Zapisal izmisljeni | 5.01.2010 - 23:49 - Kategorije: Film

Prva filmska objava v letu 2010, je meni eden ljubših filmov ….. drogeraška poslastica oz. odisejada …..

Fear and loathing in Las Vegas

fear

Filmska adapcija romana Hunter S. Thompsona, ki jo je podpisal član ekipe Monthy Python, Terry Gilliam.

V filmu naravnost blestita Johnny Depp in pa Benicio del Toro.

Johnny je navdušil že v A nightmare on Elm street, Platoon, Edward Scissorhands, What’s eating Gilbert Grape, Arizona dream, Ed Wood, Dead man, Don Juan DeMarco, Donnie Brasco, Sleepy hollow, The ninth gate, trilogiji Pirates of the Caribbean, Secret window, Charlie and the chocolate factory, glas v Tim Burton’s Corpse bride, Public enemies v že objavljenem Sweeney Todd….

Benicio pa v Fearless, biografskem Basquiat, uspešnici Traffic, Snatch, The pledge, 21 grams, Sin city, Che ….

Uglavnem, odvisniški duo, Johnny kot Raoul Duke – časopisni reporter in pa Benicio kot Gonzo – njegov odvetnik, se iz L.A. podata v puščavsko Nevado oz. kockarski raj Las Vegas, kjer naj bi se odvila dirka z motorji, Raoul duke pa naj bi o tem spisal članek …..

A nič od tega, duo se zadane z vsem kar jima pride pod roke in film je kar nekakšen drogeraški vodič v svet propada ….. Droge se vrstijo kot po tekočem traku, se kombinirajo, duo pa leti iz ene divje sitacije v drugo, vse skupaj pa je prikazano na precej komičen/že nekoliko bizaren način ….

Omenil bi še nekaj izvrstnh scen kot npr. demolirane hotelske sobe, halucinacije o netopirjih, spremljanje moto-dirke …..

V filmu se v manjših vlogah pojavi še kopica zvezdnikov kot glasbenika Flea iz Red hot chilli peppersov, Lyle Lovett, pa gralci Tobey Maguire, Gary Busey, Mark Harmon, Ellen Barkin, Cameron Diaz, Christina Ricci ….

 

Nekoliko težje prebavljiv, zajeban film za vse ljubitelje drugačnih/nenavadnih/odbitih …. filmov

zame izvrsten izdelek

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 5.01.2010 ob 23:49 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

2 komentarjev

  1. 15.04.2010 @ 11:40

    [...] Znanstvena fantastika iz leta ‘95, stvaritev Terry Gilliama, najbolj znanega po svojem delovanju pri ekipi Monty Python, od njegovih predhodnih del pa sta mi še najbolj znana Brazil in pa veličastni Fear and loathing in Las Vegas [...]

  2. 21.09.2010 @ 16:22

    [...] ima za seboj meni izvrstno filmografijo, ki vključuje kultne Monty Python, Brazil, 12 monkeys, pa Fear and loathing in Las Vegas z Johnny Deppom, The brothers Grimm s Heath Ledgerjem in Matt Damonom [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !