Zapisal izmisljeni | 10.02.2010 - 11:57 - Kategorije: Film

V eni izmed prvih filmskih objav sem zapisal, da ne maram večkratnih ogledov filmov, pa sem potem kar lepo število filmov gledal že drugič, nekatere celo tretjič ….

No, ta oz. There’s something about Mary, je najboljši primer zakaj bi se moral držati svojega pravila, a bom to razložil spodaj ….

 

mary 

 

Po prejšni filmski objavi oz. Me, myself & Irene, ki sta jo zakrivila Brata Farrelly, je tu še ena njuna izjemna komedija, v kateri blesti Ben Stiller.

Ben Stiller je srednješolski luzer s čudaškimi prijatelji, ki ne potrebuje celega filma, da se priljubi najboljši bejbi na šoli, temveč samo nekaj minut, a v nadaljevanju rabi tudi samo nekaj minut, da vse skupaj zajebe.

Ben Stiller oz. Ted pride k tej bejbi Mary, ki jo odigra Cameron Diaz in nič hudega sluteč odide v stranišče, kjer pa ni glavni trik v driski, prdenju, smradu in ostalih podobnih štosih, temveč si po spletu okoliščin z zadrgo pripre moškost, kar sproži kar nekaj dobrih štosov ….

Veliko let kasneje si Ted še kar ne more pozabiti svoje srednješolske ljubezni, kar potoži svojemu prijatelju Woogiju, ta pa mu priporoči zasebnega detektiva, ki naj bi jo izsledil in mu sporočil kaj počne ….

No, ta detektiv, Pat Healey, ki ga odigra Matt Dillon je pravi psihič/zalezovalec, ki se zaljubi v Mary, natvezi Tedu kup laži o njej, sam pa se preseli v Miami, kjer z izmišljenim življenepisom pridobi njeno naklonjenost.

Tu je še Tucker oz. Norman Phipps, ki ga upodobi Lee Evans, še en lažnivec s prikrojenim življenepisom, ki je zaljubljen v Mary, obema pa se pridruži še Ted, ki se odloči, da bo sam preveril kaj počne njegova Mary.

Film odlikujejo konstantne komične situacije, med katerimi je nepozabno policijsko zasliševanje Stillerja o truplu v vozilu, Dillonovo oživljanje psa, pa Stillerjev pretep s tem istim psom, scena z domnevnim gelom za lase, že omenjena scena s priprto moškostjo  ….

Uglavnem izjemen film, ki se norčuje iz vsega, kar pa ne preseneča v Farrellyevih izdelkih in po prvem ogledu je bila to zame, najboljša komedija …..

 

No, po določenem času pa realnost nekoliko zapolni domišljija in od leta 1998, ko sem prvič gledal film, sem bil vse bolj prepričan, da sem se celoten film krohotal ….

Pred dnevi pa sem ga gledal še drugič in na žalost mi sploh ni bil preveč všeč, tisto kar je pred leti šokiralo je bilo že znano, prav tako so določeni štosi izzveneli prazno, redke scene so me nasmejale in sploh ga nisem gledal do konca …..

 

izjemna komedija, vendar samo za en ogled ….

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 10.02.2010 ob 11:57 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

2 komentarjev

  1. 5.05.2010 @ 12:03

    [...] to noro komedijo bratov Farrelly, ki so predtem med drugimi ustvaril še Dumb & Dumber, pa There’s something about Mary, kasneje pa Stuck on you, pa Heartbreak kid [...]

  2. 23.03.2011 @ 08:53

    [...] Če dopišem, da sta film spisala in režirala brata Farrelly, znana tudi po kasnejših izdelkih There’s something about Mary, pa Me myself and Irene, Shallow Hall, Stuck on you, Fever pitch, The Ringer, The heartbreak kid [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !