Zapisal izmisljeni | 22.07.2009 - 10:35 - Kategorije: Film

Evo, še en film, ki se mi je že kar nekaj časa valjal v predalu ….

Pogled na DVD, na katerem piše War, spodaj pa akcija, mi ni dajal nekega velikega upanja ….. nato pa prvi kader, kjer sedita Tom Lone in Crawford, agenta FBI, ki se podata na streljačino.

Nič posebnega, a sem vztrajal z gledanjem, saj je agenta Crawforda igral Jason Statham, zvezda zelo dobrih akcijskih filmov, ki se je prebil z mojstrovninama Guy Ritchia,  Lock, Stock and to smoking barrels, Snatch,  nato pa so sledili še Transporter I in II, Cellular pa Crank, The One ….

 

War oz. v nekaterih državah izdan kot Rogue Assassin

rogue

Tom Lone reši Crawfordu življenje, pri tem pa ustreli mističnega killerja z imenom Rogue, ki pade v vodo, trupla pa nikoli ne najdejo.

Sledi maščevanje oz. poboj in Crawford je prepričan, da je njegovega partnerja Lona, njegovo ženo in otroka ubil ter nato zažgal prav Rogue za katerega so nekateri prepričani, da je samo mit, urbana legenda …. da je izmišljena oseba oz. duh.

Film nato preskoči tri leta in nam prikaže z delom obsedenega Crawforda, ki se je v tem času ločil in posvetil iskanju Roguea, vzporedno s tem pa se seznanimo še s sporom kitajske mafijske organizacije Triade, katero vodi Chang, z japonsko mafijsko organizacijo Yakuze, katero vodi Shiro.

Vojna dveh najmočnejših azijskih/mafijskih organizacij v kateri aktivno sodeluje tudi Rogue oz. Jet Li, zame najboljši akcijski igralec.

Jet Li se je po ogromnem uspehu v Aziji, širšim množicam predstavil v četrtem delu Smrtonosnega orožja oz. Lethal weapon 4, sledil je Romeo must die, Kiss of the dragon, The one, kjer je že igral z Jasonom Stathamom …. in zame njegov najboljši film, Danny the dog.

V trenutku, ko se je pojavil Jet oz. se je razkrilo, da je on Rogue, sem vedel, da bo to odličen film.

Rogue je bil neusmiljen morilec, ki je delal za obe strani oz. pobijal je pripadnike Triade in pripadnike Yakuz, pri tem pa jih je še dodatno sprl oz. nagovarjal ene proti drugim …..

Agent Crawford je prepričan, da je on ubil njegovega prijatelja in družino ter po vrsti plastičnih operacij prišel do tega videza oz. identitete, a do konca filma sledi veliko presenečenje …..

Izjemen film, v katerem pred koncem poleg streljačine,fightov, boja z meči ….. dobimo še psihološki zasuk….

Rogue ni tisto/tisti kar se zdi in Crawford ni tisto/tisti kar se zdi ……

Priporočam

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 22.07.2009 ob 10:35 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

2 komentarjev

 1. 8.08.2009 @ 12:48

  Jaz sem si ta film ogledal včeraj in mi je bil všeč, saj ima zelo kakovostno igralsko zasedbo (Jet Li in Jason Statham), veliko akcije in kar mi je pri filmih nasplošno najbolj všeč – twist. In to zelo dobrega. Tudi jaz priporočam v ogled

  Zapisal stonesalat
 2. 9.08.2009 @ 21:07

  Jason Statham in Jet Li sta garancija za akcijo, sam film pa gledalcu ponudi še vse ostalo ….

  Zapisal izmisljeni

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !