Zapisal izmisljeni | 29.12.2009 - 21:31 - Kategorije: klubi

A se še kdo spomni Korotana?

Med sezono razpadli oz. razpuščeni nogometni klub, ki je zaradi finančne nemoči prenehal delovati ….

Takšne stvari pa se ne dogajajo samo v Sloveniji in nogometno revnih deželah, temveč tudi v bogatejših nogometnih ligah ….. npr. belgijski, kjer je iz prve lige oz. Jupiter lige izključen ….

Royal Excelsior Mouscron

mouscron

Belgijski klub, ki je nastal leta ‘64, v prvi belgijski ligi pa je nastopal od leta ‘96, se je zadnjih nekaj let otepal hudih finančnih težav, na koncu pa so mu presodili igralci, ki zadnjih kol, zaradi vse večjih dolgov proti njim, niso hoteli igrati …. Klub je dve tekmi izgubil z rezultatom 5-0, ko pa se je ugotovilo, da ne bo denarja in da ne bodo odigrali tudi tretje zaporedne, ga je belgijska zveza izključila oz. delegirala v tretjo ligo …..

Igralci, ki že lep čas niso prejeli plač in so za klub igrali brezplačno, niso hoteli biti več izrabljani, navsezadnje so profesionalci, ki niso hoteli tvegati poškodb oz. konca kariere na brezplačnih tekmah …. Igralci, ki živijo od nogometa, kluba, plač, premij ….. ne glede na trenutno zelo dobro 10. mesto so ugasnili soliden klub ….

Seveda ni naključje, da e je to zgodilo sedaj, ko se bliža prestopni rok, v katerem so igralci kluba zaradi neiplačanih obvez prosti, njihovi transferji pa bodo brez odškodnin in veliko lažje si bodo poiskali nove delodajalce ….

ekipa, ki naj bi bila vredna 12.000.000 eurov :

golmani: Marc Volders, francoz Cederic Berthelin, mladi španec Jose Antonio Salcedo in slovak Jan Sloveciak

branilci: španca Carlos David in Manuel Mico Yebana, kapetan Gonzaque van Dooren, Daan van Gijseghem, Bastien Chantry, Alexandre Teklak, hrvaški francoz Jeremy Šapina, malijski francoz Aliou Dia in maroški belgijec Chemcedine el Araichi

zvezni igralci: španec Jonathan, malijski francoz Mamadou Diakite, francoski kamerunec Matthieu Assou-Ekotto, južnoafričan Asanda Sishuba, mladeniči Sylvain Beton, Guillaume Francois, Thomas Hovine in  17-letni Maxime Lesienne, prekaljeni Walter Bassegio, Jonathan Walasiak in italijan Tommaso Pieroni 

napad: hrvat Zvonimir Deranja, bahreinski nigerijec Jaycee Okwunwanne, francoski alžiec Idir Quali, francoski senegalec Robert Maah in belgijski kongovec Jean-Babtiste Yakassongo

17.000.000 eurov naj bi znašali vsi dolgovi kluba, delni dolg, baje 3 milijone evrov, je imel interes pokriti Manchester City in imeti Royal Excelsior Mouscron za nekakšno valilnico talentov oz. B ekipo, a očitno ni prišlo do biznisa oz. dogovora …..

Royal Excelsior Mouscron oz. bivši klub Ermina Šiljaka, srba-bivšega zvezdaša Nenada Jestrovića, senegalca Demba Ba, poljskih bratov Zewlakow, belgijskih bratov Mpenza in ostalih je odšel v tretjo belgijsko ligo oz. v amaterizem.

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 29.12.2009 ob 21:31 in je shranjen pod klubi. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

6 komentarjev

 1. 29.12.2009 @ 23:20

  Kako lahko tako zabredejo…. Nesposobno vodstvo

  Zapisal nish
 2. 30.12.2009 @ 13:12

  stabilen prvoligaš, ki ni imel težav dokler ga je vodil bivši predsednik/župan mesta Jean-Pierre Determmier, kateri je nato zaradi političnih spletk zapustil klub oz. ga prepustil, očitno nesposobnim naslednikom, ki so uspeli nakopičiti, po najnovejših podatkih, za 22 milijonov evrov dolga ….

  Philippe Dufermont je aktualni predsednik, tisti ki je zakockal klub, ki je proti zadnjeuvrščenemu Lokerenu, z mladinci, izgubil z 0-5, nato pa zabeležil še dva poraza brez boja, z 0-5 ….

  klasični bankrot …..

  stadion in ostali objekti itak pripadajo mestu, to pa bo verjetno poskusilo ustanoviti novi klub, ki bo potreboval kar nekaj časa, da prileze do statusa solidnega prvoligaša …. spomnimo se naše Olimpije …..

  Zapisal izmisljeni
 3. 30.12.2009 @ 13:48

  Kolk ti veš….prav uživam ko berem kar spišeš…. /ko enkrat padejo tako nizko, je povratek nazaj počasen…igralci tudi niso butasti, grejo drugam…/ Sicer je pa angleški Bolton nogiral svojega menedžerja…včerej so zapravili vodstvo 2-0…Klasnič je dal lep gol. /občudujem njegovo neizmerno voljo…vrnit se nazaj igrat nogomet, po dveh presaditvah ledvic..včasih potem zares pomislim…ne vleče jih samo denar…ljubezen do nogometa, jih spravi spet “med žive” )

  ….pa še van der sar…hudo bolno ženo ima in je kljub že skoraj sanirani poškodbi, ostal na nizozemskem…tvoji sonavijači pravijo, da bi se znalo zgodit….da bi prišel nazaj le…na poslovilno tekmo. resno, sem tudi jaz pomislila na to -glede na to, da se je že prej govorilo, da premišljuje o koncu kariere. potem pa….unitedu manjka en dober golman, ta ki ju imate…meni ne delujeta kot prva izbira. morda ju pa nisem navajena..

  Zapisal nish
 4. 30.12.2009 @ 17:17

  hvala, se zavedam da kar nekaj vem o najpopularnejši igri na svetu, veliko pa zvem, tako kot mnogi, tudi preko neta …..

  verjetno je to konec kluba, ja

  vem za Garya Megsona, vedno mi je bil antipatičen, tako kot tudi Bolton ….

  zanimiv je tale Klasnić, po obupni sezoni v francoskem Nantesu, se ponovno prebuja, čeprav je Megson trdil, da misli smo na lastne zadetke in premalo sodeluje v igri, a to je problem za ovega managerja Boltona …. favorit navijačev je Owen Coyle – trenutni manager Burnleya, pa Peter Reid – trenutno pomočnik v Stoke Cityu, baje pa še Mark Hughes – ravnokar odpuščeni iz Manchester Citya, Steve McClaren iz nizozemskega Twenteja ….

  Van der Saar …. tragedija, ja ….. verjeto bo zakljčil svojo športno kariero, ja, ga razumem ….. preostali/trenutni golmani v Manchester Unitedu pa so zgolj povprečni ….. shopping golmana bo skoraj obvezen …..

  Zapisal izmisljeni
 5. 3.01.2010 @ 21:29

  Khmmm…igra Uniteda danes…obup, groza, nikakvost…izberi po želji tapravo besedo za nabijanje žoge krnekam.

  Pa srečno v novem.

  Zapisal nish
 6. 4.01.2010 @ 16:40

  ja, obup ….

  sreče in zdravja tudi tebi …

  in vsem ostalim bralkam/bralcem

  Zapisal izmisljeni

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !