Zapisal izmisljeni | 23.11.2009 - 17:33 - Kategorije: nogometaši

Evo, še nekaj za bralke ….

Prostor v rubriki nogometaši bosta dobila dva trenutno, najboljša golmana sodobnega nogometa; Gianluigi Buffon in Iker Casillas, ki sta pred kratkim, oba zabeležila svoja stota reprezentančna nastopa ….

 

Gianluigi Buffon

 gigi

Gianluigi Buffon je rojen 28.1.1978 v italijanski Carreri, svojo nogometno kariero pa je pričel pri takrat, bogati in uspešni Parmi. Njegov debitantski nastop za prvo moštvo Parme se je zgodil 19.11.95, ko je bil star samo 17 let, Parma in AC Milan pa sta odigrala 0-0. Gigi, kot je njegov nadimek, je v Parmi kmalu postal eden najbolših golmanov v Italiji, v sezoni 1998-99 pa je z ekipo osvojil Pokal Uefa, ko so v finalu premagali Olyimpique Marseille s 3-0. Istega leta so osvojili še Pokal Italije, nato pa je krenil rahli pad, ki je doživel vrhunec leta 2003, ko je propadel glavni sponzor ekipe, svetovno znano podjetje Parmalat. Gigi Buffon je še pred tem oz. leta 2001 v najvišjem golmanskem transferju iz Parme, za 51.5 milijona eurov, prestopil v Juventus, kjer brani še danes, kljub sezoni 2006-07, ko so po skandalu s podkupovanji, igrali v 2.italijanski ligi. Gigi je z Juventusom postal prvak Italije v sezonah 2001/02 in 2002/03, kot sem že navedel je v reprezentanci Italije zbral 100 nastopov in pred seboj po številu reprezentančnih nastopov, lovi že upokojena Dina Zoffa in Paola Maldinija, ter vetrana Fabia Cannavara. Kar se privatnega življenja tiče je znano, da je pravi uživač, ljubitelj stav s katerimi je imel velike težave, mode in lepih deklet, z eno od teh oz. z bivšo češko manekenko Aleno Šaredovo, pa ima tudi otroka, trenutno pa je na poti še drugi.

Iker Casillas Fernandez

 iker

Iker Casilla je rojen 20.5.1981 v predmestuju Madrida, imenovanem Mostoles je svojo nogometno pot pričel v Realu iz Madrida, kjer je preko mladinske šole v sezoni 1998/99 tudi debitiral za prvo moštvo iz katerega je kasneje iztisnil nemškega veterana Boda Illgnerja, leta 200 pa postal najmlajši golman v finalih Lige prvakov, katero je z zmago Real Madrid proti Valenciji s 3-0, tudi osvojil. Sveti Iker, kot ga kličejo je tako kot večina mladih golmanov imel svoje vzpone in padce in po omenjeni osvojeni Ligi prvakov ter prvenstvu Španije 200/01, je v sezoni 2001/02 zaradi nekoliko slabše forme obtičal na rezervni klopi, prvi golman pa je postal 10 let starejši Cesar Sanchez. Usoda pa je hotela, da se je navedeni Cesar Sanchez, v finalu Lige prvakov 2001/02 proti Bayer Leverkusenu pri rezultatu 2-1 za Real poškodoval in Sveti Iker je z nekaj fenomenalnimi obrambami rešil ekipo ter pripomogel k drugi osvojitvi tega najelitnejšega klubskega tekmovanja. Od takrat naprej je Sveti Iker nepogrešljiv na golu Reala, s katerim je postal Prvak Španije še v sezonah 2002/03, 2006/07 in 2007/08, ob tem osvojil še 3-krat španski Pokal, leta 2002 pa še Superpokali in Internacionalni pokal. Kot je že v uvodu napisano, je pred kratkim zabeležil svoj 100. in 101. nastop za reprezentanco Španije, za katero je branil že v mlajših kategorijah in postal svetovni prvak v U15, U16 in U21 kategorijah.  Zanimivost je tudi, da je postal prvi vratar članske ekipe na Svetovnem prvenstvu 2002, ko naj bi se prvi vratar Santiago Canisares poškodoval s stekleničko aftershava, ki mu je padla na nogo in ga porezala oz. poškodovala. Od takrat je Casillas No.1 v španskih vratih, kjer po številu nastopov lovi že upokojena Raula in Antonia Zubizarreto, s člansko reprezentanco Španije pa je leta 2008 doživel največji reprezentančni uspeh, saj so postali Evropski prvaki in pred svetovnim prvenstvom 2010 ostajajo eni najresnejših favoritov za naslov Svetovnega prvaka.

 

Živi legendi italijanskega in španskega nogometa.

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 23.11.2009 ob 17:33 in je shranjen pod nogometaši. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

9 komentarjev

 1. 23.11.2009 @ 20:13

  Sta ja, taprava…a meni je še vedno ljubši nekdanji Arsenalov..tako in drugače. /kako se počuti pa vratar, ki na eni tekmi pokasira 9 golov, si pa težko zamišljam. verjetno obupno)

  Zapisal nish
 2. 24.11.2009 @ 08:42

  nekdanji Arsenalov golman ali igralec? Verjetno igralec, ker se ne spomnim kakšnega simpatičnega golmana ….

  Golman Kirkland je pokasiral v prvem polčasu samo 1 gol, v drugem pa kar 8, vendar ni bil toliko katastrofalen kot je bil to branilec Erik Edman.

  ja, če bo vse po sreči bosta naslednji objavi Jermain Defoe in Totenham …. tudi Thierry Henry je bil prejšnji teden v središču pozornosti …..

  we’ll see

  Zapisal izmisljeni
 3. 24.11.2009 @ 11:23

  Golman. /simpatičnost vsak pojmuje po svoje, nede? polizancev ne maram;)…in meni Lehman deluje v izvennogometnih oblačilih pač simpatičnejše in lepše, s svojim dolgim jezikom vred)

  Kdo je kriv za tako količino golov? Se z lahkoto navežem/in postanem zlobna/ na tekmo fra-irska…zakaj so dovolili irski branilci, da se henry in gallas tako lahkotno sprehajata po kazenskem prostoru?

  o henryju sem porabila že preveč besed….zame pač ostaja št.1 /saj veš, v dobrem in slabem/

  Zapisal nish
 4. 24.11.2009 @ 15:00

  nish: opa, presenečenje – Lehmann, zanimivo …. no meni je bil vedno antipatičen, še posebaj mi gredo na k…. tisti agresivni tipi golmanov, ki stalno nekaj pizdijo in vpijejo, na koncu pa dobivajo pocarske gole in on mi je bil prav tak. Egocentičen nadutež.

  vizualno ga ne bi preveč ocenjeval, to prepuščam ljubiteljem in ljubiteljicam moških.

  Henry se vsekakor ni neovirano sprehajal v kazenskem prostoru, saj v “noramalnih” okoliščinah nikakor ni mogel priti do žoge, s pomočjo roke pa je to povsem druga zgodba …. Gallas pa je bil samo posledica tega rokometa. Thierry Henry se mi je vedno zdel fair igralec, s to potezo pa si je zaznamoval kariero, kot Maradona z roko, DiCanio z odrivanjem sodnika, Zidane s čelno, Materazzi s provokacijo, Rudonja z edinim reprezentančnim golom ….

  žalostno je dejstvo, da bo takšen igralec s toliko goli, večini ostal v spominu po tej prevari z roko

  Zapisal izmisljeni
 5. 24.11.2009 @ 17:17

  Pozabil si, da je tudi mene lehman precej “jezil” s svojim brundanjem in težačenjem na tekmah….pa občasnih res pocarsko prejetih golih..a sem to pozabila takoj, ko se je pokazal v svoji najboljši izdaji. /Almunia je nekak podoben tip; tudi preveč pizdaka, mogoče ga je ta zadnja pljučnica kaj umirila;) ….pa dejstvo, da ga zna Manonne/se je tudi izkazal/ izpodrint iz mesta prvega.

  Zidane in Henry sta zame nogometna virtuoza…bila in bosta. /je že tako, da na ljudi in stvari včasih gledamo precej različno.)

  Zapisal nish
 6. 24.11.2009 @ 18:01

  ja, golmani so očitno skoraj vsi nekoliko bolj divji, to paše k njihovem delu oz. delovnem mestu ….

  kar se tiče lepote in nogometnega znanja pa ima vsak svoje favorite …..

  Zapisal izmisljeni
 7. 22.07.2010 @ 20:34

  [...] Tudi v reprezentančnem dresu oz. reprezentanci Italije je Francesco pustil soliden vtis in v času od 1995 do 2004 vknjižil 28 reprezentančnih nastopov, a podobno kot je imel v Interu izjemno konkurenco v Juliju Cesarju, jo je imel v reprezentanci v Gianluigi Buffonu. [...]

 8. 27.08.2010 @ 09:14

  [...] lanski sezoni, bledem moštvu upajo na Bolji život, kot kaže pa bodo okostje ekipe sestavljali Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini, Fabio Grosso, Nicola Legrottaglie, Marco Motta, Leonardo Bonucci, Jonathan [...]

 9. 8.07.2011 @ 23:29

  [...] golman: Gianluigi Buffon Italija/Juventus [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !