Zapisal izmisljeni | 29.07.2009 - 09:33 - Kategorije: Film

Sinoči sem v večernih urah, ponovno naletel na izvrsten film.

Čeprav sem ga, pred leti, že gledal in si zapomnil celoten film oz. ni bilo niti malce dvoma v glavi …. kaj je že v tem filmu, kako se bo razpletlo …. 

film, ki si ga zapomniš

 

The Siege

 

 

siege

Že z naslovnice je jasno, da gre za odlično igralsko zasedbo …. vedno izvrstni Danzel Washington, prav tako Bruce Willis in pa Anette Bening.

V uvodu nam Bill Clinton pridiga o terorizmu, vzporedno s tem pa poteka ameriška akcija, kjer nekje na arabskem ozemlju ameriška vojska na čelu z generalom Deverauxom (Bruce Willis) ugrabi vodjo teroristov, šejka Ahmeda Bin Talala.

Povračilni ukrepi sledijo v New Yorku, kjer teroristi ugrabijo avtobus, na katerem pa se v opozorilo sproži barvna bomba, ki prestrašene potnike samo prebarva v modro. Last warning.

FBI agenta, Anthony Hubbard – Hub (Denzel Washington) in Frank Haddad (Tony Shalhoub) se primera lotita resno in kmalu se jima poti pričnejo križati z Elise Kraft (Anette Bening), CIA agentko, ki ve veliko več kot je pripravljena povedati oz. razkriti.

Teroristi ugrabijo še en avtobus, katerega pa razstrelijo, napadejo šolo ….. FBI pa razkrinka eno njihovo celico oz. skupino treh katere pa ne uspejo zajeti, temveč jih postrelijo. Teroristi ne odnehaja saj naslednja celica oz. skupina organizira napad na Opero ter štab FBI, kar povzroči panikov v mestu, v državi.

Predsednik ukaže vojaško posredovanje v New Yorku oz. Brooklynu, kjer naj bi našli preostale teroriste in general Deveraux z vojsko zasede mesto.

Sledi razplet v katerem se FBI in vojska, vsaka s svojim načinom dela trudita priti do zmage nad terorizmom, vednar je to možno samo preko Elise Kraft, za katero se izkaže, da je Sharon Bridger oz. preko njene povezave, Samirja.

Napetost se stopnjuje, saj ni vse kot se zdi oz. vsaka stran ima svoje skrivnosti ….

Izvrstni Denzel Washington, kateri navduši v vsakem filmu v katerem se pojavi in da s svojo igro dvigne na višji nivo …. trenutno imam v spominu Ricochet, Malcom X, The pelican brief, Philadefphia, Courage under fire, Fallen, He got game, Huriccane, Training day, Out of time, Man on fire, Inside man, Deja vu, American gangster …. navdušujoče tudi tokrat.

Gre za izvrsten film, ki je nekako napovedal 11. september oz. napad teroristov na ameriška mesta ter njihove posledice kamor štejem civilne žrtve, sovraštvo do arabcev in ameriške kršitve vseh možnih zakonov in konvencij ….

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 29.07.2009 ob 09:33 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

2 komentarjev

  1. 5.05.2010 @ 12:16

    [...] Pulp fiction, Four rooms, 12 monkeys, Last man standing, The fiffth element, The Jackal, The siege, še ene klasike The sixth sense, Unbreakable, Hostege, neprekosljivega Sin city, 16 blocks, What [...]

  2. 10.05.2011 @ 19:12

    [...] Denzel Washington, ki se je tu znašel že v filmih Courage under fire, Training day, Inside man, The Siege, pa povsod pustil odličen [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !