Zapisal izmisljeni | 13.11.2009 - 18:10 - Kategorije: Film

Evo, po dolgem času sem si spet ogledal zelo dober film, bi rekli jugo-produkcije.

Natančneje, gre za srbski film iz leta 2007, z naslovom Promeni me.

 

 

promenime

 

Tisti, ki vam je znana serija M(j)ešoviti brak, boste navdušeni, saj je večina igralcev iz te serije, preseljena v ta film.

Kršni crnogorac Milutin Mima Karadžić je tokratpriznani zobar Dušan, ki prezira svoje prijatelje, kateri se spuščajo v ljubezenske zveze z mlajšimi, se ločujejo …. zanj je to nekaj nemogočega in je popolnoma srečen s svojo ženo Dunjo katero igra Neda Arnerić.

In nikoli ne reci nikoli, Dušanu v ordinacijo pride mlado dekle v katero se zaljubi, zaradi nje pa prične z vadbo – tekom, hujšanjem, nakupovanjem novih – predvsem drugačnih – oblačil, nočnimi izhodi in vsem kar paše k zaljubljenosti. V tem zanosu obišče svojega prijatelja Milana, ki je plastični kirurg, že ločen, že z mlajšo in ga prosi za plastično operacijo. Sledi barvanje las, lepljenje njegovih že legendarnih ušes …. transformacija – promena, katero pa seveda še pred tem opazi žena, ki ves ta čas potrpežljivo čaka doma, sanja o romantičnem križarjenju z ladjo ….

Dušan se prične redno dobivati s svojo ljubeznijo in kmalu pride do žurke, odhoda v stanovanje …..

V filmu kar mrgoli smešnih scen, stavkov, vsega kar krasi jugo produkcijo in kar obožujemo, pristnost, ki se jo tako pogreša v slovenskih filmih, razen TUKAJ.

Prav tako so tu, izvrstni igralci Andrija Milošević je zobarjev asistent, Viktor Savić je dekletov fant, Mladen Nelević je Inšpektor Biković, Dara Džokić je Milanova bivša žena, legendarni Dragan Nikolić je že omenjeni plastični kirurg Milan, tudi Nedo Arnelić sem že omenil, Mima Karadžić pa je poglavje zase, saj ima že kar kultni status v Srbiji in Črni gori.

 

Film, ki navduši.

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 13.11.2009 ob 18:10 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

2 komentarjev

 1. 13.11.2009 @ 18:40

  Film me je navdušil. Hvala

  Zapisal Joy
 2. 13.11.2009 @ 20:56

  jih je že kar nekaj, ki jih poznam ….

  Zapisal izmisljeni

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !