Zapisal izmisljeni | 31.01.2010 - 01:08 - Kategorije: 2010 - African cup of nations

Ni je bolj bedne tekme, kot je tekma za tretje mesto. Po velikem razočaranju in neuspehu v polfinalu se morata dve ekipi pomeriti v nekakšni tolažilni tekmi, kjer ponavadi ne presodi kvaliteta, ampak morala igralcev oz. sposobnost pozabiti prejšnjo tekmo. To nalogo sta imeli v letošnjem afriškem pokalu reprezentanci Alžirije in Nigerije.

b

 

Nigerija – Alžirija 1-0

 

Nigerija je v uvodni tekmi izgubila z Egiptom, nato pa premagala Benin in Mozambik, ter se uvrstila v četrtfinale, kjer je presenečenje prvenstva – reprezentanco Zambije, ugnala šele po penalih. V polfinalu jo je že drugič zapored na afriških prvenstvih izločila Gana, kar je, po mojem mnenju tudi velika psihična bolečina, a še vedno manjša kot katastrofa nasprotnika v njegovem polfinalnem obračunu.

Alžirija je po uvodnem/šokantnem porazu proti Malaviju, z minimalno zmago premagala Mali, nato pa v “prijateljskem vzdušju” odigrala neodločeno z domačo Angolo, kar je obema reprezentancama omogočilo napredovanje v naslednjo fazo tekmovanja. V četrtfinalu so alžirci v izjemni tekmi, po podaljških ugnali enega od favoritov prvenstva, Slonokoščeno obalo, v polfinalu pa sramotno klonili proti velikemu Egiptu. Moje mnenje je, da je njihova psiha po 0-4 z Egiptom slabša kot nasprotnikova, poleg tega pa v ekipi ne morejo imeti treh kaznovanih igralcev, ki so v polfinalu dobili rdeče kartone oz. izključitve, zaradi česar jutro pred samo tekmo, v trenutkih sestavljanja tega teksta, napovedujem njihov poraz.

 

Postave:

Nigerija v formaciji 4-2-3-1;

Enyeame – Taiwo, Shittu, Onyekachi, Odiah – Kaita, Olofinjana – Obasi (Odemwingie), Kanu (Mikel), Obinna, Uche (Martins)

 

Alžirija v formaciji 4-2-3-1;

Zemmamouche – Babouche, Zaoui, Bougherra, Raho – Yebda, Mansouri – Ziani, Meghni (Ziaya), Bouazza (Abdoun)- Ghezzal (SAifi)

 

Same tekme nisem uspel gledati, saj je že iz uvoda jasno, da so mi te tolažilne nekako odveč, zaradi česar sem si naknadno ogledal samo skrajšano reportažo oz. najzanimivejše dele tekme. Vsekakor sem spada 55. minuta srečanja, ko je nigerijec Victor Nsfor Obinna prodrl skozi centralni del alžirske obrambe in zadel za vodstvo z 1-0, katerega je proslavil z atraktivnimi premeti oz. saltami. Do konca srečanja se rezultat ni več spreminjal in Nigerija je po zaslugi individualne kvalitete posameznika oz. po zaslubi navdiha Victora Obinne, osvojila tretje mesto, katerega so predtem osvojili že leta 2002, 2004 in 2006, leta 2008 pa so v četrtfinalu izpadli prav proti reprezentanci Gane, ki je bila tudi tokrat njihov krvnik, vendar v že opisanem polfinalu. Za Alžirijo sem pred samo tekmo kar pravilno predvidel, da so preveč demolarizirani s porazom v polfinalu in njihov tokratni minimalni poraz je kar pričakovan razplet.

Torej, reprezentanca Nigerije je osvojila to tolažilno nagrado,  tretje mesto.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 31.01.2010 ob 01:08 in je shranjen pod 2010 - African cup of nations. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

1 komentar

  1. 2.09.2010 @ 10:14

    I identified your webpage on yahoo and learn a couple of of the posts. Superb activity!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !