Zapisal izmisljeni | 14.12.2009 - 12:36 - Kategorije: klubi

Atletico club Banfield je nekoliko manj znan argentinski nogometni klub, ki je v nedeljo postal argentinski državni prvak oz. je osvojil prvenstvo imenovano Apertura.

Za vsak slučj bom še pojasnil, da se argentinsko nogometno prvenstvo deli na dva dela oz. Aperturo in Clausuro, Banfield pa je prvič v svoji 113-letni zgodovini postal prvak.

banfield

Klub iz južnega predmestja glavnega mesta, Buones Airesa, ki ima ene najzvestejših navijačev v Argentini je po 19. kolih Aperture, prvenstvo končal na že omenjenem prvem mestu, pri tem pa v zadnjem kolu z 2-o izgubil na gostovanju pri sloviti Boci Juniors, vendar konkurentje, točneje Old Newell’s Boys niso tega izkoristili. Z dvema točkama zaostanka pred zadnjim kolom, so na domačem igrišču, z 0-2 izgubili proti San Lorenzu in nesrečno izpustili ponujeno priložnost.

Še ekipa Banfielda, ki bo s prvim naslovom prvaka postala nesmrtna:

 

golmani: kapetan Christian Lucchetti, Enrique Alberto Bologna, Sebastian Mendez

branilci: Santiago Andres Ladino, Victor Lopez, Julio Eduardo Barraza, Marcelo Hernan Busamente, paragvajec Jose Devaca,

zvezna vrsta: Julio Javier Marchen, Marcelo Nild, Quinteros, Roberto Battion, Maximiliano Andres Laso, Walter Erviti, Cristian Garcia, 18-letni izvrstni kolumbijec James Rodriguez, Pablo Vergara, Emmanuel Pio

napadalci: Luis Angel Salmeron, urugvajca Sebastian Fernandez in Tangue Silva

 

Ekipo vodi julio Cesar Falconi, ki pred sezono ni dobil pomembnejših okrepitev, temveč je z obstoječim kadrom, blago rečeno presenetil konkurenco in osvojil naslov prvaka. Eden najzaslužnejših za to je urugvajec Tangue Silva, ki je s 14. goli postal najboljši strelec Aperture ter pa ljubljenec navijačev James Rodriguez oz. Jesse James kot ga kličejo zaradi brzine in močnih strelov.

 

Največji klubski uspeh ekipe za katero so v prejšnjih letih nastopali med drugimi tudi Javier Zanetti, golman Julio Cruz, Mauro Cammoranesi ….

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 14.12.2009 ob 12:36 in je shranjen pod klubi. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

1 komentar

  1. 5.01.2011 @ 15:37

    [...] je ta prvi del prvenstva imenovanega Apertura osvojil Estudiantes de la Plata s čimer je nasledil Atletico club Banfield, ki je to storil lani, vmes pa so tisti drugi del prvenstva oz. Clausuro osvojili Argentinos [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !