Zapisal izmisljeni | 10.11.2009 - 22:51 - Kategorije: Film

Evo, odličen film, ki ga večina verjetno sploh ne pozna.

Inside man by Spike Lee

im

Že zdavnaj kultni Newyorški režiser, Spike Lee, ki me je navdušil že z Do the right thing, Jungle fever, Malcom X, Clockers, He got game, Summer of Sam in ostalimi je tokrat -2006 posnel naslovni film.

V uvodu Dalton Russel, ki ga igra Clive Owen, v tesni celici, razloži v nekaj stavkih bistvo filma, PREVERI TUKAJ …. potem pa se začne flasback oz. opis kako je izvedel Perfect bank robbery.

Skupina namišljenih pleskarjev uleti v banko v centru New Yorka, se zaklene, talce napodi v en prostor, kjer jih slečejo in enotno oblečejo v enake kombinezone, kot jih uporabljajo tudi sami. Sledijo še psihični pritiski, ustrahovanje in talci postanejo poslušne “ovčice”. V tem času se pred banko zbere skupina policajev in njihov vodja detektiv Keith Fraizer, katerega odigra ponovno izvrstni Denzel Washington. Na vrsti je nategovanje kdo je pametnejši, boljši, spretnejši, vsemu skupaj pa se primeša še lastnik banke Arthur Case oz. Christoper Plummer, ki ima v banki, natančneje v skritem sefu temačno skrivnost. Zaradi tega aktivira neizprosno Madeleine White oz. Jodie Foster, ki z vezami in poznanstvi rešuje mnoge navidez nerešljive situacije.

Ker gre za izvrsten, napet thriller, ne bi želel preveč razkrivati razpleta, kjer roparji izpustijo nekatere ujetnike, policaji pa v njih vidijo potencijalne roparje.

Spretno nategovanje roparjev Policije, ki na koncu le udari ….

za kaj več oz. ali so ujeli roparje, pa si bo treba ogledati film, ki ga priporočam saj ima vse kar potrebuje dober film;

dobro muziko, izvrstnega režiserja, napeto zgodbo, kvaliteten razplet, igralsko ekip ….

Jodie Foster sem že v prejšnjih svojih objavah nahvalil, PREVERI TU, tudi Denzel Washingotn je bil že hvaljen TU, Cristopher Plummer verjetno še ne, a njegovih “milijon vlog” ne bi našteval, spomnim se ga iz filmov Syriana, nepozaben mi je bil v Dracula 2000, The Insider, 12 Monkeys, v še enem Spikovem filmu Malcom X itd., Clive Own pa je v zadnjih letih postal eden najbolj zaželenih igralcev …. The International, Shoot ‘em up, Children of men, fenomenalni Sin city, Closer, The Bourne identity in ostali predtem …. vsi po vrsti odlični filmi in izjemni Clive.

PRIPOROČAM.

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 10.11.2009 ob 22:51 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

3 komentarjev

 1. 10.11.2009 @ 23:31

  kastiljo

  Tudi jaz priporočam. Sem ga gledal že nekaj let nazaj in mi je bil res super. Sploh razplet je res fenomenalen, film pa je cel čas zanimiv. Vsekakor vredno ogleda.

  Zapisal kastiljo
 2. 11.11.2009 @ 14:41

  tudi jaz sem ga že gledal, a sem ga moral ponovno …. in čeprav vedno trdim, da ne maram ponovno gledat filmov, sem opazil, da počnem to vedno več …. ta je bil vreden tega

  Zapisal izmisljeni
 3. 23.02.2011 @ 00:01

  [...] temnopolti Denzel Washington, ki se je tu znašel že v filmih Courage under fire, Training day, Inside man, The Siege, pa povsod pustil odličen [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !