Zapisal izmisljeni | 23.11.2009 - 09:46 - Kategorije: Film

Pustolovska komedija je zame izvrstna kombinacija in prejšnji teden sem na TV ujel film z naslovom Without a paddle oz. prevedeno v Brez vesla.

  brezvesla  

Film se prične z arhivskimi posnetki vragolij štirih prijateljev, nadaljuje pa kasneje, ko so ti že skoraj 30-letniki.

Ko se Billy smrtno ponesreči v Kostariki, se preostali trije udeležijo njegovega pogreba v domačem kraju, kjer pozno zvečer v hišici na drevesu obujajo spomine. Pri tem najdejo zemljevid iz otroštva in ugotovijo, da je Billy natančno dopolnjeval zemljevid za izgubljenim bogastvom D.B Cooperja ter vse pripravil za popotovanje oz. odkrivanje tega zaklada. Njemu v čast in v begu od svojih težav se odpravijo v lov za zakladom.

Jerry je Matthew Lillard, ki se ga spmonim iz filmov Scream in Scream 2, iz bednega Scooby Doo, kasnejše simpatične komedije Groomsmen …. skratka zelo markantna faca, za katero sem prepričan, da sem jo videl še v nekaterih drugih filmih, a se mi ne da preveriti, v katerih. Tokrat je Jerry; zmedeni fant, ki je zdolgočasen v klasičnem življenju, zaradi česar si želi biti vse to kar je bil njegov pokojni prijatelj – veliki avanturist in pustolovec.

Dan je Seth Green, ki se ga spomnim iz izvrstnega Pump up the volume, zelo dobrega Enemy of the state, iz Austin Powersov, iz Italian job … in je prav tako kot zgoraj omenjeni, znana filmska faca, ki sem jo videl v kopici filmov. Tokrat je Dan, sramežljivi, doktorček, ki ga vsi teptajo.

Tom je Dax Shepard, ki se ga spomnim iz najstniške Mtv serije Punk’d, pa iz odlične My name is Earl, filmov Cheaper by dozen, Zathura, Idiocracy …. tudi markantna faca, rojena za vloge čudakov in odbitežev. Tokrat je Tom, odbiti mladenič, ki še ni našel svojega smisla in je pripravljen na vsakršno akcijo.

Ta simpatični trio se poda na lov za izgubljenim zakladom, pri tem pa se brez vsakršnih predhodnih izkušenj z divjino, s kanujem spustijo po divji reki, se srečajo z medvedom, nato še z dvema idiotoma, ki v neprehodnih gozdovih gojita nasad “trave”, pa z dvema hipijevkama, ki živita v krošnji drevesa …..

Veliko simpatičnih-komičnih situacij, ki spravljajo v smeh, prav tako pa trije simpatični odbitki …..

Film ima tudi izvrstno muziko kjer izstopajo; šlager Do you really want to hurt me od Culture club, pa Deliverance od rapperja Bubba Sparkxxa, No rain od Blind melon in pa odjavni cover Black Betty od Spiderbait.

Priporočam.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 23.11.2009 ob 09:46 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !