Zapisal izmisljeni | 16.07.2009 - 14:07 - Kategorije: Film

V času največje vročine, je najbolje ostati v razhlajenem stanovanju ….

Nisem mogel verjeti …. na Pop TV je bil dopoldne na sporedu čisto cool film.

Feeling Minnesota, v katerem igrajo Keanu Reeves, Cameron Diaz, Vincent D’Onofrio, Delroy Lindo in pa v prejšni objavi omenjeni Dan Aykroyd.

fm

Film sem si pred približno desetimi leti ali več že ogledal in v spominu sem ga imel kot izvrstnega, tokrat pa nekoliko manj ….

JJaks Clayton – Keanu Reeves, bad boy, ki je večino svojega časa preživel v poboljševalnicah in po zaporih, pride v rojstno mesto na poroko svojega brata Sama Claytona, psihiča, ki ga igra Vincent D’Onofrio.

Sam je zaposlen kot računovodja pri lokalnem gangsterju Redu – Delroy Lindo, katerga prepriča, da ga je blondina Freddie – Cameron Diaz, okradla in Red v zahvalo nagradi Sama, s poroko z lepotičko Freddie, za katero pa je to kazen.

Od družine odtujeni JJaksa, pride na povabilo matere, na prislino poroko, kjer se zagleda v nevesto oz. bratovo ženo Freddie s katero nato preživi nekaj strastnih trenutkov na WC-ju. Čez nekaj dni pobegneta, a se kmalu vrneta po ukradeni denar in tu se zadeva zaplete.

Sledijo obračuni med bratoma, pa gangsterji, pa policaji ….. kaos in pričakovani happy end, kjer je obljubljena dežela, ponovno Las Vegas.

Igralska zasedba upraviči pričakovanja, vključno s Keanu Reevesom za katerega smo že itak navajeni, da je “trd in lesen”, s svojo značilno čudaško hojo. To se mi zdi tudi največji minus filma, vendar je njegov nasprotnik Vincent D’Onofrio brilijanten in film nekako vleče iz povprečja.

Sama zgodba je na začetku dobra, vendar z zapletanjem prinese nekaj neverjetnih stvari, ki se nikakor ne vklapajo v film, kar me nekoliko razočara, kot tudi ponovni ogled filma.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 16.07.2009 ob 14:07 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

1 komentar

  1. 16.07.2009 @ 16:18

    Fajn film ja.

    Zapisal azrih

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !