Zapisal izmisljeni | 20.12.2009 - 11:51 - Kategorije: Film

Tudi tega sem že gledal, a film pred tem, kjer je Denzel Washington navdušil, mi ni dal miru …. tudi tega bom gledal še enkrat, čeprav vem, da ni neka klasa ….

Courage under fire

cuf

  Film ima dve zgodbi.

V prvi Nat Serling, ki ga upodobi Denzel Washington, v zalivski vojni napačno presodi položaj na bojišču in njegov tank sestreli prijateljski tank. Nata po vojni nadrejeni zaščitijo, mu dodelijo medaljo za pogum, ter umaknejo na nekakšen stranski tir, kjer se zave, d ni možnosti napredovanj, kjer se zave, da se nekaj taška in skriva, kjer se zave, da zaradi tega drugi živijo v laži in zaradi vsega tega se počasi predaja alkoholu, se oddaljuje od družine …..

Iz takšnega stanja ga zdrami druga zgodba oz. naloga, da preišče okoliščine herojskega dejanja Emme Walden, ki naj bi postala prva ženska z odlikovanjem za pogum. Emmo Walden, ki jo upodobi kraljica romantičnih komedij Meg Ryan, hočejo odlikovati za rešitev soborcev ob sestrelitvi, prav tako v Iraku, kjer je s svojo prisebnostjo poskrbela, da so njeni soborci, živi, prišli do reševalnih helikopterjev, sama pa je padla v boju …..

Nat prične z raziskovanjem in kmalu ugotovi, da se nekatere stvari ne ujemajo, nekatere izjave pa so popolnoma različne, zradi česar se še bolj poglobi v primer, pri tem pa naleti na težave pri nadrejenih, osebe, ki jih zaslišuje v zvezi primerom pa postajajo čedalje bolj čudne …..

V filmu je kup odličnih stranskih likov, ki jih odigrajo Matt Damon, Lou Diamond Phillips, Scott Glenn … pa slovenec Željko Ivanek …..

 

Zelo povprečen film, kjer me je zmotila predvsem tista čistost Denzela Washingtona oz. njegovega lika, ki ne vidi niti malo sivine, zanj obstaja le čisto bela in čisto črna …… pa čisto preveč predvidljiv konec filma …. pa Meg Ryan kot vojakinja …..

 

povprečje.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 20.12.2009 ob 11:51 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

1 komentar

  1. 21.02.2011 @ 16:45

    [...] najboljših igralcev našega časa, temnopolti Denzel Washington, ki se je tu znašel že v filmih Courage under fire, Training day, Inside man, The Siege, pa povsod pustil odličen [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !