Zapisal izmisljeni | 9.07.2009 - 15:27 - Kategorije: nogometaši

Andre Pierre Gignac je povprečnemu poznavalcu nogometa neznano ime. Naj ga na kratko predstavim:

Rojen 5. decembra 1985 v francoskem mestu Martigues, po poklicu pa nogometaš.

  gignac  

Andre Pierre Gignac je svojo nogometno pot začel v lokalnem klubu ES Fos, nato nadaljeval v Martiguesu, kjer je ostal do leta 2002, nato pa po zavrnitvi v Valenncienesu, ki ni v njem prepoznal kvalitete, na insistiranje njegove stare mame, odšel v bližnjo nogometno akademijo v Lorient.

Andre Pierre je debitiral za prvo ekipo Lorienta, 13. avgusta 2004, ko je v igro vstopil v 74. minuti in že po 30 sekundah zadel za vodstvo in zmago z 2-1. Lorient je to 04/05 sezono igral v 2. francoski ligi in se na koncu te uvrstil v 1. francosko ligo. Svojega nadebudnega napadalca so posodili nižjeligašu, kjer je v 18. nastopih za Pau zabil 8 golov. Sledila je vrnitev v Lorient, kjer je svoj debitatski nastop v 1. francoski ligi, proslavil s tremi zadeti v samo 27. minutah. To tekmo, proti Nantesu si je ogledal tudi francoski selektor Raymond Domenech, ki je bil navdušen nad zmogljivostmi mladeniča in kmalu se je o njem širil samo še dober glas. Hitra reakcija nogometnega kluba Toulouse, ki je odkupil njegovo pogodbo za 4.5 milijona eura in s tem prehitel OSC Lille, ki je že imel sklenjen nekakšen dogovor z igralcem, a je ta svojo kariero nato nadaljeval v Toulouseu.

V ekipi Toulousea se nikakor ni znašel in v tej svoji prvi sezoni pri vijolčnih oz. sezoni 07/08 je v 28. tekmah zadel samo dvakrat, kar ga je potisnilo v senco švedskega strelca Johana Elmanderja, kjer je tudi ostal do njegove prodaje v Bolton. V tem času se je Gignac basal s pizzami za katere je rekel da so njegov zajtrk, kosilo in večerja, se prerekal s soigralci in trenerji, skoraj ves svoj denar pa zapravil predvsem v kazinojih in za ostale neumnosti.

Od tukaj naprej pa sledi zasuk. Sezono 2008/09 je pričel kot prvi napadalec moštva in kmalu je začel redno dosegati gole. Minili so časi, ko so mu soigralci kupovali tablete za hujšanje, ko si je sposojal denar in mislil na vse drugo razen nogometa.

Andre Pierre Gignac je postal najboljši strelec 1.francoske lige z 21. zadetki, v ekipi za katero pravijo, da v njeni obrambi igra 9 igralcev oz. da so bili eden najslabših kandidatov za vrh francoske lestvice, ki jim na koncu ni uspelo osvojiti.

Toulouse je na koncu sezone 2008/09 osvojil izvrstno 4. mesto, mladi zvezdnik Andre Pierre Gignac pa je postal veliki up francoske reprezentance, v katero se je prebil po zaslugi svojih golgeterskih sposobnosti.

Igralec, ki se ga splača zapomniti in najboljši strelec francoske 1. lige oz. Ligue 1, v kateri je v sezoni 2008/09 dosegel, že omenjenih 21 zadetkov.

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 9.07.2009 ob 15:27 in je shranjen pod nogometaši. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !