Zapisal izmisljeni | 16.07.2009 - 09:41 - Kategorije: Film

Zame, kultni film iz leta ‘97, v katerem je John Cusack simpatični poklicni morilec, ki se odpravi na 10. obletnico mature ….

grossepointblank

 

Najprej bi se ustavil pri glavnem igralcu.

John Cusack mi v začetku ni bil preveč simpatičen, a se je s serijo izvrstnih vlog prikupil in po Bullets over Broadway, City hall, Con air, The thin red line, Being John Malkovich,  High fidelity, America’s sweethearts in ostalih, postal zame, eden najboljših. Naj se pojavi v kultnem filmu ali pa povprečnem izdelku, vedno me navduši.

Back to movie. Tokrat je bil poklicni morilec Martin Blank, ki se po nekaj poklicnih napakah odpravi v Chicago, kjer naj bi opravil delo, hkrati pa naj bi se v Grosse Pointu, rojstnem mestecu, ustavil na obletnici mature.

Film krasijo izvrstni dialogi in eden od takih je, ko se Blank zaradi čedalje slabšega počutja, pred odhodom na obletnico, ustavi še pri svojem psihoterapevtu, ki mu svetuje naj nekaj dni nikogar ne ubije in bo videl kako se bo počutil ….

No, Blank odide v Grosse Point, kjer ga pričakajo sošolci oz. vrstniki in velika ljubezen Debi, katero je zapustil brez pozdrava pred natanko desetimi leti. Sledi zaplet z Debi, katero igra Minnie Driver pa z dvema zveznima agentoma, še enim poklicnim morilcem v mestu in veliki obračun z “odtrganim” Grocerjem, katerega odigra prav tako “odtrgani” Dan Aykroyd.

Izjemen izdelek, ki ga kot sem že navedel, krasijo ivrstni/komični dialogi, simpatična zgodba, odličen izbor igralcev in pa odlična glasba, kjer se nanizajo odlični izvajalci; The Jam, The Specials, Clash, Pixies, David Bowie, Guns N’ roses, Faith no more, Nena, Violent femmes, Motorhead in ostali. Fantastičen soundtrack…..

 

Grosse Point Blank priporočam vsem ljubiteljem filmov in pa tistim, ki jih zanima kako se nasprotnika ubije s TV sprejemnikom.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 16.07.2009 ob 09:41 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

2 komentarjev

  1. 21.09.2010 @ 17:50

    [...] moje priporočilo o dobrem filmu, ki prikazuje življenje poklicnega morilca, bi predlagal tega TUKAJ. var a2aconfig = a2aconfig || {}; a2a_localize = { Share: "Deli", Save: "Shrani", Subscribe: [...]

  2. 21.12.2010 @ 18:28

    [...] Feeling Minnesota, v katerem igrajo Keanu Reeves, Cameron Diaz, Vincent D’Onofrio, Delroy Lindo in pa v prejšni objavi omenjeni Dan Aykroyd. [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !