Zapisal izmisljeni | 13.04.2010 - 23:21 - Kategorije: Film

Nadaljujem z izdelki, kjer je glavno vlogo odigral Sylvester Stallone, tokrat je to filmček iz leta ‘86, Cobra.

Bedna akcija s preveč klišeji in preveč sterilno igro, ampak gremo po vrsti ….

cobrasilvo

Sylvester Stallone, v nadaljevanju Silvo je po uspehu s serijo filmov Rocky in Rambo nadaljeval s podobnmi karakterji, molčečimi, samotarji, neprilagojenci, ki se na samosvoj način prebijajo skozi življenje, v približno 90-ih minutah na filmu pa se od bednika prelevijo v heroja ….

No, tokrat je Silvo hladnokrvni policaj Cobretti oz. Cobra, ki pripada oddelku imenovanem Zombie squad, tistim ki streljajo in udrihajo, šele nato pa sprašujejo. Ko v supermarket uleti blaznež, katerega odigra markantni Marco Rodriguez in prične pobijati nakupovalce, spoznamo Cobro. Tipček se v svojem predelanem oldsmobilu pripelje na kraj, kader opasnih čevljev, ki stopajo iz vozila, nato pa še On, Silvo v polnem sijaju, oblečen v temna oblačila, s črnimi rokavicami in s tistimi smešnimi očali 80-ih, ki so spet moderna pa z vžigalico v ustih. Baaad.

Seveda z lahkoto obračuna z blaznežem, naleti na nerazumevanje svojih šefov, nakar se hladno odpelje domov, kjer najprej zrine avto od lokalnih kvazi-zajebancev s svojega parkirnega boksa, nato pa še kar v rokavicah poje kos hladne pizze, hkrati pa z oljem očisti orožje, ki ga sploh ne razstavi. Aja, pa zakaj se v filmih nihče ne sezuva, čisto vsi hodijo obuti po stanovanju, Silvo npr. raztrešči pol trgovine pa verjetno nima najbolj čistih podplatov … ?

Nazaj na zgodbo, lepotička katero oddigra Brigitte Nielsen, Silvova takratna žena, je ključna priča, saj je videla enega od morilcev bande oz. sekte imenovane New order, Night Slasherja katerega odigra izjemno grdi Brian Thompson zaradi česar jo banda preganja oz. hoče ubiti. Silvo – Cobra in fatalka zbežita iz mesta, kjer se zaljubita in pričakata jutranji obračun z bando.

Bedne akcijske scene in velika predvidljivost filma, kjer 5 minut krožijo tisti klini in prav vabijo heroja, da na enega od njih natakne Night Slasherja, nato pa še udari tečnega birokratskega detektivčka, ostalo pa itak ni vredno omembe ….

Uglavnem, gre za slab akcijski film, ki pa sem si ga vseeno, zavoljo strih časov, še enkrat ogledal, pri tem pa se spomnil tipa, ki je bil v osnovni šoli nor na lik Cobre zaradi česar je kar nekaj dni v šolo hodil z zobotrebcem/vžigalico v ustih,  šele leta kasneje je to pričel prakticirati tudi Puff Daddy oz. P.Diddy ali kakorkoli ga že kličejo sedaj …. Silvo, Žare in Diddy. Zajeban trio.

Za tem je bil na TV še en, predvidevam podoben film z naslovom Nighthawks, a me je že ta opisani dovolj uspaval natančneje izčrpal …..

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 13.04.2010 ob 23:21 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

7 komentarjev

 1. 13.04.2010 @ 23:24

  [...] Cobra [...]

 2. 15.04.2010 @ 15:45

  IZTOK GARTNER

  Nighthawks je zanimiv predvsem zaradi prizora, kjer se Stallone obleče v žensko :)

  Zapisal IZTOK GARTNER
 3. 16.04.2010 @ 10:40

  Cobra me je uničila, čeprav sem vedel kaj me čaka, sem si jo ogledal zavoljo starih časov ….. nostalgija

  Zapisal izmisljeni
 4. 20.04.2010 @ 20:56

  MENI JE TA BOLJŠI FILM Mirko in Slavko veš partizani ,juriš in tako to ………

  Zapisal GALEB
 5. 20.04.2010 @ 20:58

  PAZI SLAVKO METAK …VLEŽE SE SLAVKO …UF,, TA FALA TI MIRKO NEMOŽ POZABIT…..

  Zapisal GALEB
 6. 22.04.2010 @ 17:49

  ha-ha-ha …

  Zapisal izmisljeni

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !