Zapisal izmisljeni | 29.07.2009 - 14:05 - Kategorije: Film

Še en film, ki je dolgo čakal v predalu, pa končno prišel na vrsto ….

The Guardian, pri nas prevedeno v Varuh je film, ki sem se ga nekako otepal zaradi Kavina Costnerja in Ashtona Kuherja ….

pa vendar sem se spomnil, da je imel Costner tudi nekaj svetlih trenutkov …. The untouchables, meni nepriljubljena Dances with volves in Roobin Hood: Prince of thieves … sledili so JFK, The bodyguard in zame njegov najboljši A perfect world, nato pa je bilo preveč povprečnih filmov ….

… Ashton Kutcher, ki smo ga na TV spremljali v odlični seriji That ’70s in pa Punk’d, kjer me je motilo njegovo vpitje/kričanje oz. moteč glas …. v filmskem svetu pa se je uveljavljal v Dude, where’s my car?, Just married, z vlogico v Cheaper by dozen, Butterfly effect, Guess who, What happens in Vegas

The guardian

  guard 

Kevin Costner je Ben Randall, US coast guard oz. legendarni plavalec/reševalec iz vode, ki s svojo ekipo rešuje potnike s potapljajočih se ladij, jadrnic in ostalih plovil. Ko v eni izmed takšnih akcij pride do tragedije, kjer ostane edini preživeli, ga njegov nadrejeni premesti v šolo, kjer naj bi našel svoj notranji mir in izučil novo generacijo reševalcev.

Med njegovimi učenci oz. kandidati za reševalce je tudi šminker Ashton Kutcher oz. Jake Fisher, vrhunski srednješolski plavalec za katerega so se borile najelitnejše šole, a se je odločil za reševanje …

Sledi že znana zgodba, težaven dril, kjer učitelji/vodje/vojaki s težkimi metodami poskušajo zlomiti tiste, ki niso pripravljeni na posel, ki jih čaka oz. okrepiti in pripraviti tiste, ki so pripravljeni za posel, ki so si ga izbrali ….

Dvoboj Randalla s Fisherjem do točke, ko ugotovita, da sta si zelo podobna, ljubezenski zaplet Fisherja z lokalnim dekletom, učiteljico Emily, pa Fisherjev trud oz. pomoč sošolcu oz. vse skupaj drži film, ki nikoli ne zaide v preveliko patetiko, le v predvidljivost oz. že videno.

Po koncu šolanja se Randall vrne na staro delovno mesto, na Aljasko, kjer nadaljuje z reševanjem v najtežjih razmerah, njegov najboljši učenec Fisher pa se mu pri tem pridruži.

Sledi še končni zaplet in razplet zelo solidnega filma …

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 29.07.2009 ob 14:05 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !