Zapisal izmisljeni | 8.05.2010 - 00:29 - Kategorije: Euroleague basketball

Letošnji Euroleague basketball zaključni turnir oz. Final four se igra v Parizu, kjer so se skozi tekmovanje prebili Barcelona, CSKA Olyimpiacos in pa Partizan.

Trije udeleženci so isti kot lani in sicer Olyimpiacos, Barcelona in CSKA Moskva, namesto lanskega zmagovalca grškega Panathinaikosa pa je tu srbski oz. beograjski Partizan.

V prvem polfinalnem obračunu sta se pomerila Barcelona in CSKA Moskva, ki sta tudi lani tvorila polfinalni par in takrat je bil uspešnejši CSKA. Tudi tokrat je bolje kazalo ruski ekipi, ki je pričela tekmo bolje kot nasprotnik, a Barcelona jih je do konca prve četrtine ujela oz. prehitela, 12-11. V drugi četrtini je Barcelona nadaljevala z dobro igro in do konca polčasa naredila razliko 29-21, ter napovedala maščevanje za lanski poraz. V drugem polčasu je vseskozi držala prednost, čeprav z nekaj težavami, ob koncu tretje četrtine je bilo 47-41, a CSKA se nekako ni uspel čisto približati. V zadnji četrtini je ruska ekipa postala nekoliko nervozna in nekaj napadov poskušala z impovizacijo, na drugi strani pa je Barcelona ostala zbrana in Alley oop Frana Vazqueza, po lepi podaji Ricky Rubia, je kataloncem dal še dodatnih moči, prav tako pa so “oživeli” njihovi navijači. Trojka slovenskega reprezentanta Erazma Lorbeka je še dodatno podžgala atmosfero in tekma je bila kmalu zapečatena, saj je CSKA zgrešil vse posiljene mete, barcelonini navijači pa so lahko pričeli slaviti. Precej podobno pa je bilo tudi s strokovnim vodstvom, kjer je izstopal predsednik kluba, Joan Laporta, ki je ob igrišču, poskakoval od sreče in se veselil zmage. Končni rezultat je bil 64-54, pri zmagovalcih oz. Barceloni je bil najuspešnejši Fran Vazquez z 11. točkami, sledila sta mu Navarro in Ricky Rubio z 10, senegalec Ndong z 9, američan Mickael z 8. itd., pri poražencih oz. CSKA Moskvi pa je bil najuspešnejši litovec Šiškauskas z 19. točkami, sledijo pa mu američan Trajon Langdon z 12, Sasha Kaun z 9, JR.Holden s 7, Khryapa s 5 itd.

V drugem polfinalnem obračunu sta se pomerila Olyimpiacos in outsider Partizan, ki se je do zaključnega turnirja prebil prav preko aktualnega prvaka Panathinaikosa in če so izločili enega grškega velikana, so računali, da lahko tudi drugega. V tekmi, bratskega kluba crveno-belih, Olyimpiacosa in srpskega predstavnika Partizana, sem vseeno navijal za črno-bele, ki so začeli nekoliko bolje kot grška ekipa in prvo četrtino dobili z 2 razlike oz. 15-17. V nadaljevanju so se grški crveno-beli razigrali in zaostanek preobrnili v vodstvo, ki je ob polčasu znašalo 33-18. Tretja četrtina je bila v znaku Partizanovega lova za zaostankom in ob koncu te tretjine je bil rezultat poravnan na 52, nekoliko pa je zaskrbela poškodba/krč McCalebba, kateri pa je bil v nadaljevanju nared za tekmo. V zadnji četrtini je Partizan še dodal gas in bil stalno v rahli prednosti, čeprav je končnico, na rutino, bolje odigral Olyimpiacos. A ponovno se je od nekje dvignil Dule Kacman s svojo trojko za izenačenje na 65, pa McCalebb v hitrem nasprotnem napadu za vodstvo, za dve točki, a je v zadnjem Olyimpiacosovem napadu, po totalno zgrešenem metu Teodosića, spretno/srečno zadel Childress in svoji ekipi priboril podaljšek, saj Partizan nato ni znal izkoristiti zadnjih dveh sekund srečanja. V 5-minutnem podaljšku je izkušenejši in s psihološko prednostjo nabiti Olyimpiacos prišel do zmage, čeprav se je Partizan boril do zadnjih sekund. Pri zmagovalcih, torej Olyimpiacosu je bil najučinkoviteljši Kleiza, ki je prilezel kar do 19. točk, sledila sta mu je Teodosić in Childress s po 17. točkami, pa temnopolti orjak Schortsanitis z 11, Paoaloukas z 10 in Bourousis z 9 ter tremi odločilnimi skoki v napadu, v zadnji minuti podaljška. Pri poražencih oz. pri Partizanu je bil najučinkoviteljši američan McCalebb z 19. točkami, Aleks Marić s 17, čeh Jan Vesely s 13, Kecman z 11, Božić z 8, Rašić in američan Lawrence Roberts pa s po 5.

Torej, v nedeljo bomo spremljali obračun za 3. mesto med poražencema polfinal, CSKA Moskva in Partizanom …..

v finalu pa obračun med Barcelono in Olyimpiacosom

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 8.05.2010 ob 00:29 in je shranjen pod Euroleague basketball. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !