Zapisal izmisljeni | 5.01.2010 - 11:45 - Kategorije: 2010 - African cup of nations

V januarju 2010 se bo pričel afriški pokal oz. African cup of nations, kar je afriško prvenstvo.

V zadnjih letih je afriški nogomet zelo napredoval, afriški nogometši so vse bolj cenjeni, afriško prvenstvo pa se počasi približuje kvaliteti, ki jo nudita južnoameriško prvenstvo in pa evropsko prvenstvo.

 africcup

Tokrat se bo tekmovanje odvijalo v Angoli, kjer bo domača reprezentanca oz. Angola v otvoritveni tekmi igrala proti reprezentanci Malija.

skupine:

A: Angola, Mali, Malavi, Alžiija

B: Slonokoščena obala, Burkina faso, Gana, Togo

C: Egipt, Nigerija, Mozambik, Benin

D: Kamerun, Gabon, Zambija, Tunizija

Finalna tekma bo 31.1.2010, kjer se bo dobilo naslednike prejšnjega afriškega prvenstva, ki je bilo leta ‘08 v Gani, kjer je četrto mesto je zasedla Slonokoščena obala, tretje domača Gana, poraženec finala je bil Kamerun, aktualni afriški prvak pa je, še vedno, Egipt.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 5.01.2010 ob 11:45 in je shranjen pod 2010 - African cup of nations. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

1 komentar

  1. 26.01.2012 @ 08:42

    [...] in še kdo, beri Gvineja, Mali in Zambija, pot do vrha nekoliko lažja. Za primerjavo je tu seznam udeležencev izpred dveh let, ki je bilo po mojem mnenju precej kakovostnejše, predvsem zaradi udeležbe afriških ekip, ki [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !