Zapisal izmisljeni | 20.05.2010 - 18:44 - Kategorije: Film

Kako sem se zmotil, ko sem sedel pred TV in pričel gledati zgoraj naslovljeni film, v pričakovanju krajšanja večernih ur, saj je to eden najslabših kar sem jih gledal.

The Lazarus project

lazarus

Film najprej na hitro, zelo klišejsko predstavi bivšega kaznjenca, ki se po prestani kazni, v času pogojne prelevi v enega najbolj pridnih in prijaznih delavcev, s kar precej veliko hišo, ženo-lepotičko, hčerko itd.  Skratka vse v najlepšem redu.

A tipček z imenom Ben, katerega odigra Paul Walker, znan predvsem po vlogah v Fast and the Furious v roku 24-ih ur dobi obisk barabinskega brata, ki ga nagovarja na vnovične nečedne posle, in pa izve, da je ostal brez službe, kar pomeni, da se bo, kako predvidljivo, spustil v še eno nečedno avanturo, verjetno zadnjo. Vmes še žena navrže, da bi živela v idilični hiški na podeželju, za kar bi rabila nekoliko več denarja.

Nočni rop, na katerega se odtihotapi iz zakonske postelje, se izjalovi, na tla padejo tri trupla, Ben pa pristane v zaporu, kjer ga obsodijo na smrt.

Brizg smrtonosnega koktejla, a že v naslednji sceni se sprehaja po samotni cesti, v poltovarnjak pa ga pobere Oče Ezra, katerega upodobi zateženi Bob Gunton, zame edina svetla točka filma. Skupaj se odpeljeta proti psihiatrični ustanovi v Oregonu, kjer v njunem pogovoru zvemo, da naj bi bil Ben hišnik.

Začetno vohljanje, sklepanje prvih prijateljstev, prividi angela, ki sploh ni izgledal nič anglesko, želja po odhodu domov in ostale nametane teme na kup, so se kopičile brez vsakršnega pomena, jaz pa sem se nervozno premetaval po kavču, ker sem že zdavnaj ugotovil, da gledam brezvezen film.

Uglavnem, Ben končno ugotovi, da ne obstajajo angeli, da ni psiho-bolnik, ki je zažgla svojo hišo in s tem ubil družino, da ima pod kožo vsadek, da ga Oče Ezra ves čas opazuje/nadzoruje, da je imel psa in ne vizijo o tem ….. bla,bla, bla ….

Vlomček v eno od sob, kopiranje podatkov na ključ, grd pogled proti namišljenemu angelu, grožnja Ezri in kaznjenec obsojen na smrt se je nemoteno, z rdečim poltovarnjakom odpeljal domov ….. wtf!

Nabijanja o zgodbi, ko oseba dobi second chance za življenje so pravljica za otroke, film pa čista potrata mojega časa, katerega sedaj trošim še z opisovanjem te bede, a upam, da bom vsaj enega naivneža odvrnil od ogleda filma in ga rešil muk, ki sem jih prestajal med ogledom.

Že dolgo časa nisem gledal slabšega filma, z dozo sarkazma pa lahko zapišem, da je presenetil le konec, saj česa tako butastega človek res ne bi pričakoval …..

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 20.05.2010 ob 18:44 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !