Zapisal izmisljeni | 7.09.2009 - 19:47 - Kategorije: Film

Jebat ga …. na vsak kino-film po mojem izboru, grem nato gledat še eno romantično komedijo ….

Pred dnevi sem gledal Neslavne barabe, tokrat pa Grdo resnico ….

 

The ugly truth

uglytruth

 

No saj sploh ni bil slab ta film ….. predvsem zato ker je bolj malo romantična in veliko več komedija.

Katherine Heigl je Abby, izvršna producentka oddaj z nizko gledanostjo, kjer načenjajo dolgočasne teme/zgodbe oz. kup bedarij za katere je zanimanje minimalno. No, Abby v privatnem življenju še vedno brezupno išče svojega “princa na belem konju”, romantičnega lepotca, ki bo ustrezal vsem njenim kriterijem oz. seznamu z lastnostmi…. lepotica z napako bi lahko rekli ….

Gerard Butler je Mike,  odkritosrčen samski pokvarjenec zaposlen na lokalni TV postajici, kjer udriha po takšnih ženskah kot je Abby in poveličuje moške macho tipe …. Zanj je vse zelo enostavno …. seks, seks, seks.

Kmalu Abby in Mike postaneta sodelovca, saj Mike pride delat na postajo, kjer je zaposlena Abby in ta postane njegova šefica. Mika to ne moti in kot pravi ima rad, da so ženske zgoraj, prav tako pa je Abby njegova šefica samo uradno, saj je novi voditelj Mike s svojim prvim nastopom umirajoči TV postaji povrnil in dvignil gledanost. V trenutku je postal TV superstar, s katerim si lastniki postaje želijo na večerje, njihove žene, hčerke, sosede pa seksa. Mike na novi postaji nadaljuje s svojim stilom in pravila šefice Abby ignorira, jih priredi oz. izpelje oddaje čisto po svoje ….. Mike je car, vendar je kljub obvladovanju gledalcev in gledalk ter žensk v privatnem življenju, tudi on je še samski ….

Seveda se je že vnaprej vedelo, da se bosta Abby in Mike zapletla, a še predtem Mike pomaga svoji šefici osvojiti soseda-doktorja s katerim naj bi našla svojo srečo. Ta sreča je kratkotrajna, saj Abby po navodilu Mika postaja vse tisto kar je prej sovražila in tudi doktor je samo moški, ki ima najrajši vse tisto kar ima tudi Mike ….. Mike svojo šefico uspešno usmerja kakšno pričesko naj ima, kaj naj oblači, kaj naj govori, kako naj se obnaša, kdaj naj se smeji, naj izposatvi svoje joške, obleče vibra-gačice ….. vse na izvolite za svojega doktorja …..

Ob vsem tem se Mike in Abby zbližujeta ….

In ko se prostaški Mike in romantična Abby že zapleteta sledi še pričakovan zaplet filma, kjer se ne izide vse po pričakovanjih, ampak pride do ponosa, bitke karakterjev, užaljenosti, razočaranja ….. trenutki, ko zna ženskemu občinstvu uiti kakša ženska solza, a že kmalu sledi ponovno pričakovan Happy end.

 

 

Mogoče je iz opisa videti, kot da gre za povprečen izdelek, a v resnici mi je bil zelo všeč, saj vsebuje kup komičnih situacij, kjer se je občinstvo v dvorani pošteno nasmejalo …. razmišljanja, obnašanje, pričakovanja itd. moških proti razmišljanjem, obnašanju, pričakovanjem itd. žensk oz. razlike med spoloma. Nasprotnika sta ena od najekstremnejših predstavnikov, za katera pa se na koncu izkaže, da to sploh nista … macho Mike premore tudi nekaj ljubezeni, romantična Abby pa nekaj seksipilnost.

Vsekakor film, kjer ženske dobijo svoj kos romantike in moški svoj kos komedije …. 

prepričan sem, da je moj večji …..

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 7.09.2009 ob 19:47 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

2 komentarjev

  1. 22.05.2010 @ 12:34

    [...] iz leta 2007, kjer si  človek spočije oči ob mački Katherine Heigl, katero sem spoznal šele v The ugly truth, pa čeprav ima za seboj že nekaj odmevnejših vlog, kjer pa je šla mimo mene; med drugimi TV [...]

  2. 17.01.2012 @ 22:25

    [...] je preverjeni obrazec takšnih izdelkov, v katerih je Heiglca očitno naravni naslednik Meg Ryan. Dokaz št. 1 in dokaz št. 2. A pustimo dokaze in predvidljivost, ki je obvezna pri tovrstnih produktih, film [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !