Zapisal izmisljeni | 4.05.2010 - 23:22 - Kategorije: Aktualno

Tema dneva. Josip Broz Tito oz. obletnica njegove smrti …..

Idealen za v rubriko Aktualno ….. rdeči so zanj, beli so proti, za stare je spomin na neke davne lepe/slabe čase, za mlade pa nekakšen kult osebnosti …..

tito

Vsak ga doživlja po svoje ….

Jaz se ga spomnim kot predsednika, kateremu v čast so bile prirejane tiste Štafete mladosti, ko so najboljši učenci smeli s štafeto v roki teči po glavni ulici mesta/vasi …..

tip zaradi katerega smo postali pionirji, z rdečo rutko im modro kapico, pa tortico in oranžado ob sprejemu …..

nepozabni so tudi posnetki, ko nogometaši Hajduka in Crvene zvezde v Splitu prekinejo z igranjem nogometa, der družno s sodnikom zajokajo, z njimi pa še gledalci, ki nekoliko kasneje zborovsko zapojejo, Druže Tito mi ti se kunemo ….

tip s stene oz. njegova slika, ki jo je imel stari kar nekaj časa obešeno, mislim da zaradi life-styla ki ga je vpeljal, neuvrščeni, SFRJ pa to, komunistična partija, se mi zdi mu ni preveč dišala ….

v času ko večina zanika svojo komunistično pripadnost/preteklost, pa pri mladih vznika nov idol …..

nekakšen balkanski Che Guevara, prisoten na majicah in ostalih komercialnih dobrinah, na moji polici pa se razkazuje knjiga Titov kuvar z nekaterimi izvrstnimi recepti …..

za ali proti ……

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 4.05.2010 ob 23:22 in je shranjen pod Aktualno. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !