Zapisal izmisljeni | 10.05.2010 - 08:32 - Kategorije: Euroleague basketball

Po razburljivih polfinalnih obračunih zaključnega turnirja Euroleague, sta bile na vrsti še tekma za tretje mesto in pa veliki finale.

V tekmi za tretje mesto sta igrala petkova poraženca, CSKA Moskva in Partizan, na žalost pa si tekme nisem uspel ogledati, zato samo nekaj malega. CSKA je dobil prvo četrtino z rezultatom 25-20, v nadaljevanju pa do polčasa zadržal malo prednost, ki je po polovici tekme znašala  47-44. V drugem polčasu je Partizan zaigral še nekoliko bolje in tretja četrtina se je končala z rezultatom 61-62 za njih, do konca tekme pa sta ekipi, v izenačenem dvoboju, prišli z istim številom točk oz. 78. Torej je sledil podaljšek v katerem pa so bili uspešnejši košarkarji CSKA, ki so ga dobili z 12-10 oz. s skupnim rezultatom 90-88. Pri zmagovalcih, ki so s tem osvojili tretje mesto je bil daleč najbolj razpoložen Trajan Langdon, ki je dosegel 32 točk, sledili pa so mu Viktor Khryapa s 17, Ramunas Šiškauskas s 13, J.R Holden z 12, Andrey Vorontsevich z 10, Sasha Kaun in Nikita Kubranov pa sta dosegla po tri točke. Slovenski reprezentant Matjaž Smodiš v slabih petih minutah ni dosegel točk. Pri poražencih je bil najuspešnejši Lawrence Roberts, ki je dosegel 16 točk, za njim pa so se zvrstili še Dušan Kecman in Aleks Marić s po 15, Bo McCalebb in Jan Vesely s po 12, Aleksandar Rašić z 10, Petar Božič s 6 in Branislav Đekić z dvema točkama. Nekoliko grenak priokus za ekipo Partizana, ki je obe tekmi izgubila po podaljških, kar pove da so izjemno majhne razlike med moštvi …..

V velikem finalu sta se pomerila Barcelona in Olympiacos, ki sta se tudi lani pomerila v nedeljskem obračunu, le da takrat za tretje mesto.  Tudi tokrat, tako kot lani, je Barcelona gladko dobila in njihova zmaga ni v nobenem trenutku prišla pod vprašaj. Prva četrtina se končala z 28-19 za Barcelono, druga s še nekoliko večjo razliko 47-36, v tretji četrtini je španska ekipa še nekoliko povečala prednost; 64-50, tekmo pa zaključila z 18 točk prednosti oz. 86-68. Še enkrat več je bil pri Barceloni najuspšnejši Jan Carlos Navarro z 21. točkami, sledili pa so mu Pete Mickeal s 14, Ricky Rubio z 9, slovenski reprezentant Erazem Lorbek in Terence Morris s po 8, Boniface Ndong in Victor Sada s po 7, Fran Vazques in Gianluca Basile pa s po 6. Drugi slovenski reprezentant Jaka Lakovič je v končnici dobil priložnost za nekaj finalnih minut oz. 1.23 minute, njegova statistika pa je ostala prazna. Barcelona je s tem pričakovano postala Evropski prvak, pri tem pa so jih vzpodbujali, še vedno aktualni, evropski prvaki v nogometu, ki pa te lovorike ne bodo ubranili.

Pariz 2010; Barcelona, Olympiacos, CSKA Moskva, Partizan

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 10.05.2010 ob 08:32 in je shranjen pod Euroleague basketball. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

4 komentarjev

 1. 10.05.2010 @ 09:26

  Žal, je življenje eno veliko ravnovesje nekje dobiš (zmaga Partizana za 1 piko proti Barceloni v Beogradu, zmaga Partizana v (pol)finalu pokala Srbije, zmaga proti Hemofarmu v Vršcu s troko v zadnjih sekundah kapitana Božića(NLB) in v finalu NLB v Zagrebu proti Ciboni…Kecman 0,6 s pred koncem) in seveda in nekje zgubiš (Childressov koš za podaljšek in včerajšnji poraz po podaljšku). F4 je pokazal, da je Vujošević najboljši strateg v Evroligi. S tako nizkim proračunom je naredil nemogoče in prijetno osvežil včasih turobno ($) najelitnejše evropsko klubsko tekmovanje v košarki .

  Tu je posnetek po tekmi z Grki, kljub porazu…:

  http://www.youtube.com/watch?v=pFRQLXeexrA

  Čestitke Lakoviču (in Erazmu) za osvojeno lovoriko!!!!

  Zapisal smoger
 2. 10.05.2010 @ 10:56

  smoger, se strinjam, enkrat dobiš, drugič izgubiš, toda če si dober večkrat dobiš kot izgubiš in po porazih se vračaš še močnejši. Ta Partizan je definitivno dober, celo odličen, tako kot njegovi navijači, ki so gospodarji košarkarskih dvoran, kar so še enkrat več dokazali. Ne glede na to, da sem zvezdaš, mi ni težko priznati, da so svetlobna leta pred nami, tako kot pred vsemi drugimi, tudi pregovorno odličnimi grškimi navijači, ki so bili v polfinalnem dvoboju preglašeni s strani številčno oslabljenih Grobarjev. Da ne omenjam njihovih domačih tekem oz. tekem v hali Pionir, kjer se zbere več kot 20.000 navijačev, ne gledališko razpoloženih gledalcev, za lažjo primerjavo je to dva polna bežigrajska stadiona ….

  Dule Vujošević je poglavje zase, definitivno eden najboljših v svojem poklicu, vendar za svoje delovanje potrebuje specifično okolje kar mu Partizan seveda nudi. Dvomim, da bi takšne uspehe lahko beležil v zahodnoevropskih klubih, nevajenih takšnega dela in temperamenta. Dovolj je samo pregledati Youtube posnetke z njegovimi govori v ob time out času ….

  Celotna ekipa Partizana, skupaj z najivajči, si zasluži čestitke za izjemno sezono ….

  Zapisal izmisljeni
 3. 10.05.2010 @ 11:05

  Točno to. Se strinjam glede delovnega okolja D.Vujoševića. Z denarjem ne moreš kupiti tiste minute v videu mojega prejšnjega posta. Boš videl zdej kolko mladih košarkarjev (tudi iz Slovenije) bo sedaj trkalo na vrata Partizana.

  Če koga še zanima način razmišljanja in dela Dušana Vujoševića ima tukaj intervju za B92: http://www.b92.net/sport/intervjui/intervjui.php?yyyy=2010&mm=04&navcategory=91&navid=427786

  Zapisal smoger
 4. 10.05.2010 @ 11:44

  smoger, najprej hvala za povezave …..

  v kolikor bi odločal samo denar, šport sploh ne bi imel smisla, a na srečo so tu še ostali faktorji ….

  Partizan je definitivno želja mnogih mladih košarkarjev širšega območja oz. balkanske in vzhodno-evropske regije, za razliko od ljubljanske Olimpje, ki je bila nekoč na dobri poti, da postane nekaj takšnega, a je zašla z začrtane smeri …..

  še kot dodatek, z Vujoševičevim učencem, Aleksandrom Džikićem – bivšim trenerjem Olimpje sva na zdravo in iz pogovorov z njim se da naslutiti veličina Vujoševića, ki tako kot večina srbskih trenerjev izhaja iz legendarnega profesora Nikolića ….

  Partizan je institucija, ki se je razvijala leta, desetletja, pri nas pa bi vse preko noči …..

  Zapisal izmisljeni

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !