Zapisal izmisljeni | 22.12.2009 - 19:01 - Kategorije: Film

Čisto sem že pozabil, da sem pred dnevi gledal tale filmček ….

Čistokrvana akcija, kjer se poklicna morilca podita drug za drugim …..

Assassins

ass

Sylvester Stallone je Robert Rath, že rahlo ostareli poklicni morilec, ki si tako klišejsko želi zaključiti s kariero poklicnega morilca, pa vedno znova sprejme še eno/zadnjo nalogo ….. Mišičasti zategnjenec, ki nabada enovrstične stavke …. živi sam, v svojem dolgočasnem/popolnem svetu in čaka na naslednji posel …

Njegovo čisto nasprotje, je Antono Banderas oz. Miguel Bain, domišljavi, psihotični killer, ki mu je ubijanje zabava in posel, način nevarnega življenja, ki ga ljubi.

Navedena se pri eni izmed nalog srečata in kmalu se prične njuno rivalstvo, polno pregonov, lovljenja, in dokazovanja kdo je boljši …. Takšno tekmovanje kdo je boljši, spretnejši, hitrejši, nevarnejši pa zahteva kup akcije, pregonov z avtomobili, streljanja, eksplozij in vsega kar paše zraven. Tipičen Hollywoodski akcijski filmček, brez neke prave vsebine, le kdo bo koga prej odstranil in zavzel vrh killerskega trona.

Kot se v vseh takšnih filmih spodobi, je tu še ženski lik, ki malce zaplete zgodbo, in Rath se zaljubi v svojo tarčo , računalniško hekerko imenovano Electra, katero odigra Julianne Moore.

Sledi še reševanje Electre, zadnji posel in zaslužena penzija s kupom denarja ter po letih ljubezenske suše, ženičko ob sebi …..

Povprečen izdelek, ki mu nekoliko življenja daje le vročekrvni Antonio Banderas …. vse ostalo pa je na nivojih starih računalniških igric ….

če že kdo hoče moje priporočilo o dobrem filmu, ki prikazuje življenje poklicnega morilca, bi predlagal tega TUKAJ.

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 22.12.2009 ob 19:01 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

6 komentarjev

 1. 25.12.2009 @ 13:23

  IZTOK GARTNER

  Meni pa je tale film zelo dober. Dejansko mu nič ne manjka, še posebej, če izklopiš možgane in.

  Zapisal IZTOK GARTNER
 2. 25.12.2009 @ 17:13

  iztok, če izklopiš možgane je vse dobro …..

  podpovprečen izdelek zame, ki skoraj nikoli ne izklopim …..

  Zapisal izmisljeni
 3. 12.04.2010 @ 10:10

  [...] se ga spomnim še v Cobra, Lock up, Tango & Cash, Cliffhanger, Demolition man, The specialist, Assassians, Daylight, Cop land, Get Carte, Driven …. in podobnih [...]

 4. 5.05.2010 @ 12:07

  [...] če sem že v prejšnji filmski objavi enega mišičnjaka okracal, bi tokrat še drugega [...]

 5. 23.02.2011 @ 11:09

  [...] ne gre za brezvezarije tipa Cobra,  Assassins in podobnih, vendar tudi ne mojstrovino tipa Rocky, temveč je po mojem mnenju nekje vmes, spodobna [...]

 6. 10.05.2011 @ 19:25

  [...] Dobri/simpatični igralci, duhovitost, akcija …. ne pa kot to TUKAJ [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !