Zapisal izmisljeni | 20.07.2009 - 11:58 - Kategorije: Film

Še en film, ki si je zaslužil ponovni ogled ….

Ekipa Hodge-MacDonald-Boyle je po kultnem Traisppotingu sestavila še eno mojstrovino ….

The beach … 

  beach  

Leonardo DiCaprio je Richard, popotnik oz. backpacker, ki se s svojim nahrbtnikom ustavi na Tajskem. V prenočišču spozna francoski par oz. Etienna in Francoise ter “odtrganega” Daffy-a, katerega igra vedno izvrstni Robert Carlyle.

Richard dobi od Daffya zemljevid, kjer je narisana pot do rajskega otoka in ko zjutraj ugotovi, da je Daffy storil samomor, se odloči za otok/zemljevid povedati tudi francoskemu paru s katerim se nato odpravijo proti otoku.

Ob prihodu na otok ugotovijo, da je tam ilegalna plantaža marihuane, katero “lokalci” stražijo z orožjem, vendar se jim nekako izognejo in najdejo prebivalce otoka. Nakakšna hipi skupnost oz. komuna, ki se je naselila na rajskem otoku s čudovito plažo …..

Do tu nekje je to nekakšen idiličen film za široke množice, Leonarda DiCapria, ki so si ga zapomnili in predvsem zapomnile po uspešnici Titanik ….

A Leonardo DiCaprio je mnogo več kot Jack Dawson iz Titanika, saj je bil nepozaben v nekaterih kultnih filmih kot What’s eating Gilbert Grape, The basketball diaries, Total eclipse, Romeo + Juliet in pa kasnejših The Departed in Blood Diamonds.

Na rajskem otoku se sprva doda malce romantike, ko se zaljubita Richard in Fracoise, a kmalu se na obali pojavijo morski psi, ki napadejo dva skandinavca in ju grdo poškodujejo, kar je tudi zelo nazorno prikazano, Richard seksa z vodjo komune Sal, ki jo igra priznana igralka Tilda Swinton, proti otoku pa se s celine odpravljajo še štiri osebe, ki so od Richarda prejele kopijo zemljevida …

Zame vrhunec filma, ko Richarda izobčijo in mu “začne dogajati” da je v video igrici, vojak, ki pobija in se bori za preživetje …. Prikazovati se mu prične pokojni Daffy, kateri je bil v podobni fazi norenja, prehranjuje se z žuželkami, ponoči lazi po okoli in skrivoma obiskuje “lokalce” katerim nagaja, med spanjem jemlje orožje ….

Sledi razplet, kjer se rajski otok izkaže za otok more, vse skupaj pa se razbije kot porcelan, kakor je naslov tudi odjavne pesmi …. Porcelain

 

Zame, izvrsten film, ki si ga bom čez določen čas zaželel ponovno ogledati, v avtu pa poslušati soundtrack oz. fimsko glasbo, ki je prav tak oizvrstna.

 • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 20.07.2009 ob 11:58 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

5 komentarjev

 1. 20.07.2009 @ 12:19

  hehe, sestra je bila prav vceraj na tem otoku. pravi, da je zares rajsko. no, omenjeni film pa me nekako ni zanimal in ga nisem gledala :)

  Zapisal anna
 2. 20.07.2009 @ 12:20

  se to: morda si ga pa se bom ogledala…skodit mi ne more heh, filmska glasba pa me je prepricala.

  Zapisal anna
 3. 20.07.2009 @ 13:30

  ja, prijateljica je bila pozimi tam …. res je čudovito ….

  ti si pa kar oglej film, ne bo ti žal

  no, prej sem hotel poslušati CD, pa ga ne uspem najti ….. still searchin’ , z melodijami v glavi

  Zapisal izmisljeni
 4. 19.04.2011 @ 23:20

  [...] Čez približno sedem ur letenja smo pričeli pristajati v Bangkoku, kjer je bil že večer oz. 18.30 in po papirologiji na klimatiziranem letališču sva izstopila na uradno ozemlje Tajske. Nikoli ne bom pozabil občutka, ko je vame butnila tista vročina, točneje sopara/vlažnost in majica na meni je bil v nekaj minutah mokra. A nič zato, nahrbtnika sva zbasala v avtobus, ki je peljal v center in se pridružila kopici podobnih popotnikov, ki so se podajali v neznano. Od tu naprej sva bila brez nekih konkretnih načrtov, povratni letalski karti za kateri sva odštela po 580 eurov sta določali termin povratka, ob denarju in plačilni kartici ter osebnem dokumentu pa sva imela le še nekaj oblačil, zobni ščetki in zobno pasto, pa še kakšno malenkost. Aja, letalski karti za let iz Bankoka na Phuket, naslednjega dne, torej 13.3. sva rezervirala že doma, prav tako pa let iz Surat Thanija nazaj v Bangkok, a da ne izgubim rdečo nit, v Bangkoku sva iz busa iztopila na popolnoma naznan teren. Še orientacije nisva imela v tem ponorelem mestu, kjer je iz vseh strani butala muzika, vrvež ljudi, neonske reklame, predvsem prenočišč in vse ostalo je bilo precej podobno tistem turističnem kaosu iz filma The Beach. [...]

 5. 21.04.2011 @ 22:47

  [...] do peščene ravnice, kjer je umiral tisti filmski skandinavec, pa do znamenite plaže. Film The Beach, v katerem je glavno vlogo odigral Leonardo Di Caprio je zreklamiral plažo imenovano Maya beach in [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !