Zapisal izmisljeni | 24.09.2009 - 21:04 - Kategorije: 04.Serie A

Zaradi lažjega branja sem se odločil objavo Pred sezono razdeliti na dva dela.

Tu nadaljujem s predstavitvijo klubov za katere mislim, da bodo v spodnjem delu lestvice oz. od 10. mesta naprej ….. prvih deset klubov Serie A pa je TUKAJ

Andiamo ….

 

UDINESE je že nekaj let v zgornjem delu italijanske lestvice in tudi tokrat računajo na takšno uvrstitev. Lani so po zelo dobrem začetku zapadli v krizo, ko niso mogli premagati nikogar, a so se do konca sezone ponovno zbrali in dosegli sedmo mesto. V poletnem prestopnem roku so prislužili okoli 21.000.000 eurov dobička, pri tem pa je Fabio Quagliarella prodan v Napoli za 18.000.000 eurov, finski rus Roman Eremenko v Dinamo Kijev za 5.000.000 eurov, Marco Motta v AS Romo za 3.500.000 eurov, Michele Paolucci v Juventus za 3.300.000 eurov, argentinec Fernando Tissone v Sampdorio za 2.500.000 eurov, izkušeni antonio Langella v Bari za 1.000.000 eurov …. V rubriki prihodi je stanje slabo, Udinese je s posoj vrnil nekatere svoje igralce; bivši zvezdaš se je vrnil iz Leccea, rus Viktor Boudianski iz ruskega Khimkija, Emanuele Politti iz Verone …. kupljeni pa so bili za večino anonimni igralci; argentinec Leandro Ruben Caruso ki je za 4.000.000 eurov prispel iz argentinskega Godoy Cruza, čilenec Fabian Orellana je za 3.500.000 eurov prispel iz čilskega Audaxa , Ritchie Kitoko za 2.000.000 eurov iz španskega Albaceteja, iz istega kluba je za 1.800.000 eurov prispel še 19-letni Jaime, veteran Bernardo Corradi iz Reggine, kolumbijec Juan Cuadrado iz kolumbijskega Independienteja …. Slovenski reprezentančni golman Samir Handanović, srb Aleksandar Luković, kolumbijec Cristian Zapata, čilenec Mauricio Isla, brazilec Felipe, nigerijec Cristian Obodo, Giovanni Pasquale, Andrea Coda, Maurizio Domizzi, Paolo Sammarco, Gaetano D’Agostino, Francesco Lodi, Simone Pepe, turški švicar Gokhan Inler, čilenec Alexis Sanchez, Antonio Floro Flores in kapetan Antonio Di Natale bodo v letošnji stežka ponovili lanjski rezultat …. Po mojem mnenju bodo nekje v sredini lestvice.

PARMA je po enem letu prišla nazaj v prvo ligo in mnogi ji napovedujejo dobro sezono. Nekakšno pozitivno presenečenje prvenstva se je pred sezono okrepilo in v Parmo je iz Rome prišel 36-letni Christian Panucci, iz Torina pa 35-letni Nicola Amoruso. Poleg obeh veteranov so tu še 4.000.000 eurov vredni Pablo Ezequiel Fontanello iz argentinskega Tigrea, 4.000.000 eurov vredni Christan Zaccardo iz Wolfsburga, pa 2.000.000 eurov vredni Daniele Galloppa in 1.000.000 eurov vredni Manuel Coppola, oba iz Siene …. Poleg tega je klub na enoletno posojo pripeljal Palermov dvojec Davide Lanzafame – Hernan Pablo Dellafiore, iz Torina je na posojo prišel makedonski švicar Blerim Džemaili, iz Interja francoz Biabiany, iz Sampdorie golman Antonio Mirante, iz Manchester Citya pa bolgar Valerij Bojinov. Pri tem je klub zadržal vse pomembnejše člane, prodali pa so le najnujneše 33-letni Cristiano Lucarelli je posojen v Livorno, 26-letni brazilec Reginaldo je za 2.000.000 eurov odšel v Sieno, v isti klub pa je za 1.000.000 eurov odšel še Francesco Parravicini. Igralski kader, kjer so Antonio Mirante, Christian Panucci, Christian Zaccardo, Paolo Castellini, Stefano Morrone, Blerim Džemaili, Andrea Pisanu, Daniele Gallopa, kenijec McDonald Mariga, bolgar Valerij Bojinov, Nicola Amoruso, Davide Lanzafame in pa veliki up italijanskega nogometa 19-letni Alberto Paloschi, mora zadržati prvoligaški status oz. se prebiti na vrh spodnjega doma. Mislim, da bodo nekje okoli 10. mesta.

CAGLIARI je prejšnjo sezono presenetil z izvrstnim 9. mestom in klub s Sardinije bil eden od hitov prvenstva. Ker se na preteklosti ne sme počivati so lanjsko ekipo še okrepili in sicer je iz portugalskega Nacionala za 4.500.000 eurov prispel brazilski napadalec Nene, iz Empolija je za 1.500.000 eurov prispel Lino Marzoratti, iz Torina za 1.000.000 eurov Simone Barone … ob tem pa sta na posojo prišla še Daniele Dessena – Sampdoria in pa Mario Brkljača – Hajduh Split. Prav tako je klub s posoj vrnil 21-letnega Enrica Cotzo in pa 22-letnega Salvatora Burrai-a, ki naj bi ob navedenih okrepitvah in s staroselci kot so golman Federico Marchetti, Francesco Pisano, Michele Canini, Daniele Conti, Andrea Cossu, Davide Biondini, Andrea Parola, in pa 30-letni brazilski napadalec Jeda, uspeli zadržati lanjsko uvrstitev. Moje mnenje je, da ravno 9. mesta ne morejo ponoviti, a ker kluba ni zapustil nihče od pomembnejših igralcev so lahko nekje pri spodnjega dela lestvice oz. tam nekje med 11. in 15. mestom.

CATANIA je manj znani klub iz Sicilije, kjer živi nekoliko v senci Palerma. Lani so osvojili 15. mesto, letos pa so ogromno trgovali. Ob kopici posoj je iz FK Mosve za 4.000.000 eurov prispel argentinec Pablo Barrientos, iz Ascolija je za 3.000.000 eurov prišel Giuseppe Bellusci, iz argentinskega Estudiantesa za 2.300.000 eurov golman Mariano Gonzalo Andujar, iz Sampdorie za 2.000.000 eurov Gennaro Delvecchio, iz poljske Legie za 500.000 Blazej Augustyn …. Zaradi kopice novih igralcev je Catania nekatere poslala na posoje, romunj Constantin Nicolae Dica je odšel v grški Iraklis, Giacomo Tedesco v Bologno, Gennaro Sardo v Chievo …. ob tem pa so prodali še nekatere igralce na katere ne računajo več, med katerimi je Gionatha Spinesi, Ciro Polito, brazilec Babu … Ekipa, kjer sta golmana Mariano Gonzalo Andujar in Andrea Campagnolo, pa Alessandro Potenza, Christian Terlizzi, Ciro Capuano, Gennaro Delvecchio, pa naturalizirani argentinci Nicolas Federico Spolli, Matias Agustin Silvestre, Ezequiel Alejo Carboni, Pablo Martin Ledesma, Mariano Julio Izco, argentinska španca Pablo Alvarez in Christian Ezequiel Lama, urugvajec Jorge Martinez, japonec Takjuki Morimoto, pa Simone Pesce, Marco Biagianti in izvrstni 30-letni Giuseppe Mascara, mora proti sredini lestvice.

ATALANTA je klub iz Bergama, ki je bil lani presenetljivo dober, saj je na koncu prvenstva zasedel 11. mesto. Pred sezono je prišlo do nekaterih sprememb v ekipi saj je v Genovo za 10.500.000 eurov odšel Sergio Floccari, v Napoli pa za 9.5000 eurov Luca Cigarini. Ob navednih se je klub znebil še nekaterih manj znanih igralcev na katere v tej sezoni ni računal, namesto teh pa pripeljal nekatere nove igralce. Iz Reggine je za 4.500.000 evrov prispel paragvajec Edgar Berreto, iz Leccea pa za 2.700.000 Simone Tiribocchi. Ob tem je na enoletno posojo iz Genove prišel še Robert Aquafresca za katerega so plačali 1.000.000 eurov, kupljeni pa so še mehičan Miguel Layun iz Tiburones Rojos za katerega so odšteli 900.000 eurov, Fabio Caserta iz Lecce za katerega so odšteli 800.000, pa Nicola Madonna iz Albinoleffea za 600.000 eurov …. Atalanta ostaja stabilen prvoligaš za katerega nastopajo že od prej Andrea Consigli, argentinec Leonardo Jose Talamonti, madžarski avstrijec Gyorgy Garics, Thomas Manfredini, Gianpaolo Bellini, Tiberio Guarente, čilenec Jaime Andres Valdes Zapata, Simone Padoin, 36-letni Cristiano Doni, Fabio Giovanni Ceravolo in ostali. Mislim, da je v ekipi vse preveč odvisno od veterana Donija in da bodo težko ponovili lanskoletno dobro uvrstitev. Težak boj za sredino lestvice je njihova realnost.

BOLOGNA se je v prejšni sezoni komaj izognila izpadu v drugo ligo, zaradi česar tokrat ni toliko trošila temveč je nakupoval preudarno, poceni a kvalitetno, veliko igralcev pa je prispelo na posojo. To so urgugvajski napadalec iz Napolija – Marcelo Zalayeta, za 480.000 eurov je iz Palerma prispel Roberto Guana, za 300.000 eurov njegov soigralec Andrea Raggi, za 400.000 eurov je iz Catanie prispel Giacomo Tedesco, za 300.000 eurov je iz brazilskega Atletica Paranaensea prišel 24-letni Rafael Santos, za 100.000 eurov iz urugvajskega River Plata 23-letni Henry Gimenez …. mislim, da je to pametna poteza vodstva Bologne, ki je za relativno malo denarja pripeljala kopico odličnih igralcev, ki se lahko izkažejo in nato dokončno prestopijo v Bologno kamor pa so v zadnjem pretopnem roku že prestopili golman Emiliano Viviano iz Interja za 3.500.000, Luca Vigiani iz Reggine, in Daniele Portanova iz Siene. Slednji je bil vključen v menjavo igralcev pri kateri je v Sieno odšel Claudio Terzi, iz Bologne pa so odšli še veterani 40-letni golman Francesco Antonioli – Cesena, 35-letni sergio Volpi v Reggino, 35-Simone Confalone, 34-letni Cesar, 36-letni Marcello Castellini …. Bologna je ojačana ekipa v kateri bodo golman Viviano, urugvajec Miguel Britos, grk Evangelos Moras, Cristiano Zenoni, palermovca Guana in Raggi, Tedesco, Zalayeta, Massimo Mutareli, belgijec Gaby Mudingayi, Marco Di Vaio, Massimo Marazzina, argentinec z italijanskim državljanstvom Pablo Daniel Osvaldo in ostali, ki bi morala po lestvici navzgor do zlate sredine.

CHIEVO je mali klub iz Verone, ki je lani osvojil 16. mesto in v letošnji sezoni si želijo napredka na višja mesta. Za dosego tega so v gškem AEK-u našli okrepitev na golmanskem mestu in za 600.000 eurov pripeljali 30-letnega italijanskega golmana, Stefana Sorentina. Ob tem so iz mestnega rivala, Verone, pripeljali še Marca Parolo, Doemnica Girardija, Leonarda Moraccija …. ne preveč zveneče okrepitve, med katerimi so nekateri že prodani/posojeni naprej …. V rubriki odhodi iz kluba izstopa 21-letni brazilec Kerlon, ki ima kvaliteto, a ima tudi kronične težave s poškodbami, vendar je kljub vsemu prestopil v italijanskega prvaka, Inter.  Ostali so neznani igralci, ki niso imeli preveč vpliva v igri rumeno-modrih letečin osličkov, kot jim pravijo …. Stefano Sorrentino, Andrea Mantovani, kolumbijec s francoskim državljanstvom Mario Yepes, Giampero Pinzi, Simone Bentavoglio, Luca Rigoni, 33-letni brazilec z italijanskim državljanstvom Luciano, , urugvajec z italijanskim državljanstvom Pablo Granoche, albanec Erjon Bogdani in pa kapetan Sergio Pellissier bodo, po mojem mnenju, le stežka ohranili prvoligaški status. Največ bo odvisno od kapetana Pellissiera, ki je glavna gonilna sila ekipe in v kolikor bo nadaljeval z izvrstnimi predstavami iz lanske sezone bo tudi Chievo uspel obstati v Serie A.

SIENA je manj znana toskanska ekipa, ki se že nekaj let v zadnjih kolih prvenstva rešuje pred izpadom v 2. ligo. Lani so uspeli osvojiti 14. mesto, vendar so pred letošnjo sezono ostali brez nekaterih odličnih igralcev. V Napoli je za 8.500.000 eurov odšel kolumbijski branilec Camilo Zuniga, v Genovo pa za 3.500.000 eurov maročan Houssine Kharja, poleg tegasta v Parmo odšla še Daniele Gallopa za 2.000.000 eurov in Manuel Coppola za 1.200.000 eurov, Daniele Portanova je bil vključen v menjavo igralcev, Nicola Belmonte je odšel v Bari, veteran Mario Frick je odšel v švicarski St.Galllen, Dimitrios Eleftheropoulos v grško Pas Giannino …. Pri rubriki prihodi v klub je potrebno omeniti enoletno posojo v kateri je iz Juventusa prispel šved Albin Ekdal, iz istega kluba pa je za 3.300.000 eurov prestopil 23-letni Michele Paolucci. Poleg tega je v klub iz Parme za 2.000.000 eurov prispel brazilec Reginaldo, za enako vsto je iz hrvaškega Slavne Belupa prišel Mato Jajalo, iz Rome za 1.200.000 eurov 22-letni Aleandro Rosi, iz Parme za 1.000.000 eurov Francesco Parravicini, Michele Fini iz Cagliarija, v že omenjeni menjavi je namesto Portanove prispel Claudio Terzi  …. Golman Gianluca Curci, Claudio Terzi, portugalec Goncalo Brandao, Simone Vergassola, romunj Paul Constantin Coderea,  hrvat Mato Jajalo, brazilec Reginaldo, šved Albin Ekdal,Michele Paolucci, alžirski francoz Abdelkader Ghezzal in pa odlični Massimo Maccarone bodo le stežka zadržali prvoligaški status. Po mojem mnenju se obeta ponovno borba do zadnjega kola, kjer pa je veliko kvalitetnejših ekip. 

LIVORNO je še en toskanski klub, ki se bo po mojem mnenju boril za ohranitev prvoligaškega statusa. Tudi oni so zaradi gospodarske krize svoje največje okrepitve pripeljali le na posojo. 33-letni Christiano Lucarelli se iz Parme vrača na mesto zločina, kjer je odigral svoje najboljše partije, podobno je s hrvatom Dariom Kneževičem, ki se vrača iz Juventusa, kolumbijec Nelson Rivas je prispel iz Intera, Luigi Vitale iz Napolija, Davide Moro iz Empolija …. ob teh pa so kupljen iše nekateri manj znani italijanski igralci. Pri odhodih iz kluba bi zapisal, da je Alessandro Diamanti odšel v West Ham za 6.800.000 eurov, Emanuele Terranova je prestopil v Palermo, Massimo Loviso v Torino …. Alfonsko De Lucia, Francesco Benussi, Nelson Rivas, Dario Knežević, Nico Pulzetti, danec Martin Bergvold, Davide Moro, Luigi Vitale, litvanec Tomas Danilevicius, Cristiano Lucarelli in pa Francesco Tavano bodo, po mojem mnenju le stežka ohranili prvoligaški status.

BARI je prav tako novi prvoligaš, ki tako kot zgoraj navedeni nima preveč možnosti za obstanek. Galletti oz. petelinčki kot jih kličejo so zame celo glavni kandidat za izpad iz lige. Bari je pred sezono kupil kar 13 novih igralcev, še 7 jih je pripeljal na posojo, še 5 svojih igralcev pa je vrnil s posoje. Vse skupaj znese za skoraj 3 nove ekipe in omenil bom samo nekatere …. Riccardo Meggiorini je za 2.500.000 eurov prišel iz Genove, iz istega kluba je za 2.000.000 eurov prispel Leonardo Bonnuci, iz škotskega Celtica je za 1.200.000 eurov prišel Massimo Donati, iz Udinesea za 1.000.000 eurov Antonio Langellla, pa Nicola Belmonte iz Siene, Alvarez iz Rome …. na posojo so prispeli argentinec Sergio Bernardo Almiron – Juventus, Ferdinando Sforzini – Sampdoria, malijec Souleymane Diamoutene … Ob tem so se znebili nekaterih na katere ne računajo več, gre pa za širši javnosti neznane nogometaše in belgijski golman Jean Francois Gillet, malijec Diamoutene, argentinec Almiron, Andrea Ranocchia, Daniele De Vezze, Massimo Donati, Salvatore Masiello, Matteo Paro, brazilec Barreto, belorus Vitalij Kutuzov, Riccardo Meggiorini in ostali bodo le stežka ohranili prvoligaški status.

 

hvala za pozornost …..

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 24.09.2009 ob 21:04 in je shranjen pod 04.Serie A. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !