Zapisal izmisljeni | 5.05.2010 - 10:01 - Kategorije: Film

Filmček iz leta 2003, ki je po mojem mnenju izdan nekoliko prepozno oz. v času ko je že skoraj vsak otrok imel mobitel oz. mobilni telefon, telefonske govorilnice pa so bile le še bled spomin …..

pb

A ne glede na moje mišljenje o časovni ustreznosti, je film vreden ogleda.

Njegov režiser Joel Schumacher je priznano filmsko ime, tvorec nekaterih izjemnih filmov kot so The lost boys, meni izjemnega Flatliners,  pa Falling down, The Client, antipatičnih Batman Forever in pa Batman & Robin, A time to kill, 8 mm, Tigerland, kasneje še The number 23 ….

Od igralske zasedbe je tu Colin Farrell, v filmu Stu Shepard, samovšečni publicist, ki z lažmi in prevarami nekako vijuga med manj pomembnimi newyorškimi zvezdniki, časopisi, restavracijami itd ….

Stu ima razvadico oz. skrivnost, saj iz določene telefonske govorilnice, vsak dan ob isti uri, kliče nadebudno igralko Pamelo, katero upodobi simpatična Katie Holmes in ji tvezi vse možno o njeni karieri, v resnici pa si želi njenega telesa ….

Tukaj se zaplete, saj zazvoni prav ta telefon in nič hudega sluteči Stu dvigne slušalko …..

Skrivnostni, izjemni glas Kiefer Sutherlanda, mu pove, da bo kaznovan za svoje grdo obnašanje, laži, prevare, zavajanja, napuh in ostale grehe, pri tem pa mu zagrozi, da ga bo ustrelil v kolikor spusti slušalko in poskuša uiti, saj ga ima “na muhi” ,na nišanu bi rekel moj stari …..

Stu je ujet v govorilnici, nad njim je ostrostrelec oz. snajper, ki mu dokaže, da vse skupaj ni igra, okoli pa je newyorški vrvež ……

sledi zaplet s prostitutkami, ki želijo telefonirati, pa obračun z nasilnim zvodnikom Leonom, klic ženi, klic Pameli, Policija na kraju, novinarji na kraju, žena in Pamela na kraju, pištola v govorilnici, priznanje ……

Igra mačke z mišjo, ki je ujeta v mišolovko/telefonsko govorilnico, ki drži gledalca v napetosti skozi cel film …..

Colin Farrell je igralec, ki sem ga prvič gledal prav v schumacherjevem Tigerlandu, kasneje pa še v Minority report, Recruit, s.w.a.t., Alexander in še nekaterih, a moram priznati, da mi je bil v tem, kot Stu najbolj prepričljiv.

Glas Kiefer Sutherlanda je tukaj idealen in igralec, ki ima za seboj filme kot so The lost boys, Young guns I in II, Flatliners, A few good men, The three musketeers, The vanishing, A time to kill, The sentinel, zelo uspešno serijo 24, ter nekaj filmov kjer je že posodil samo svoj glas ….

Kot sem že omenil, film, ki je vreden ogleda, zelo dober/napet thriller, edino kar mi ni bilo všeč je pretirano toleranten policaj/detektiv, katerega odigra Forest Whitaker …..

vse ostalo, vključno s koncem je odlično …..

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 5.05.2010 ob 10:01 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

9 komentarjev

 1. 5.05.2010 @ 11:05

  Se strinjam. :) Še moje skromno mnenje:

  http://filmoljub.blogspot.com/2009/01/phone-booth-2002.html

  Zapisal filmoljub
 2. 5.05.2010 @ 12:19

  očitno se v kar precej stvareh strinjava, le The number 23 je bil meni izvrsten film ….. zgoraj v tekstu pa sem dodal povezavo do objave

  Zapisal izmisljeni
 3. 5.05.2010 @ 14:03

  IZTOK GARTNER

  Super film.

  Zapisal IZTOK GARTNER
 4. 5.05.2010 @ 14:06

  IZTOK GARTNER

  Drugače pa mi je The Number 23 katastrofa od filma, mi je pa čudno, da si zelo dobri Tigerland uvrstil v isto kategorijo kot Batman & Robin in še posebej 8mm.

  Zapisal IZTOK GARTNER
 5. 5.05.2010 @ 14:13

  Iztok, očitno je prišlo do nesporazuma; kot antipatična sta navedena samo filma o Batmanu, vse ostalo je zelo dobro, vključno z izvrstnim A Time to kill, ki je bil pred kratkim spet na TV, 8 mm in Tigerland …..

  ja, za The number 23 pa sem že vajen, da ni bil všečen, a meni je bil …..

  pozz

  Zapisal izmisljeni
 6. 5.05.2010 @ 15:44

  IZTOK GARTNER

  Okej, šefe, ampak moram pa dodati, da je meni 8mm najslabši film zadnjih dvajset let. Take polomije in vlečenja za lase zlepa ne najdeš. A Time to Kill pa je tudi meni kul film.

  Zapisal IZTOK GARTNER
 7. 5.05.2010 @ 16:11

  na žalost sem 8 mm gledal pred leti, takrat enkrat ob izidu, torej pred 10 leti in se ga ne spomnim preveč dobro ….. ne po slabem, ne po dobrem ….. zato si ne upam ne strinjati, ne oporekati …..

  rajši še enkrat povem, da mi je bil A time to kill res dober film, ne glede na nekatere pomankljivosti kot je predvidljivost …..

  Zapisal izmisljeni
 8. 24.02.2011 @ 15:29

  [...] upodobi sexy Radha Mitchell, ki se jo spomnim iz Phone booth, Man on fire, Surrogates in ostalih izdelkov, pa čeprav ni bila nikoli preveč v ospredju. Tokrat [...]

 9. 15.01.2012 @ 22:33

  [...] Phone booth, sta bila to Cellular in pa Eagle [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !