Zapisal izmisljeni | 22.05.2010 - 12:34 - Kategorije: Film

Knocked up se mi je zdel zanimiv naslov, a ko sem pričel z gledanjem in prišel do spoznanja, da gre za filmček, pri nas znan kot Napumpana, je bilo že prepozno.

Resignirano sem privolil v nadaljevanje gledanja …..

Knocked up

knocked

Ameriška komedija iz leta 2007, kjer si  človek spočije oči ob mački Katherine Heigl, katero sem spoznal šele v The ugly truth, pa čeprav ima za seboj že nekaj odmevnejših vlog, kjer pa je šla mimo mene; med drugimi TV serija Grey’s anathomy, filmiča Bride of Chucky, 27 dresses itd. Tokrat je Alison, lepotička s prvimi vzponi v službi, na TV postaji, ki se po zabavi v nočnem klubu, pod vplivom alkohola spozabi s tipčkom, s katerim se verjetno drugače, nikoli ne bi …..

Ta, s katerim nikoli ne bi pa je Ben, ki ga updobi Seth Rogen, znan po svojem deležu v filmih Donnie Darko, Dawson’s creek, You me & Dupree, The 40-year-old virgin itd. No, Ben je večino časa zakajeni tipček, ki kot kanadski imigrant živi s še tremi podobno mislečimi prijatelji. Brezdelnež, nikoli odrastel žurer, kateremu se nekega večera, med popivanjem s prijatelji, nasmehne sreča ….

Zgodba, kjer, kot že mnogokrat prej, do zapleta pride, po pretiravanju s popivanjem, čemur sledi seks s totalnim neznancem/neznanko, ob vsem tem pa še brez zaščite oz. neuporabe kondoma. Za popolni kliše je manjkala samo še poroka.

Torej naslednje jutro, blackout oz. bežni spomin na divji večer, spoznanje napake s strani nje in navdušenost nad one night seksom, s strani njega.

Vsak svojo pot, ki pa se po prvih bruhicah nje, ponovno združita.

Torej Alison in Ben, lepotička in zver, omikanka in looser ….. tolikokrat že videno in po ustaljeni poti izpeljan scenarij s postopnim spoznavanjem in naklonjenostjo, pa prepirom in happy endom …..

Predvidljivo, a nikoli preveč dolgočasno za kar poskrbijo komične situacije, dobri dialogi, nekatere bizarnosti in všečni stranski liki, med katere spadajo svak od Alison oz. mož njene sestre, ki ga upodobi Paul Rudd, pa trije Benovi prijatelji; Jason Segel kot Jason, Johan Hill kot Jonah in pa Jay Baruchel, za katerega sem še pred dnevi zapisal, da zanj definitivno ne morem trditi, da je znan igralec, kot Jay.

Čeprav naj bi šlo za romantično komedijo, je k sreči bolj malo romantike, pa veliko več komedije, ki pa je prežeta tudi z resnim sporočilom, predvsem za dekleta. Ne napijte se ga preveč, ne seksajte prvo noč, v kolikor pa že prekršite ti dve sporočili, poskrbite za zaščito, kar pa po mojem skromnem mišljenju ni mišljeno tudi za moške, predvsem prvi dve pravili bi zlahka preskočili, tretje pa je že nekoliko bolj zajebano …..

Skratka, glede na zvrst kar dober/zanimiv filmček ……

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 22.05.2010 ob 12:34 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

1 komentar

  1. 13.09.2010 @ 22:46

    [...] Jonah je v zadnjih nekaj letih nase opozoril z vlogami v filmih The 40-year-old virgin, Click, Knocked Up, Evan Almighty, Superbad, Reno 911, Bruno in ostalih, ki se ne morejo pohvaliti s kvaliteto. Na [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !