Zapisal izmisljeni | 10.02.2010 - 00:52 - Kategorije: Film

Po desetih letih sem si spet ogledal to noro komedijo bratov Farrelly, ki so predtem med drugimi ustvaril še Dumb & Dumber, pa There’s something about Mary, kasneje pa Stuck on you, pa Heartbreak kid ….

Me, myself and Irene

 

mmi

Zame, skoraj vedno, perfektni Jim Carrey, je tokrat v vlogi vestnega policaja, ki se poroči z mladostniško ljubeznijo – Laylo, ta pa ga prevara s Tony Coxom oz. temnopoltim pritlikavcem, ki ju kot šofer limuzine pripelje do vhoda v družinsko hišico.

Kmalu ga Layla zaradi zoprnega pritlikavca še zapusti, Charlie pa ves svoj bes in jezo potisne vase, se nekako zamoti z delom in vzgojo svojih treh obilnih temnopoltih sinov, ki jih upodobijo Anthony Andreson, Mongo Brownlee in Jerod Mixon.

A nekega dne ta bes in jeza eksplodirata, Charlie ob zanimivi glasbeni podlagi dobi popizditis in naredi frko v trgovini, na ulici, za konec pa je tu še genialno maščevanje sosedu. Zdravniki ugotovijo, da ima razdvojeno osebnost, nadrejeni pa mu po neuspešnem nagovarjanj na daljši dopust, dodeli ležje opravilo, spremstvo iskane osebe.

Ta je naslovna, Irene oz. Renee Zellweger, znana iz uspešnic Jerry Maguire, Bridget Jones’s diary, Chichago, Cinderella man in ostalih.

Simpatični trio, dobrodušni Charlie, njegov alter-ego pokvajeni/zlobni Hank in Irene se podajo na popotovanje polno dogodivščin oz. na beg pred pokvarjenimi policaji, Ireninim bivšim fantom in vsemi ostalimi, ki mislijo, da se je dobrodušnemu policaju dokončno odtrgalo …..

Pri tem se naniže kar nekaj ekstremno smešnih scen, katere obvladuje mojster obrti Jim Carrey, vrhunec pa je obračun samega s sabo oz. Charlie vs. Hank.

Zame ena najboljših komedij, kjer ni samo en Jim Carrey, ampak dva in oba sta smešna, za razliko od nekaterih drugih poskusov kot je npr. ta TUKAJ.

Eden najboljših komikov vseh časov, Jim Carrey, ki je poleg tega še izvrsten igralec in pa brata Farrelly, so dobitna kombinacija ……

novodobna klasika

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 10.02.2010 ob 00:52 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

7 komentarjev

 1. 15.02.2010 @ 10:09

  Tokrat sem film videl prvič(ne tako kot ti 10 let nazaj).V seeno pa tudi če je film star dobrih 10 let, sem se zares zabaval. Mimika Jimija je neverjetna in to je dodoobra izkoristil tudi v tem filmu. Pa tudi “Brigitka” mu je dobro parirala :) . Vsekakor film vreden ogleda, da se človek malce nasmeji.

  Zapisal Aleks
 2. 15.02.2010 @ 17:19

  glede Jima se strinjam, da je bil standardno odličen, praviloma pa tudi svoje soigralce in soigralke povsem zasenči, kar se je tokrat pripetilo ubogi Renee, a naj ji bo v tolažbo, da ni edina, ki se ji je to pripetilo ….

  Zapisal izmisljeni
 3. 16.02.2010 @ 12:06

  No ja, saj je glavna vloga običajno samo ena :) )), tako da je kar normalno. Ali si gledal še kakšen film (novejši), CERRYEV se razume?

  Zapisal Aleks
 4. 16.02.2010 @ 12:22

  no, lahko je tudi več glavnih vlog, moška in ženska oz. v buddy-buddy filmih, dve moški glavni vlogi …..

  na tem blogu sem, novembra 2009, izrazil svoje navdušenje nad filmom The number 23, iz leta 2007, ki pa ni komedija ….. vseeno priporočam ogled, saj gre za izvrsten film z napeto zgodbo ….

  Zapisal izmisljeni
 5. 16.02.2010 @ 23:02

  The number 23 je res izjemen in ga tudi jaz priporočam. Meni se je zdel celo zelo vzgojen, če ga seveda dojemaš s prave strani. Trenutno sem sicer bolj pri gledanju filmov tudi starejših Johnnya Deppa ki mi nudi podobne užitke kot Jim. Hvalijo pa novi Avatar…si že videl?

  Zapisal Aleks
 6. 17.02.2010 @ 16:25

  ja, o Avatarju sem pisal nekoliko po tej objavi …. klikni rubriko Film in preveri ….

  LP

  Zapisal izmisljeni
 7. 26.11.2010 @ 08:55

  [...] zraven. O njem oz. nekaterih izdelkih v katerih je igral sem že pisal, odlični komediji TUKAJ in TUKAJ, resnejši TUKAJ, še enkrat več pa bi ponovil, da gre za moj okus, izvrstnega igralca, ki je po [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !