Zapisal izmisljeni | 5.05.2010 - 17:54 - Kategorije: Film

Končno smešna komedija, povsem nepričakovano, brez neke znane zasedbe, brez prevelikega pompa in ostale navlake, po seriji slabih/povprečnih komedij, ena odlična …..

She’s out of my league

komedy

Kot sem že zapisal, brez neke znane igralske zasedbe, čeprav je Jay Baruchel za katerega definitivno ne morem trditi, da je znan igralec, že igral v nekaterih zelo dobrih izdelkih; Almost Famous, Million dollar baby, Trophic thunder, itd. 

No Jay je Kirk Kettner, nekakšen looser, brez prevelikih ciljev, ki še vedno preboleva bivšo in se druži s sebi podobnimi ousiderji, letališkimi delavci, ki ocenjujejo ženske na lastvici do 10, sebe pa uvrščajo nekam med 5 in 7 ….

Wendell oz. Steiner, prevedeno Flek je pretirano samovšečni wannabe rocker, s precej realnim pogledom na življenje, razen ko gre zanj, takrat postane preradodaren z ocenami, saj se uvršča nekam okoli številke 7 ….

Devon je buckasti romantik, poročen z verjetno edino žensko, ki jo kdajkoli imel, pri tem pa fantazira o nekakšnih princesah in podobnih oslarijah, a vendar gre za dobrosrčnega simpatičneža, pripravljenega pomagati ….

Jack je najatraktivnejši član družbe, a še vedno zavedajoč se, da spada nekam v njihovo kategorijo, torej brez nekih prevelikih možnostih za lepotičkami ….

No, nekega dne na letališču, kjer je družba zaposlena, lepotička Molly, katero upodobi britanska igralka Alice Eva, pozabi svoj iPhone in najditelj Jay ji ga nasledni dan, na zabavi ki jo organizira prav ona, vrne.

Sledi klasičen zaplet, parček se zaljubi in štorasti, zmedeni, nesamozavestini Jay ter blond perfekcija imenovana Molly se zaljubita ….. ne glede na očitno razliko v kvaliteti … pa saj se je že vsakemu zgodilo, da se je spraševal, kako pa sem prišel do te/tega; dobrih in slabih.

Tačas film ponudi kup komičnih situacij, kjer briljira Jay, stranski liki pa odlično filajo film s svojo prisotnostjo ….. večerja v restavraciji, predstavitev staršem, kjer so še podivjani Jayev brat in njegova zaročenka, Jayeva bivša Marnie in njen tipček, prvi erotični trentki, pa srečanje z njenimi starši, britje Jayevih jajc, prepir na letalu …..

Skratka, kup komičnih, že nekoliko absurdnih situacij, ki izvabljajo smeh celotnega občinstva, v mojem primeru kar dobro popolnjene kino dvorane …..

Seveda brez nekih stereotipov oz. klasičnih vzorcev ne gre in parček se zaradi nepremostljivih razlik razide, a kmalu ugotovi, da potrebujeta drug drugega …..

Lanski hit Hangover je, vsaj kar se mene tiče, dobil naslednika, ki ima še zelo dober soundtrack ……

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 5.05.2010 ob 17:54 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !