Zapisal izmisljeni | 14.04.2010 - 06:17 - Kategorije: Film

Filmček oz. komedija iz leta ‘97, ki jo vodijo isti štirje kot že kultni film iz leta ‘88, A fish called Wanda ….John Cleese, Michael Palin, Kevin Kline in pa Jamie Lee Curtis.

Fierce creautres

zverinice

Že omenjeni štirje so gonilo te, meni zelo smešne komedije, ki naj ne bi imela veliko skupnega s prav tako omenjenim filmom A fish called Wanda, vendar povezave/primerjave so neizogibne.

Strašne zvezine, kot je film preveden pri nas se prične s predstavitvijo likov, pohotna povzpetnica Willa, ki jo upodobi Jamie Lee Curtis, se pojavi v novi službi pri družini McCain, kjer stari Rod kupuje in prodaja podjetja, njegov sinček Vince pa je enostavno samo sinček. Oba McCaina izvrstno odigra Kevin Kline, ki se zaljubi oz. ga seksualno zaslepi Willa, kateri sledi v Anglijo, kjer naj bi skupaj vodila živalski vrt in ustvarila vsaj 20% dobička.

V živalskem vrtu pa spoznamo novega upravnika Rolla Leeja, ki ga upodobi maestralni John Cleese, ki za dosego 20% dobička predstavi strategijo Strašnih zverin oz. pove, da bodo ostale samo zverine, ki s svojo krvoločnostjo vabijo obiskovalce, ostale živali pa  bodo odvečne ….. Sledi niz komičnih pripetljajev, kjer je vrhunec, ko Rollo liže padli obiskovalki nogo in ….. mogoče pa še kdo od bralcev/bralk ni gledal.

Zaposleni v živalskem vrtu se vsak po svoje borijo za svoje živali, izpostavil pa bi gobčnega Bugsya, katerega upodobi poleg Cleesa še en Monty Phytonovec, Michael Palin, kasneje znan in priznan kot popotnik in ustvarjalec odličnih potopisnih dokumentarcev.

No v filmu se nato celotna družba znajde na enem mestu, kjer vlečejo vsak na svojo stran vse do zaključka filma …..

Odlično razvedrilo, seveda priporočam ogled tistim redkim, ki van ga še ni uspelo gledati …..

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 14.04.2010 ob 06:17 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

2 komentarjev

 1. 15.04.2010 @ 15:43

  IZTOK GARTNER

  Zelo slaba komedija in hudo razočaranje glede na fenomenalno Wando.

  Zapisal IZTOK GARTNER
 2. 16.04.2010 @ 10:43

  meni pa zelo zabavna stvaritev …..

  Zapisal izmisljeni

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !