Zapisal izmisljeni | 28.01.2010 - 18:36 - Kategorije: Glasba

Že nekaj časa je minilo od zadnje glasbene objave, natančneje od objave v rubriki Glasba, poimenovani po super-skupini …. Them crooked vultures.

Asociacija je tam navedeni John Paul Jones, stari maček rock ‘n’ rolla, ki je po igranju v legendarnih Led Zeppelinih srečo našel v novodobnih Them crooked vultures.

No, G/Z/R kot se pravilno zapiše, pa vodi še en legendarni basist Geezer Butler, ki je deloval v prav tako legendarnih, nekoliko trših Black Sabbath in da jih ne bi preveč opisoval je tu njihov video, za po mojem mnenju najboljšo pesem na njihovem prvem albumu Plastic planet iz leta 1995 ….

drive boy, shooting

YouTube slika preogleda 

 

No, Geezer je po letih muziciranja formiral ta, G/Z/R band, kjer je kot vokalist navdušil Burton C. Bell, bolj znan kot pevec Fear Factory, na kitari je nažigal Geezerjev nečak Pedro Howse, po bobnih pa tolkel Deen Castronovo, izkušeni glasbenik, ki je med drugim sodeloval z Wild wild dogs, z Martyem Friedmanom, Bad English, Journey, s Steve Vai-em, Ozzy-em ….

Skratka album z izrednim nažiganjem, njihove kasnejše stvaritve oz. albuma Black science in pa Ohmwork, pa za zdaj še nisem poslušal, predvsem ker je po prvem albumu projekt zapustil Burton C. Bell, nadomestil pa ga je Clark Brown, tipček iz meni neznanega banda Symatic.

Prav tako je prišlo do zamenjave na bobnih, kjer je Castronovo nadomestil Chad Smith, ki je predtem bobnalv kopici manj pomembnih bandov …..

 

Iz prvotne super-skupine je ostal samo še Geezerjev projekt, katerega bom v naslednjih dneh preposlušal, a dvomim da bo prekašal prvenec, katerega sem danes med sesanjem stanovanja, nažigal ko nor …..

 

G/Z/R …. Plastic planet ….. priporočam

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 28.01.2010 ob 18:36 in je shranjen pod Glasba. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

1 komentar

  1. 20.06.2011 @ 00:33

    [...] Nekaj piv se je že nabralo in na manjšem odru smo, trije najvztrajnejši odgledali Fear Factory, še en band, ki me je palil v mladosti, še enkrat več pa se je izkazal Burton C. Bell, ki je svoj delež dobil že v GZR objavi. [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !