Zapisal izmisljeni | 23.12.2009 - 13:42 - Kategorije: seznami-lestvice

V poplavi različnih lestvic na koncu leta, bi se ustavil pri nekaterih nogometnih lestvicah oz. izborih …..

Potem ko je osvojil Ballon d’Or, nagrado priznanega francoskega magazina France football je Lionel Messi na tronu najboljšega tudi uradno zamenjal Cristiana Ronalda, saj je po dveh zaporednih drugih mestih, končno postal tudi FIFA world player of the year oz. FIFA igralec leta.

Letos, drugouvrščeni Cristiano Ronaldo je prejel nagrado za najlepiši gol v letu 2009, ko je v Ligi prvakov proti Portu, s strelom z okoli 40 metrov premagal nasportnega golmana …..

Pedro Rodriguez Ledesma, Barcelonin mladenič, je postal edini igralec na svetu, ki je v eni sezoni dosegel gole v vseh šestih tekmovanjih, v katerih je nastopil, to so špansko prvenstvo, španski pokal imenovan Copa Del Rey oz. kraljevi pokal, v Ligi prvakov, v Evropskem superpokalu, v španskem superpokalu in na Fifinem klubskem svetovnem prvenstvu, Barcelona pa je edini klub, ki je osvojil vsa tekmovanja v katerih je v letu 2009 nastopila oz. vsa, kjer je zadel že omenjeni Pedro.

Za najboljšega mladega igralca oz. igralca U21 ali Golden boya je bil razglašen Alexandre Pato, ki igra za italijanski AC Milan, za seboj pa je pustil črnogorca Stevana Jovetića iz Fiorentine, španca Bojana Krkića iz Barcelone …. ter nasledil igralca Manchester Uniteda – Andersona, pa Sergia Aguera, Cesca Fabregasa, Lea Messija ….

Priznani magazin France football je razglasil tudi najboljšega francoskega nogometaša; Yoann Gourcuff je gladko premagal konkurenco, za njim pa so ostali Nicolas Anelka iz Chelsea, golman Hugo Lloris iz Lyona, Thierry Henry iz Barcelone, Franck Ribery iz Bayerna …..

V Italiji pa so razglasili tudi najslabšega nogometaša italijanskega prvenstva, kateremu pripada nagrada Zlata kanta, letos pa je bil na tej lestvici najvišje uvrščen Felipe Melo iz Juventusa, za njim pa so se uvrstili še Ricardo Quaresma iz Intera, Tiago iz Juventusa, Dida iz Milana …

Fifa je sestavila še naj-ekipo leta 2009, v kateri so: golman Iker Casillas – Real Madrid, desni bok Dani Alves – Barcelona, levi bok Patrice Evra – Manchester United, branilski par John Terry – Chelsea in Nemanja Vidić – Manchester United, zvezna vrsta Steven Gerard – Liverpool, Xavi in Iniesta – Barcelona, krilna napadalca Lionel Messi - Barcelona in Cristiano Ronaldo – Real Madrid, ter napadalec Fernando Torres – Liverpool

 afriški igralec leta 2009, bo razglašen šele Februarja 2010 ……

mi pa lahko sestavljamo svoje izbore, se jezimo nad obstoječimi ……

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 23.12.2009 ob 13:42 in je shranjen pod seznami-lestvice. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

5 komentarjev

 1. 23.12.2009 @ 14:18

  Kaj meniš o Bojanu Krkiću? Messijev naslednik?

  Zapisal smoger
 2. 23.12.2009 @ 16:38

  Bojan Krkić-Perez, po moje, nikoli ne bo dosegel tega kar je Lionel Messi….

  Kot trenutno kaže, je njegova kariera v strmem padcu in po obetajoči 2007/08 se je v 2008/09 – v sezoni največjih Barceloninih uspehov, nekako pričel izgubljati, letošnja sezona samo pa samo še nadaljuje ta trend.

  Bojan Krkić-Perez igra vse manj v atomsko močni ekipi Barcelone, uspešni trener Guardiola pa, kot kaže, nanj ne računa preveč ….

  Res je, tudi Lionel Messi je imel težave pri preboju v prvo ekipo, a po začetnih težavah je igral vse več in takratni trener Rijkaard mu je doziral tekme, ter jih počasi povečeval ….. Krkić-Perez pa je trenutno v prostem padu, saj ima vse manj nastopov v ekipi, ki brez njega žanje svoje največje uspehe …..

  Za dokončno potrditev talenta, Bojan Krkić-Perez potrebuje stabilen klub, kjer bo igral brez obremenitev ….. v atomsko močni Barceloni in predvsem v vizijah uspešnega trenerja Guardiole pa zanj ni prostora …..

  mislim, da si mora poiskati drug klub, saj v Barceloni, ki jo vodi Guardiola, zanj ni prihodnosti …..

  Zapisal izmisljeni
 3. 23.12.2009 @ 23:42

  Naj nogometašica je …že četrtič Marta. z velikim naskokom pred ostalimi, ravno tako odličnimi nogometašicami, pred kateriomi se lahko skrije marsikak moški z nogometnih zelenic. /lepo, da si pozabil omeniti….ja, ja, saj poznam tvoj stav do ženskega nogometa. /

  Zapisal nish
 4. 24.12.2009 @ 10:19

  nish; to sem pa res pozabil omeniti …. ne glede na moj stav …… sem bral, da je že četrtič najboljša ….. hvala za dodatek ….

  Zapisal izmisljeni
 5. 11.01.2011 @ 00:03

  [...] Lionel Messi, lanskoletni dobitnik obeh nagrad, je tudi tokrat premagal vso konkurenco oz. od novinarjev, selektorjev in kapetanov reprezentanc [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !