduši. Na drugi strani sem pri južnokorejski ekipi videl kar precej pomankljivosti, predvsem v tistem tretjem kolu, ko bi lahko tudi izgubili vse oz. bi bili izločeni in ne glede na določene simpatije do njih, predvsem rdečega vraga Ji Sung Parka, bom na strani urugvajcev.

ZDA – GANA

V obračunu dveh reprezentanc, ki sta zajebali moji reprezentanci, se bom postavil na stran edine še preživele afriške ekipe oz. Gane, za katero močno upam, da bo izločila ZDA, čeprav so ti zelo kvalitetni. Zanašam se predvsem na pregovorno moč afriške ekipe, ki ima v svojih vrstah nekaj izjemnih posameznikov, sposobnih s trenutnim navdihom, razrešiti vse dvome o zmagovalcu oz. antipatične jenkije poslati s prvenstva. Kar ni uspelo slovencem, naj uspe črnim zvezdam.

NEMČIJA – ANGLIJA

Dogodki iz prve faze tekmovanja so me pripeljali tja, kjer sm mislil, da nikoli ne bom. V obračunu Nemčije in Anglije, bom vzpodbujal bom Ozila, Khediro, Schweinsteigera in ostale nemške mojstre nogometnih veščin, ki znajo z razliko od svojih predhodnikov, igrati lep,atraktiven in netipično-nemški nogomet, za razliko od prenapihnjenih angleških zvezdnikov Terrya, Lamparda, Gerrarda, pa tudi rdečega hudiča Rooneya. Angleži so v prvi fazi tekmovanja igrali nenavdahnjeno, dolgočasno, zastarelo, pri tem pa niso mogli premagati ZDA in Alžirije, proti mali Sloveniji pa so se po minimalnem vodstvu zaprli in branili prednost do konca srečanja. V dvoboju, za katerega pravijo, da je brez favorita sem za elf, tako kot vedeževalska hobotnica z imenom Paul.

ARGENTINA – MEHIKA

Mogoče argentinski selektor Maradona res nima preveč pojma o trenerskem poslu oz. taktiki, postavitvi in ostalih trenerskih prvinah, a ima neverjetno karizmo in moč združevanja, ustvarjanja pozitivne atmosfere, kjer so vsi njegovi igralci pripravljeni umreti zanj. V takšnem okrožju in s takimi igralci kot jim ima, Mehika nima praktično nobenih možnosti za napredovanje in odvečno je razlagati, da bom navijal za argentinske virtuoze.

NIZOZEMSKA – SLOVAŠKA

Nizozemska je moj favorit za osvojitev prvenstva oz. za novega svetovnega prvaka in Slovaška naj bi njenim igralcem bila samo nekakšno ogrevanje za kasnejše obračune, pri tem pa nimam želje podcenjevati slovaške reprezentance, ki se je izkazala, ko je bilo najpotrebneje oz. v tekmi za vse ali nič in tudi osmina finala bo takšna. Torej Nizozemska s pravim pristopom ne bi smela imeti večjih težav z nasprotnikom, ki je že presegel pričakovanja, a oranžni so že prevečkrat kiksali, ko je bilo to najmanj potrebno. Upam, da bodo šli tokrat do konca.

BRAZILIJA – ČILE

V tem dvoboju se bom postavil na stran, za katero bodo navijali le redki, torej Čile, saj mi je zelo všeč njihova igra oz. pristop. Napadati kolikor je to le mogoče, v fazi branjenja pa brezkompromisno, ne glede na sloves nasprotnika, kar je argentinski podpis njihovega selektorja Bielse. Brazilci me niso nikoli preveč privlačili oz. impresionirali in če nisem bil preveč navdušen ob imenih kot so Romario, Bebeto, Rivaldo, Ronaldo itd, me tudi ta generacija oz. ekipa ne spravi na njihovo stran. Kot sem že zapisal, njihov nogomet je precej bolj podoben blatnim favelam kot pa sončnim plažam Copacabane.

PARAGVAJ – JAPONSKA

Paragvaj do sedaj ni preveč navdušil, saj so nekakšna reklama anti-nogometa oz. defanzivnega stila, ki pa jim že lep čas prinaša solidne uspehe in tudi tokrat je bilo tako. Prvo mesto, v sicer najlažji skupini prvenstva, se mora spoštovati, a na drugi strani bo tokrat eno od pozitivnih presenečenj prvenstva. Japonci so se izkazali kot potrpežljivo moštvo, ki zna igrati na rezultat, ob tem pa ima nekaj fenomenalnih posameznikov, predvsem Honda, ki bi lahko nagnili tehtnico na japonsko stran. Tokrat, za razliko od prvega para, dajem prednost azijcem za katere je njihov bivši selektor, legendarni Ivica Osim dejal, da so končno dozoreli, saj nimajo več strahu, ko so preigrali golmana in pogledovali proti selektorski klopi, če je vse OK in smejo zadeti.

ŠPANIJA – PORTUGALSKA

Zajeban par, kjer še nisem čisto odločen za koga navijati. Španija je proglašena za največjega favorita turnirja, a do sedaj ni preveč navdušila in izjemni David Villa ter standardno odlični Xavi sta zaenkrat ena redkih svetlih točk te ekipe, čeprav se mnogi ne bi strinjali s tem. Na drugi strani je Portugalska, ki se že dalj časa muči s formo in igro, prav tako kot njen prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo, ki pa mi ni antipatičen tako kot mnogim. Zame je že nekaj časa najboljši nogometaš na svetu, ki ima podobno kot še nekateri drugi superstarji nogometa, obilico težav s formo v reprezentančnem dresu in kar nekako pričakujem njegovo eksplozijo. Res še ne vem za koga bi tu navijal in komu dal prednost. Nagibam se k špancem.

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 26.06.2010 ob 11:50 in je shranjen pod 09. osmina finala. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

3 komentarjev

 1. 26.06.2010 @ 23:58

  [...] hitra napoved …. [...]

 2. 27.06.2010 @ 11:25

  kastiljo

  Pred začetkom bi napovedal takole: Urugvaj, ZDA, Anglija, Mehika, Nizozemska, Brazilija, Paragvaj, Portugalska. Prvedva dvoboja sta že mimo, zato pokumentiram ostale napovedi. 3. Nemci so me po prvi tekmi popolnoma razočarali in se bojim, da jim je zmanjkalo zaleta. Za njih netipičen slog igre mi je precej bolj všeč, ampak vprašanje koliko tega bodo pokazali proti Angležem. Na drugi strani mislim, da bodo Angleži počasi ujeli ritem in napovedujem, da bo Rooney odločil tekmo :) 4. Argentinci so v obrambi porazni, kar bodo izkoristili Mehičani s protinapadi. Argentinska igra v napadu ni tako superiorna kot mnogi blebetajo. Saj so bili vredu in znajo napadati, ampak mene niso prepričali. Je pa tudi res, da jih ne marah sploh :D 5. Nizozemci so ena izmed dveh reprezentanc, ki sta me do zdaj najbolj prepričali in mislim, da nebi smeli imeti nobenih težav. Slovaki pa so se mi na tem SP zdeli bolj turisti, ampak v takšni skupini kot so jo imeli so vseeno prišli naprej. 6. Brazilija je še druga ekipa, ki me je najbolj prepričala. Prva tekma res ni bila fenomenalna, ampak v nadaljevanju so pokazali, da znajo igrati. 7. Paragvajska obramba bo zdržala vse nalete, napad pa bo izkoristil eno od dveh ali treh resnih priložnosti. Japonci so me pozitivno presenetili, ampak ne vem, če se bodo znali spopasti s Paragvajsko obrambo. 8. Španci so zelo neprepričljivi, brez Ville bi bili že doma, zame zaenkrat igralec #1 na tem prvenstvu. Meni je res škoda, da on ni šel v Manchester :( No pa pustimo klubski nogomet. Portugalci so pokazali, da znajo igrati v obrambi, Ronaldo je pokazal, da zna sodelovati z ekipo, čeprav je imel nekaj solo “izpadov”. Napad jim kar lepo teče, čeprav jim včasih zmanjkuje idej. Samo Španci so pa res čisto brezidejni in eno večjih razočaranj do sedaj (od Italjanov in Francozov nisem pričakoval ne vem kaj) btw. lepo da se vsaj nekdo strinja z mano, da je Ronaldo še zmeraj najboljši na svetu =)

  Zapisal kastiljo
 3. 28.06.2010 @ 02:28

  kastiljo, kot je zdaj že jasno, Nemčija ni razočarala, temveč je to še enkrat več storila Anglija, kateri od srca privoščim izpad. Nekaj zaradi slabih iger, nekaj zaradi nadutosti, nekaj zaradi dvoboja s Slovenijo …..

  Čeprav sem napovedal, da bom navijal za Argentino sem si med samo tekmo premislil in prestopil na mehiško stran, ki je bila močno oškodovana, drugače kot angleži v popoldanski tekmi, ki so bili dejansko preslabi. Mehika je bila do prvega gola odlična, boljša kot favorizirana Argentina, a o tem se bom podrobneje razpisal v naslednji objavi …..

  Nizozemska je moj favorit ……

  V uspeh brazilcev močno dvomim ……

  jaz sem za japonce na Hondin pogon ….

  vse boj sem na španski strani ……

  Zapisal izmisljeni

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !