Zapisal izmisljeni | 22.05.2010 - 17:23 - Kategorije: Glasba

V preteklostisem kar nekajkrat v rubriki Glasba pritaval do glam rocka oz. rocka 80-ih prejšnega stoletja, kako oddaljeno to zveni, pa naj si je šlo za uvodno objavo na tem blogu TUKAJ, podgane oz. bandič z imenom  Ratt, edinstveno Pepelko oz. band s takšnim angleškim nazivom – Cinderella, črne vrane - The Black Crowes, ali za legendarne zračne kovače Aerosmith, šokerja z ženskim imenom Alice Coopera itd ….

Tokrat Poison ……

YouTube slika preogleda

V čast človeku, ki je bil pred časom na operaciji slepega črevesa, pa kmalu doživel možgansko kap, se počasi vračal na stare tirnice …. včeraj pa sem zasledil, da je bil v četrtek ponovno prepeljan v bolnišnico zaradi simptomov zalitja možganov s krvjo in s paralizo leve strani telesa, kar naj bi pomenilo, da je doživel še eno možgansko kap, da pa bo zdravstveno stanje še slabše je bilo pri natančnih preiskavah ugotovljeno, da ima nekakšno luknjo v srcu.

Bret Michels, pevec oz. frontmen skupine Poison, rojen 15. marca 1963 v mestu Butler v Pennsylvaniji kot Bret Michael Sychak, je eden od ustanoviteljev skupine, ki se je preselila v center glam dogajanja, Los Angeles in po ustalitvi svojih članov, bila eden od stebrov glam rocka.

Našminkani tipčki z natupiranimi frizuricami, recimo jim čupicami, v kičastih oblačilih, z obveznimi škorenjčki in podobno kramo, so obvladovali takratno rock sceno in tile Poison so bili eni od vodilnih predstavnikov. Lahkotna glasbica s kitaricami, s spevnim refrenčkom, solažico in tra-la-la-la o zabavah, dekletih, uživanciji ….

Poison so leta 1986 izdali zelo dobri debitantski album Look what the cat dragged, kateremu je leta 1988 sledil uspešni Open up and say … aah!, dve leti kasneje oz. 1990 pa je prišel na vrsto, vsaj zame, njihov najkvalitetnejši album Flesh & blood, s katerega je tudi zgoraj objavljeni video. Za tem, njihove glasbene poti nisem preveč spremljal, saj sem bil, tako kot večina naše družbe, že nekaj časa v mnogo čvstejših/agresivnejših zvrsteh. Band je leta ‘91 izdal svoj prvi live album z naslovom Swallow this live, leta ‘93 pa je sledil še Native tongue, kjer je po seriji sporov med vodilnima članoma banda oz. Bret Michelsom in C.c. DeVillom, slednjega zamenjal Richie Kotzen, a tudi ta ljubezen ni trajala. Frontman Michels se je sesul s svojim Ferrarijem, v času dolgotrajnega okrevanja pa je glam sceno povozil grunge in hair glam bandi so, kot so hitro zrasli, hitro tudi padli. Posneti material z naslovom Crack a smile, z dodanim … and more, je izšel šele v novem tisočletju oz. leta 2000, ko je sledil reunion zasedbe, ki je zaslovela v drugi polovici osemdesetih, ponovno združeni pa so še istega leta izdali Power to the people s petimi novimi pesmimi in dvanajstimi live posnetki, kuj dokler je vroče, bi rekli. Leta 2002 so končno izdali prvi pravi album po združitvi, z naslovom Hollweird, sledila pa so leta koncertiranja in promoviranja, ena takšnih promocij pa je njihova stara uspešnica v filmu The Rocker. Po petletni ustvarjalni pauzi je leta 2007 izšel zelo zanimiv album priredb imenovan Poison’d, kjer so preigrali nekatere svoje priljubljene pesmi, nadaljevanje uspešne kariere pa jim kazijo že opisane zdravstvene težave Breta Michelsa, ki naj bi bil spet v kritičnem stanju ……

Eden od bandov mladosti, zabave in vsega ostalega kar paše zraven ….

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 22.05.2010 ob 17:23 in je shranjen pod Glasba. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !