Zapisal izmisljeni | 28.05.2010 - 23:45 - Kategorije: Film

Nekoliko zamujam z objavo, saj je torkov obisk filmskega planeta že kar nekaj dni stara zadeva, pa vseeno …

Tokrat kvazi romantična komeedija v slovenščino prevedena kot Rezervni načrt oz.

The back-up plan

rezervni

Še en nateg več, predstavljen kot romantična komedija, vendar film, kjer se niti enkrat ne moreš nasmejati, definitivno ne more biti komedija oz. del komedije.

Edina svetla točka filma je pojava/postava Jennifer Lopez, newyorške latino dive s portoriškimi geni, ki se je proslavila z vlogo v filmu Selena, pa v Anacondi, U turn, The cell, The wedding planner in kasnejšimi bolj ali man povprečnimi filmskimi izdelki. Hkrati s filmsko kaiero je gradila tudi glasbeno, kjer pa je bila, po mojem mnenju nekoliko uspešnejša, mnogim pa se je vrezala v spomin s tisto zeleno obleko ….

Tokrat se pojavi v vlogi nekoliko zagrenjene Zoe, ki se naveliča čakati pravega, zaradi česar odide na umetno oploditev, vendar še isti dan spozna neznanca s katerim se seveda najprej spre, pa nato zbliža, kako klišejsko, pa ponovno spre in spet zbliža, če se ne motim pa to do konca filma ponovi vsaj še dvakrat.

Tipček oz. mr. pravi je avstralec Alex O’Loughlin, ki sem ga spoznal v cool filmčku Invisible, nekoliko kasneje pa še v presenetljivo gledljivem April Rush.

Skratka iz spogledovanjain simpatij se razvije ljubezen, zmenki, spoznavanje in vse ostalo kar paše zraven, vest o nosečnosti oz. uspešni umetni oploditvi pa pripelje do prvih težkih trenutkov, ki jih zamenja ljubeen, in tako nekajkrat, pri tem pa nobenih komičnih situacij, dialogov oz. česarkoli, kar bi pripeljalo do smeha.

Na koncu pa predvidljiv in osladen happy end ……

Ubog, celo obupen poskus narediti še eno različico Knocked up, ki je gledljiv, smešen in vse kar ta ni …..

Odsvetujem.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 28.05.2010 ob 23:45 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !