Zapisal izmisljeni | 3.12.2009 - 17:22 - Kategorije: klubi

Že prejšnji teden si je FC Rubin Kazan zagotovil svoj drugi zaporedni naslov nogometnega prvaka Rusije in kot takšen je moral priti na vrsto tudi pri predstavitvi na tem blogu.

Kot že ime pove, gre za klub iz mesta Kazan, ki je del tatarske republike, in ni nikoli igral v prvi sovjetski ligi, v prvo rusko ligo pa se je prvič uvrstil šele leta 2003. Še leta ‘90, v zadnji sezoni bivše Sovjetske zveze je igral v 4. ligi, nato pa z nastankom nove države Rusije napredoval v 2. rusko ligo, kjer je kmalu nazadoval v 3. ligo, v kateri je ostal do leta ‘97, ko je pričel pohod proti vrhu ruskega nogometa.

FC Rubin Kazan

rubin

Rubin Kazan je v svoji prvoligaški sezoni osvojil odlično 3. mesto in se uvrstil v takratni Pokal UEFA, kjer ga je že v predtekmovanju izločil avstrijski Rapid. Lanjsko leto oz. na koncu sezone 2008/09 je Rubin senzacionalno postal prvak Rusije in šele tretji prvak, ki ni iz glavnega mesta – Moskve.

Osvojeni naslov je klubu prinesel nastopanje v Ligi prvakov, kjer jih trenutno spremljamo v najbolj izenačeni skupini tega tekmovanja PREVERI.

Še predstavitev ekipe, katero vodi turkmenistanec Gurban Bediyew in se je prav po zaslugi udeležbe v letošnji Ligi prvakov, predstavila širšemu evropskemu občinstvu;

 

Rubin Kazan oz. kot jih kličejo Tatars, so:

golmani: prvi golman Sergey Ryzhikov, veteran Sergey Kozko ter mladi gruzijec Nukri Revishvili

obrambna vrsta: hrvat Stjepan Tomas, argentinec z italijanskim državljanstvom Cristian Daniel Ansaldi, španec Cesar Navas, gruzijca Lasha Sulukvadze in David Kvirkvelia, Aleksandr Orekhhov, Aleksey Popov in Roman Sharonov

zvezna vrsta: kapetan Sergey Semak, Petr Bystrov, Aleksandr Ryazantsev, Vitali Kaleshin, Evgeni Balyajkin, Andrey Gorbanets, Alan Kasaev, turek Gokdeniz Karadeniz, poljak Rafal Murawski, ekvadorec Christian Nobla in južnoafričan Kheto

napad: Aleksandr Bukharov, turek Hasan Kabze, argentinec Alejandro Dominguez

Po lanjskem osvojenem prvenstu, so v poletnem prestopnem roku zelo malo trgovali kar pomeni, da imajo že formirano močno ekipo, katera v močnem ruskem prvenstvu ne potrebuje dragih okrepitev, temveč iz obstoječega kadra iztiskajo najboljše. Igralec katerega je potrebno izpostaviti pa je izvrstni 28-letni argentinec Alejandro Dominguez, ki je bil v teh dneh proglašen za najboljšega igralca ruske Premier lige, s 16. goli in 7. asistencami v 23. nastopih je tudi statistično gledano eden najuspešnejših, zraven pa ima še vse karekteristike najboljših svetovnih nogometašev …. skratka eden najzaslužnejših za preporod Rubina iz Kazana, ki razpolaga s čvstim, uigranim moštvom, brez velikih zvezdnikov.

Tatari oz. Rubin iz Kazana je sezono zaključil s 63. osvojenimi točkami oz. z 19. zmagami, 6. neodločenimi izidi in 5. porazi, pri tem pa prehitel drugouvršečeni Spartak iz Moskve za 8 točk in kot sem že zapisal postal še drugič zapored prvak ruske Premier lige.

Čestitke.

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 3.12.2009 ob 17:22 in je shranjen pod klubi. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

8 komentarjev

 1. 3.12.2009 @ 19:50

  Kako to, da je toliko Gruzijcev? Me prav zanima, kako jim je – vojna pa to.

  Zapisal mhm
 2. 4.12.2009 @ 20:50

  saj jih ni toliko …..

  Trije. Sklepam, da v času vojen niso hoteli ostati v Gruziji, temveč so zaradi igralskega napredka prestopili v rusko ligo, kjer so pogoji za delo veliko boljši, denar je boljši, možnosti za nadaljne prestope so boljše …..

  nogomet je univerzalna igra v kateri padajo mnoge meje in gruzijci igrajo v Rusiji, srbi na Hrvaškem in v Turčiji, argentinci in francozi v Angliji, makedonci v Grčiji, alžirci in maročani v Franciji, brazilci na Portugalskem in v Španiji …..

  Zapisal izmisljeni
 3. 4.12.2009 @ 21:57

  …predstavljam si, da bo sledil blog o zadovoljstvu nad žrebom za SP. No, fino bi bilo.

  Zapisal nish
 4. 4.12.2009 @ 22:38

  bo, a kasneje ko se malo poleže vse skupaj

  Zapisal izmisljeni
 5. 12.12.2009 @ 13:20

  …a še ni kasneje? ;)

  Zapisal nish
 6. 20.08.2010 @ 15:47

  [...] nakatere se ni več računalo. Nigerijec Obafemi Martins je za 8,1 milijona eurov prestopil v ruski Rubin iz Kazana, nikoli dokazani brezilec Rever se je za 2,7 milijona vrnil v domovino v Atletico Mineiro, [...]

 7. 16.11.2010 @ 08:34

  [...] nekaj kasneje je Bruno Alves prispel iz Porta za neverjetnih 22 milijonov, iz konkurenčnega Rubina iz Kazana pa sta prispela izkušeni Semak, za 2 milijona in visoki strelec Bukharov za katerega so [...]

 8. 20.11.2010 @ 11:13

  [...] zadnje upanje je bila še ruska liga, točneje Rubin iz Kazana, ki ga je odkupil za 700.000 eurov, vendar pa je bil Rebrov očitno že sprijaznen s [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !