Zapisal izmisljeni | 10.03.2010 - 11:30 - Kategorije: Potovanja

Zjutraj odrinem na proti Tajski …. najprej z avtom v Munchen, pa let v Dubai, od koder sledi še en let v Bangkok, v katerega naj bi prispel v petek zvečer.

Nočitev v Bangkoku, pa še en let do Phuketa na jugu, kjer se prične prava uživancija oz. popotovanje po rajskih otokih … Ko Phi Phi, Ko Lanta, malo v Krabi, Ko Tao, Ko Pha Ngan, Ko Samui ….

thai

Pred odhodom nazaj domov pa še nekaj dni Bangkoka in okolice, most na reki Kwai, tigrov temepelj, plavajoča tržnica, shoppingiranje ….

če ima kakšen blogger, ki je že bil na Tajskem,  voljo in čas,  naj napiše kakšno koristno informacijo o svojih podvigih,  prenočiščih, krajih ki se jih splača iti pogledati,  itd ….. saj imam zaenkrat samo okvirni načrt, brez vsakršne rezervacije ….

pozz ….

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 10.03.2010 ob 11:30 in je shranjen pod Potovanja. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

7 komentarjev

 1. 10.03.2010 @ 14:27

  Lepo se imej in posnemi cel kup fotk, da bom imela še jaz kaj od tega. ;)

  Zapisal nish
 2. 10.03.2010 @ 14:44

  bom poslala link tvojega bloga kolegu, mogoče ti kaj koristnega napiše… sicer pa…uživaj :)

  Zapisal M&M
 3. 10.03.2010 @ 15:20

  Pozdravček! Lani oktobra sem se vrnil iz Tajske, spotoma sem pogledal še Kambodžo in Vietnam. Žal ti ne morem napisat nič o tej lokaciji, kamor se namenjaš, saj tam nisem bil. Napišem ti lahko le, da se za nekaj dni ustavi v Bangkoku, ki je res posebno mesto. Izogibaj se tuk-tukov, in vzami raje taxi. Čez mesto lahko potuješ z “nadzemno hitro železnico”, ki je nova, lepa, čista in hitra. Tuk-tukarji te bodo vozili le od trgovine do trgovine (tam dobijo kupone za bencin), videl pa ne boš nič. Če ti bo čas dopuščal, pa le stopi do AIR ASIA in vprašaj malo za letalske karte (so namreč zelo poceni). Ne vem, kaj pričakuješ od Tajske, a imel se boš fantastično! Azija je ZELO ENOSTAVNA za potovanja. Nasmejal se boš ob Tajski angleščini in predlagam, da govoriš čimbolj enostavno, da se boste razumeli. Na otokih in na Puketu pa ne pozabi na primerno zaščito pred soncem, ker te bo drugače speklo kot pečenko. Vzami zraven čitalec kartic, ali USB kabel, da boš lahko sproti nalagal fotke na blog. Internet je dostopen povsod in je skoraj brezplačen! Posebnih zdravil ne potrebuješ, naše žaube proti komarjem pa ne delujejo. A malarije ni…ne se bat! Na otokih se pozanimaj, kje je najbolje pričakati FULL MOON! Doživel boš fantastično in nepozabno zabavo pod polno luno. Nasploh je polna luna braznik Budistov. Zraven ne jemlji oblačil! Kupi si jih v Bangkoku, ker so povečini lanena, ali bombažna in pa zelo poceni. Seveda pa so kvalitetna. Ponoči ne nosi pretirano debelega zlatega nakita, ali dragih ur. Zraven vzami nekaj bankovcev po 1 USD, za življenje tam pa menjaj EUR. Tečaj je bolj ali manj povsod isti! A vseeno malo preveri tečaj pred menjavo. Ne pozabi na dovolj kartic in na dobre baterije za fotoaparat! Vse cene so nastavljene za turiste in lahko jih zbiješ okoli 50 %! Ne pozabi!!! Vozniki Tuk-tukov vozijo tebe, ne ti njih. Ti postavi ceno. Ti si glavni! Če ne gre, pač stopi do drugega. Jih je povsod polno! Za hotelčke si vzami čas, preveri jih malo več in potem izberi pravega. Lahko zaupaš tudi Beach Boys-om, a ne preveč. Stopi v lokalno turistično agencijo pa primerjaj cene. Ne pozabi…. vsi bodo s teboj ZELO prijazni in to le zato, ker pričakujejo napitnino od tebe. Bodi dobre volje in nasmejan, pa se boš imel lepo! Če boš imel kakšen problem ali še kakšno vprašanje, mi javi na mail mcmaribor@gmail.com.

  Imej se neizmerno lepo in pazi nase!

  Aja, pa prijateljici M&M se zahvali za teh nekaj informacij iz moje strani.

  Pa še to… DUBAI… noro veliko, lepo, moderno letališče, polno prijetnih trgovinic in lokalov. Le če si kadilec….si ga najebal. Kadiš lahko le v malih Smoking rooms, ki pa so res male in neverjetno zakajene.

  Zapisal M.C.
 4. 10.03.2010 @ 16:23

  M & M, hvala za pomoč …..

  M.C., se zahvaljujem za informacije, čeprav sem dosti tega že izvedel po nekakšnem ustnem izročilu, vendar sem pri teh zadevah previdnejši, saj sem lani za Kubo dobil čisto napačne napotke …. Kuba je draga, ti pa si potujoča denarnica …..

  Anyway, po turneji tajskih otočkov se vračam v Bangkok, kjer bom zadnje 3-4 dni. Za tuk-tuke so me opozorili, SkyTrain bom definitivno probal, prav tako čolne long-tale …. Na žalost za severni del oz. trekking in tromejo ne bo časa ….

  Za notranji let bom uporabil njihovo letalsko družbo NokAir, na ostalem popotovanju pa se bom prepustil občutku oz. lokalnim ladijskim prevozom ….

  Na začudenje mnogih, nimam nobenih zdravil, razen tablet za morebitne prebavne motje, katerih pa naj ne bi bilo …. zdravnik/kolega je bil lani in je odsvetoval antibiotike proti malariji, prav tako pa je rekel, da ne pozna nikogar, ki bi se vrnil s hepatitisom, na katerega opozarjajo ….

  Na žalost bom zgrešil “full moon” na Ko Lanti, upam pa na kakšno nadomestno zabavo, ki jih ne bi smelo manjkati ….

  S sabo bom imel USD, bančne kartice, nasmeh in pa nahrbtnik …..

  hvala zaenkrat …..

  Zapisal izmisljeni
 5. 10.03.2010 @ 17:47

  Kuba je ena izmed najcenejših destinacij! Jaz sem tam doživel marsikaj, a vse je bilo ZELOOO poceni! Seveda sem jedel pri domačinih, se z njimi vozil, družil, oni so mi menjevali denar in plačeval se izključno v njihovi valuti. Ne spomnim se več točnega razmerja, a če si za dolar dobil eno pivo, si ob ustrezni menjavi njihovih Pesov dobil 7 enakih pirov!

  Zdravil za Tajsko res ne rabiš, saj so lekarne na vsakem ovinku. Dobiš vse kar boš morebiti potreboval! Upam pa, da ne boš rabil nič.

  ČOLNI v Bangkoku!!! Edini kraj, kjer so me nategnili kot prasca! Za tisto 1,5 urno vožnjo sem plačal več, kot sem zapravil v Pattayi v 3 dneh! Bodi previden, pa se pozanimaj pri več “prevoznikih”!

  Lepo popotovanje ti želim!

  Zapisal M.C.
 6. 10.03.2010 @ 18:03

  M&M

  še enkrat jaz :) tule pa imaš enga tipa, ki mu beseda teče bolj kot pivo in trenutno živi tam :) mogoče se najdeta :) http://ahab60.blogspot.si/

  Zapisal M&M
 7. 10.03.2010 @ 18:38

  M.C. na žalost se meni ni zdela ravno najcenejša, še najmanj sem porabil v Havani, če odštejem popivanje mojita v tistem “Hemingwayevem lokalu” La Bodeguita del Medio, posledično prav zaradi omenjenega popivanja …..

  aha, evo, to je prava informacija. Čolni v Bangkoku.

  thx, še enkrat …..

  M&M, sem na hitro pogledal, tip se je res razpisal …. bom zvečer pred spanjem prebral …

  tudi tebi, thx

  Zapisal izmisljeni

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !