Zapisal izmisljeni | 15.07.2009 - 11:52 - Kategorije: Film

Ja, po dveh letih je prišel tudi ta na vrsto.

Film, I am legend, je je izpolnil moja pričakovanja oz. strahove, prav tako pa glavni igralec Will Smith.

iamlegend 

Film se začne v letu 2009, ko na TV predvajajo, da so znanstveniki izumili zdravilo za raka ….

Sledi preskok na 2012 oz tri leta kasneje, ko Will Smith s puško v roki in z nemškim ovčarjem na sopotnikovem sedežu športnega avtomobila, lovi jelene po opustošenem New Yorku.

V času ko nam vladajo razni virusi, trenutno je najpopularnejši Virus svinjske gripe je tudi ogromno število filmov o virusih in v tem spoznamo, da se je opisano zdravilo proti raku prineslo virus, kjer ljudje postanejo nekakšni brezdlaki agresivni mutantje/zombiji.

New York je v paniki in ameriška vlada se odloči za časovno omejeno evakuacijo, po kateri nato zaprejo vse poti iz mesta vključno s podrtjem oz. sestrelitvijo znamenitih mostov …. Ljudje, ki jim zaradi panike in gneče ne uspe pravočasno zapustiti mesta oz. jim to prepreči vojska ostanejo v okuženem New Yorku, kjer postanjeo plen opisanih okužencev/mutantov/zombijev.

Will Smith, ki je dr. Robert Neville, ostane zadnji človek v mestu, družbo pa mu dela njegov nemški ovčar s katerim, po mestu lovita divjad. Dnevi minevajo in Neville se v svojem laboratoriju trudi iznajti zdravilo oz. protivirus kar pa mu ne uspeva. Nekega dne mutantje/zombiji napadejo še njegovega psa in ga okužijo, zaradi česar se poda v odkrit boj z nasprotnikom ….

Film ne prinese nič novega saj je vse že videno v prejšnjih filmih …. v Cast away, enem prvih uspešnejših filmov, ki ima praktično samo enega igralca,  je bil Tom Hanks brodolomec na otoku, kjer smo spremljali njegov boj za preživetje in boj z osamljenostjo/izoliranostjo …. v Night of the living dead in vseh podobnih nadaljevanjih o zombijih smo videli te, kako vztrajno preganjajo junake filma …. v Outbreaku pa smo ob Dustinu Hoffmanu, Rene Russo in Morganu Freemanu videli kaj lahko povzroči virus ….

Prav tako zgodba ni izvirna, temveč je posneta po istoimenskem romanu iz leta 1954, po katerem sta bila že posneta The last men on Earth (1964) in pa The omega men (1971), katera pa na žalost še nisem gledal in ju ne morem primerjati s to, zadnjo različico.

Will Smith mi je čisto OK, in sem že navajen na njegove vloge v povprečnih znanstvenofantastičnih fimih, kot so Independence day, Men in black I in II, pa veliko boljšem I robot …. vendar sem imel očutek, da ni ravno pravi za  ta film. Nekako ni tip igralca, ki bi sam držal celoten film, kot je to uspevalo Tomu Hanksu v zgoraj omenjenem Cast away. 

Povprečen film, kjer pritegne samo izgled praznega New Yorka.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 15.07.2009 ob 11:52 in je shranjen pod Film. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !