Zapisal izmisljeni | 5.05.2010 - 12:12 - Kategorije: Film

Naslov je prinašal velika pričakovanja, ki pa se niso povsem uresničila, čeprav filmu ne morem reči, da je slab. Prej bi ga opredelil kot medlega, a oceno bi rajši podal na koncu teksta …..

The Rocker

naked

Filmček oz. komedija iz leta 2008, ki me nekako spominja na Alvina & chipmunkse za nekoliko starejše oz. za najstnike.

Precej antipatični Rainn Wilson, ki ga je zaslediti v izjemnem filmu o rocku Almost famous, pa America’s sweethearts, House of 1000 corpses, Sahara, My super ex-girlfriend, Juno itd je tokrat Robert Fishman oz. Fish, nori bobnar, ki ga v ‘80-ih zaradi kompromisa z založbo, oz. izdajo albuma odpusti glam band Vesuvius, kateri kasneje postane eden najuspešnejših …..

Fish vsa ta leta poln jeze in grenkobe, poskupa preboleti Vesuvius, a mu to nikakor ne uspeva in nekje pri svojih 30-letih, po še eni izgubi službe in še enem koncu razmerja, se privleče do svoje sestre, ki mu začasno ponudi, streho nad glavo.

Stroga/zategnjena sestra,  njen svobode željni mož, piflarska hčerka in buckasti najstniški sin so sedaj njegova družina in ko ga bucko oz. njegov nečak Matt zaprosi, da bi na maturanstskem plesu bobnal v njihovem bandu, povabilo sprejme.

Fish s tem odpre pandorino skrinjico, bi rekli, in vsa ta leta izogibanja glasbi, bobnom in vsemu kar je povezano s tem, v njem zavre in privre na plan.

Kljub precej neuspešnem nastopu na maturantskem plesu, je Fish prepričan, da ima band prihodnost in najstniki Matt, Amelia in vodja banda Curtis dobijo odbitega bobnarja, ki mu več kot sama glasba pomeni, rockerski stil življenja kar vključuje turneje, popivanje, žuriranje ….

Zaradi slabega vpliva na mladino Fish dobi odpoved domovanja in njegov naslednji dom postane klet kitajske restavracije, a band zaradi tega ne preneha z delovanjem, vaje oz. igranje se namreč odvijajo na sodoben način.

Štirje računalniki, vsak na svojem koncu, povezani s kamerami in zvočniki, vsak od članov pa ob svojem s svojim inštrumentom …..

Le nekoliko omejeni Fish, ki se ne razume preveč na tehniko ne ve, da ne gre samo za zvočnike temveč tudi kamero, zaradi česar, v soparni kleti kitajske restavracije odigra na bobne popolnoma nag.

Mattova sestra, na svojem računalniku nehote zagelda vajo banda in smešni posnetek objavi na YouTube, kjer kliki kar dežujejo ….. naked drummer postane hit in založbe se zagrebejo ….

Moč interneta oz. sodobna težava glasbe, izgled pred kvaliteto omogoči bandu, z imenom A.d.d, turnejo in band si počasi nabere bazo oboževalcev, pri tem pa na komičen način dobimo vpogled na turnejo najstnikov s podivjanim rockerjem ….

Seveda sledi še obvezen prepir in razkol ter ponovna združitev, pa koncert pred skupino Vesuvius in Fishov obračun s preteklostjo ….

Kot sem že zapisal, medlo, predvidljivo, z nekaterimi smešnimi trenutki, a vse skupaj preslabo …..

Za konec pa še romanca med Fishom in Curtisovo mamo, ki jo odigra Christina Applegate, ki je ne moreš verjeti  sodelovala/igrala oz. posodila glas v na začetku omenjenem Alvinu & chipmunksih …

še predlog za vse ljubitelje rock filmov, legendarni/kultni This is Spinal Tap

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 5.05.2010 ob 12:12 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

2 komentarjev

 1. 5.05.2010 @ 14:04

  IZTOK GARTNER

  Meni se je zdel dovolj zabaven. This is Spinal Tap pa mi je seveda še veliko boljši.

  Zapisal IZTOK GARTNER
 2. 5.05.2010 @ 14:09

  saj je imel nekaj svetlih trenutkov, a so bili preredki …..

  This is Spinal Tap pa je klasika …..

  Zapisal izmisljeni

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !