Zapisal izmisljeni | 4.02.2010 - 19:05 - Kategorije: nogometaši

Na žalost je John Terry predčasno prišel na vrsto za objavo predvsem zaradi aktualnosti oz. seksualne afere in ne toliko zaradi svojih nogometnih veščin …..

John George Terry, rojen 7.12.1980 v Barkingu v Londonu, kapetan nogometnega kluba Chelsea in angleške nogometne reprezentance, je trenutno eden najboljših branilcev na svetu.

terry 

 

John je svojo nogometno kariero pričel v F.C Senrabu, kjer je kar nekaj proslavljenih angleških nogometašev pričelo s svojimi karierami; Jermain Defoe, Sol Campbell, Lee Bowyer, Bobby Zamora, Ledley King in ostali …. nato pa s 14. leti prestopil v Chelsea.

John je nato preko mlajših kategorij in rezervnega moštva počasi prihajal do prve ekipe, kjer je 28.10.1998 debitiral v ligaškem pokalu, nato pa počasi nabiral minute v dresu prve ekipe. Leta 200o je odšel na posojo v Nottingham Forest, kjer je z zelo dobrimi igrami pritegnil pozornost Huddersfielda oz. managerja Steva Bruca, ki je poslal ponudbo za odkup igralčeve pogodbe, katero je Chelsea sprejel, a na srečo John ni bil zainteresiran za prestop in je ostal v svojem klubu, o katerem sem nekoliko več pisal TUKAJ.

V naslednjih letih je John postal eden od stebrov močne Chelsejeve obrambe, najprej v paru z izkušenim francozom Marcelom Desaillyem, nekoliko kasneje pa s še enim francozem Williamom Gallasom, od leta 2004 ko je manager/trener kluba postal portugalec Jose Mourinho, pa je bil promoviran v kapetana moštva.

Znana je zgodba, da naj bi dotedanji kapetan Chelsea, Dennis Wise moral zapustiti klub prav zaradi Johna, pa ne zato ker se ne bi razumela, ampak zato ker ga je kontroverzni starejši kolega vpeljal v nočno življenje Londona, kjer sta skupaj žurirala, popivala, se pretepala itd. Klub je enostavno videl prihodnost v Johnu in ločitev od starejšega soigralca je bila nujna. Za nekoliko boljšo predstavo o karakterju Dennisa pa izjava managerja konkurentskega kluba Manchester Uniteda, ki je dejal, da bi Wise lahko izzval pretep še v prazni hiši.

No, za Johnovo nogometno kariero je bila ta ločitev vsekakor koristna, saj je imel nekatere izpade o katerih bom nekoliko več kasneje, načeloma pa je postal resnejši in odgovornejši, s klubom pa je v naslednjih letih kot kapetan osvojil dva državna prvenstva oz. Premier league 2004/05 in 2005/06, FA pokal leta 2000, 2007 in 2009, ligaški pokal 2005 in 2007, ter super pokal oz. Community shield 2005 in 2009. Manjka mu še Champions league, blizu katere je bil v finalu 21.5.2008, ko je zgrešil odločilni penal proti Manchester Unitedu in spomnim se njegovih solz …..

Tudi nekaj posameznih nagrad se je nabralo v njegovi karieri saj je z leti postal tudi eden najboljših svetovnih branilcev oz. nogometašev, med drugimi pa je leta 2009 dobil nenogometno nagrado za Očeta leta.

No, pred kratkim pa je v Angliji odjeknila njegova seksualna afera s francosko manekenko Vanesso Perroncel, bivšo partnerico njegovega bivšega soigralca v klubu in še vedno soigralca v reprezentanci Wayna Bridgea, ta naj bi celo zanosila, a jo je John pregovoril v splav ….. Ne bi se rad ponavljal, saj sem o tem že kar nekaj pisal v rubriki Trači-novice-govorice, prav tako pa je bilo o vsem tem že ogromno napisanega/povedanega …..

Rajši bi spomnil na nekatere starejše grehe Johna Terrya; septembra 2001 sta s takratnim, prav tako zelo kontroverznim soigralcem Jody Morrisom, ki mu popivanja in pretepi nikoli niso bili tuji, popivala po londonskih pubih, zraven pa sta imela še islandca Eidura Gudjohnsona, ki je večer začinil z javnim striptizom do golega. A vrhunec še ni bil tu, temveč na londonskem letališču Heathrow, ko so pijani žalili američane in vanj metali hrano, ko je te zanimalo kaj se dogaja v New Yorku. Datum: 11.9.2001. Naslednje leto je pijani John Terry uriniral, po domače scal, v steklenico v enem izmed londonskih pubov, pri tem nespretno izpustil steklenico, da se je razbila, varnostna kamera pa je vse skupaj posnela. Seveda je moral iz puba, a pri tem se je sprl z varnostnim osebjem. Nekaj mesecev kasneje oz. avgusta 2002 je John spet popival z Jody Morrisom, pri tem pa sta pijana razbila nekaj kozarcev, bila vmešana v pretep v katerem se je John tolkel samo s steklenicamik. Nekoliko kasneje je iz podobnih razlogov kot Dennis Wise, Jody Morris zapustil klub, John pa je šel popivat z Ashley Colom, ki se je stepel z radovednimi novinarji in jutro pričakal v zaporu. Leto 2004 je bilo nato nekoliko bolj umirjeno, znan je le afero s konjskimi dirkami oz. stavami na njih, ko je ekipica John Terry, Scott Parker in Wayne Bridge, ja tisti Bridge, v roku enega tedna zapravila več kot 40.000 funtov. Novembra 2005 je izbruhnila afera o razmerju z mladoletnico oz. 17-letnim dekletom, ki je novinarjem v dokaz ponudila perverzna sms sporočila, ki ji jih je pošiljal ljubimec John, sledila pa so še druga namigovanja o njegovi nezvestobi, a nobena od teh ni bila dokazana. Leta 2008 je John svojo jezo demonstriral nad parkirnim avtomatom, katerega je poškodoval, pa aferica s parkiranjem na mestu rezerviranim za invalide, pred časom pa se je pojavila še ta, ko je za 10.000 funtov podkupnine, novinarjem pod krinko razkazal prostore kluba, ki niso bili za javnost. Zraven paše še afera njegove mame in tašče, katere sta kradle v supermarketu Tesco, ki je bil takrat sponzor angleške reprezentance, pa preprodaja kokaina novinarju pod krinko, ki jo je vršil Johnov oče Ted ….

John je trenutno v zelo težkem položaju, saj ga zaradi že omenjene afere s francozinjo napadajo z vseh strani, žena, ki se je odselila oz. pred mediji pobegnila v Dubai naj bi mu še enkrat oprostila, selektor Fabio Capello se še ni izjasnil o ukrepih oz. odvzemu kapetanskega traku igralcu, ki je do sedaj za angleško reprezentanco nastopil na 58-ih tekmah, prav tako pa se čakajo ukrepi njegovih sponzorjev, a denar ne bi smel biti problem, saj ima v glubu eno najvišjih plač v Premier league, okoli 135.000 funtov na teden.

Good luck, John  ….

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 4.02.2010 ob 19:05 in je shranjen pod nogometaši. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

10 komentarjev

 1. 4.02.2010 @ 19:56

  John Terry izhaja iz t.i. lumpenproletariatske družine, “working class family” kot bi rekli Angleži. Mene ni čisto nič presenetil, znano je, da večina fuzbalerjev izhaja iz tega razreda in se večinoma tudi obnašajo podobno – prej so bili reveži, zdaj so pa tako polni denarja, da ne vejo kam z njim in mislijo, da so bogovi.

  Zapisal Marcos
 2. 4.02.2010 @ 20:22

  Glede na svojo preteklost, tudi mene ni presenetil …

  pa saj je javna skrivnost, da so nogometaši kot nekoč rockerji …. sex, sex, sex ….

  Zapisal izmisljeni
 3. 4.02.2010 @ 21:42

  No dejta pretiravat…Terry je odličen nogometaš, ki pa v prostem času dela kozlarije…odločno bi ga za ušesa samo zaradi preteklih pretepov in pijančevanja; te neumnosti bo/je zihr plačal….da se pa dol daje z babnico, ki je zame tipična WAG…mu pa ne zamerim prav nič. Angleški mediji so pa itak mal nori in iz tega delajo celo dramo.

  Aja…če mu slučajno vzamejo kapetanski trak so pa…kreteni.

  Zapisal nish
 4. 4.02.2010 @ 22:49

  no, nish, to pa res ni pretiravanje, če povem, da me ni presenetil s to afero oz. nezvestobo ….

  prav tako ni pretiravanje, da je velika večina nogometašev nezvestih ….

  problem te afere je, da nihče ne odobrava prešuštva kot je bilo to …. soigralčeve (bivše) partnerice pač ne naskočiš …. nekakšno neprisano pravilo …. seksualna etika ….. zato je v Angliji cela drama ….

  če bi bil jaz selektor, bi se odrekel Johna Terrya v reprezentanci, obdržal pa bi Wayna Bridga …. tako pa bo verjetno, na žalost, obratno ….

  mnogi igralci so bili izključeni iz svojih reprezentanc zaradi manjših neumnosti …..

  se strinjam z marcosom, mnogi nogometaši postanejo s slavo (in denarjem) domišljavi, nekakšni mali bogovi ….. ki mislijo, da si lahko privoščijo prav vse ….

  Zapisal izmisljeni
 5. 4.02.2010 @ 23:21

  Veš kaj…. ravno Angleži bodo moralizirali, ja…ko se gredo prešuštvo lih ko je mogoče… …smešno, res. In ne…Terryja nimam niti slučajno za takega dečka kot ga vidita vidva…domišljavca in kaj vem kaj še. /in precej grdo se mi zdi, da mu tako lahkotno nalepita etiketo…prihaja od tam pa tam, in ni čudno da je tak pa tak./

  Tko da…jebeš njihovo zlagano etiko, naj se dol daje s komer se hoče. Tisti ki imajo pa toliko opravka z njim na ta račun, naj se pa raje brigajo zase. tričetrt teh, bi jih tako ali tako z veseljem bilo na njegovem mestu.

  …mislim…ne bi rekla, da bi…obnaša se ko mali bog, prilepil Drogbaju

  Kakorkoli…upam, da je vsaj Cappelo ohranil pamet in ne bo podlegel hipokrizski gonji na čarovnice

  Zapisal nish
 6. 5.02.2010 @ 16:13

  Pa saj ti pravim, da za javnost ni toliko problem, da je …. ampak s kom je.

  Prepričan sem, da se tudi gospa Terry zaveda s kom je v zakonu in da pri kakšni stvari mora malo zamižati, ampak tole je bilo pa res Too much ….

  Samo zato ker je fuckin’ John Terry, nogometaš/zvezdnik Chelsea, si pa lahko dovoli vse. Seksa z vsemi ženskami v okraju, tudi s partnericami prijateljev in soigralcev, ker je pač bolj cenjen nogometaš, z višjo tedensko plačo, s kapetanskim trakom …. privilegij pač ….

  Njemu pa ne bi smeli zaračunavati parkirnine, morali bi mu dovoljevati parkiranje na mestih za invalide, mu doviliti scati na javnih mestih oz. v pubih, kar ob šanku v steklenico, mu pustiti da tolče ljudi s steklenicami po glavah, v njih meče hrano, seksa z mladoletnicami …..

  On je John fuckin’ Terry, eden najboljših branilcev ….. to odtehta vse grehe.

  Ideal, ki ga plačujejo tisti, ki jim on razbija glave s steklenicami, pretepa sinove in brate, razbija po lokalih, seksa z mladoletnimi hčerkami in sestrami ….

  Pa takšen idol, vzornik mladih …

  Že klub bi ga moral kaznovati, Fabio Capello pa bi ga moral izključiti iz reprezentance in ne razmišljati o odvzemu kapetanskega traku …..

  O čem bi pa razmišljal, če bi imel afero z ženo Franka Lamparda?

  Ah, saj je samo Wayne Bridge, on je manj vreden, sploh ni zvezdnik, njega angleška reprezentanca ne potrebuje …..

  Zapisal izmisljeni
 7. 5.02.2010 @ 16:34

  No ja…..na vse skupaj gledava pač različno. /javnost naj molči, ker si želi biti na njegovem mestu…in ker ni…zganja zlagano moralo. bruh.)

  Zapisal nish
 8. 5.02.2010 @ 17:43

  No upam da ste moralisti zdaj potolaženi…R. Ferdinand je novi kapetan. /fuj in fej za zlagano moralo/

  Zapisal nish
 9. 9.02.2010 @ 09:07

  zadovoljni, kapetan ima tudi moralne odgovornosti …..

  pa saj v Angliji pravijo, da gre tu za tretjo najpomembnejšo funkcijo v državi, po kraljici in premieju je tu kapetan državne nogometne reprezentance …..

  Zapisal izmisljeni
 10. 6.06.2010 @ 08:43

  [...] škandalih, je pred prvenstvom v angleški reprezentance, duhove buril seksualni, saj je kapetan John Terry imel afero s partnerico reprezentančnega kolega in bivšega soigralca Wayne Bridga, ki se je prav [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !