Zapisal izmisljeni | 8.01.2010 - 15:29 - Kategorije: Film

Film, ki me prvič ni toliko navdušil, kot je bil nahvaljen ….. saj je bil dober ….. zelo dober ….. a za moj okus nikakor ni bil mojstrovina …..

Stvaritev priznanega Sama Mendesa, s petimi oskarji nagrajeni film ….

American beauty

ab

 

Pač zgodba o krizi srednjih let, o življenju v umirjenem predmestju, zgodba o otopelem zakonu med zakoncema Burham, Lesterjem, ki ga odigra izvrstni Kevin Spacey in Caroly, ki jo odigra Annete Bening. Zgodba o odtujenosti njune hčerke Jane, ki jo odigra Thora Birch, zgodba o Lesterjevi zaljubljenosti/navdušenosti nad hčerkino sošolko Angelo, ki jo odigra Mena Suvari, pa še eni njegovi navdušenosti – nad travo oz. canabisom/marihuano, ki mu jo dostavlja mladoletni sosed Ricky, katerega odigra Wes Bentley. Carolyn smisel svojega življenja najde v zagnanosti pri delu oz. prodaji nepremičnin, pri tem pa se zaplete v razmerje s svojim konkurentom, Buddyem, katerega odigra Peter Gallager, katera Lester po odpovedi v službi, zasači v restavraciji s hitro prehrano. Sosed Ricky, ki ima strogega očeta, bivšega marinca, rasista/seksista, ki ga odigra Chris Cooper, se zaljubi v svojo sosedo Jane, ona v njega, nekoliko v stran odrinjena sošolka Angela pa prične z izzivalnim obnašanjem vpričo Lesterja, ki živi samo še za njo, opojne substance in fitnes.

V fimu se odvrtijo usode teh ljudi, ki so nekako prepletene, pomešane, seveda je nekoliko bolj v ospredju antijunak Lester, ki je nekakšno lepilo zgodbe, saj vse skupaj drži prav on oz. se vrti okoli njega …..

Gre za film z izvrstno igralsko zasedbo, kjer bi med vsemi odličnimi izpostavil Kevina Spaceya, kateri je zame od The usual suspects oz. Osumljenih pet, zame legendarni igralec. V filmu je še zelo dobra glasbo, ki se odlično dopolnuje z zelo dobro zgodbo, ki gledalca drži v nekakšni napetosti, a je zraven prisoten tudi nekoliko komični podton, zaradi česar film izpade lahko prebavljiv oz. ne preveč zatežen ….

 

In na koncu ko nekoliko bolje pomislim, mi je po tem drugem gledanju, film le nekoliko bolj všeč in bližje tisti opevani mojstrovini …..

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 8.01.2010 ob 15:29 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

3 komentarjev

 1. 8.01.2010 @ 20:07

  w33d

  Meni najljubši film, klasika.

  Zapisal w33d
 2. 9.01.2010 @ 03:51

  pri meni počasi napreduje ….. mogoče bom po tretjem ogledu še nekoliko bolj navdušen nad njim, kot sem sedaj, po tem drugem ogledu …..

  Zapisal izmisljeni
 3. 21.12.2010 @ 17:36

  [...] Prav všeč so mi te zgodbice malih ljudi, ki se zapletajo in odpletajo, ena najboljših pa sta American beauty in Crash, vendar pa je Burn after reading, kjub temi, z vohunskim pridihom, lahkotnejša, bolj [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !