Zapisal izmisljeni | 19.12.2009 - 22:19 - Kategorije: Film

To, POP tv, če že ne morem po decemberskih žurkah hodit, naj bodo saj filmi na tv …. kvaliteta.

Ja, priznam tega sem že gledal …. dvakrat

Training day

td  

Enostavno že v uvodu moram napisat, da je to zame eden boljših filmov ….

nekašen buddy-buddy film, kjer spremljamo kako Eathan Hawke kot Jake Hoyt, LA policaj svoj prvi dan preživi v novi službi, v oddelku za narkotike, kjer je glavi Denzel Washington oz. Alonzo Harris. Jutranji raport na postaji odpade, dobita se v kavarni, službeni avto odpade, tu je črn Chervolet Monte Carlo z vso možno hidravliko, odpadejo klasične aretacije, tu so ustrahovanja in tista znana Police brutality. Alonso je dirty cop, ki je sposoben mučit džankije, dilerju s kulijem brskat po grlu, z lažnim nalogom ukrasti dilerski denar, ubiti in prirediti resnico, izdati novega sodelavca in ga prepustiti latinosom ….. Jake Hoyt pa je njegovo čisto nasprotje, idealist, ki želi po pravilih priti do boljšega jutri.

Seveda pride do obračuna med dobrim in slabim …..

O Denzelu Wasingtonu sem že pisal v nekaterih prejšnjih objavah, a se mi zdi, da je šele s tem filmom stopil na tisti najvišji nivo. Šele z vlogo negativca je lahko razvil vse svoje potenciale, katere je nato z nekaterimi vlogami le še potrdil. Zame, najboljši temnopolti igralec …..

Eathan Hawke je že nekaj časa tu okoli nas, a se mu nikakor ni uspelo prebiti v igralsko prvo ligo, Training day je njegov vrhunec ……

 

še enkrat, zame eden boljših filmov ……

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 19.12.2009 ob 22:19 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

3 komentarjev

 1. 19.12.2009 @ 23:46

  Tudi meni je to eden boljsih filmov, Denzel Washington pa eden boljsih temnopoltih igralcev. Good choice ;)

  Zapisal Bada
 2. 20.12.2009 @ 11:21

  pozabil sem omeniti LA rap kralja, ki se pojavita v filmu …. Snoop dogg, Dr.Dre ….. pa pevka Macy Gray …..

  Zapisal izmisljeni
 3. 22.02.2011 @ 23:45

  [...] našega časa, temnopolti Denzel Washington, ki se je tu znašel že v filmih Courage under fire, Training day, Inside man, The Siege, pa povsod pustil odličen [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !