Zapisal izmisljeni | 19.09.2009 - 13:36 - Kategorije: reprezentančna košarka

Četrtfinala so zaključena in v polfinalu so tri ekipe iz skupine C; Španija, Srbija in Slovenija + Grčija, ki je nastopala v skupini A.

 

basket 

 

SRBIJA – RUSIJA 79-68

V pravoslavnem obračunu je Srbija šokirala in premagala velikega favorita tega dvoboja z zgoraj navedenim rezultatom in neverjetno serijo zadetkov v začetku druge četrtine. Iz zaostanka 21-24 so preobrnili v 38-24 in na krilih Uroša Tripkovića, Novice Veličkovića, Koste Perovića in Miloša Teodosića prišli do velike zmage, ki jih je popeljala v polfinale, kar je eno od presenečenj tega prvenstva.

ŠPANIJA – FRANCIJA 86-66

Tudi španija je šokirala z dominanco nad neporaženo Francijo. Pau Gasol z briljantno igro in 28. točkami, pa Rudy Fernandez, Juan carlos Navarro …. pri poraženi Franciji pa bleda igra celtone ekipe in ubogih 6 toč njihovega prvega zvezdnika Parkerja. Španija od bledih uvodnih iger stopnjuje svojo formo in ponovno postaja glavni favorit za prvaka.

GRČIJA – TURČIJA 76-74

Tekma, ki se je odločila šele v podaljšku. Še en obračun starih sovražnikov, kjer je še enkrat več navdušil Spanoulis s 23. točkami, pri turkih pa je bil 13 točk limit. Ko je turek Arslan le zadel za 65-65 in podaljšek so Zizis, Fotsis in Spanoulis grško ekipo popeljali do zmage in polfinala.

SLOVENIJA – HRVAŠKA 67-65

Še en sosedski obračun, ki je pomenil še nekaj več kot samo košarkarso zmago. Slaba slovenska igra v prvem polčasu, kjer se je po mojem mnenju nekaj sekund pred koncem prelomilo. Pri 47-34 je hrvat Marko Popović naredil neumnost in dobil tehnično napako, Slovenija znižala do konca polčasa na 47-39, nato pa v drugem polčasu krenila v juriš. Heroj nacije Erazem Lorbek je dosegel kar 27 točk, Boštjan Nachbar 12, Jaka Lakovič 11 …. celotna ekipa si zasluži pohvale in Slovenija je zasluženo v polfinalu.

 

 

polfinalna para:

Grčija – Španija

Srbija – Slovenija

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 19.09.2009 ob 13:36 in je shranjen pod reprezentančna košarka. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !