Zapisal izmisljeni | 6.07.2009 - 18:55 - Kategorije: Aktualno

Za njegov 50. rojstni dan sem objavil … He is 50

Tam sem obljubil, da si bom kasneje za objavo o njem vzel malo več časa, kar pa bom ponovno preložil na neko kasnejše, bolj umirjeno obdobje.

25. julija zvečer sem pri brskanju po netu naletel na šokantno novico, da je umrl in kot se velikokrat zgodi, ko nekaj nočemo verjeti, sem si mislil, da je to ponovno neka dezinformacija in se odpravil spat. Naslednji dan je bila to glavna vest:

Umrl je Michael Jackson

mj

King of pop.

Veliki posebnež pa naj gre za plastične operacije, velika sončna očala, obrazne maske, srebrno rokavico, šlic, bele nogavičke, ples, moonwalk, glasbo …. 

Njegovo obnašanje je bilo vedno poglavje zase in ob njegovi smrti so se ponovno razbudili vsi možni mediji, ki jim gre predvsem za dobiček, kot je šlo že mnogim prej, le da sedaj lahko spremljamo tekmovanje kdo bo o njem naspisal več lepega, še pred kratkim pa je bil le tržna niša, na kateri so vsi hoteli služiti in iskati škandale, pri katerih pa gre za negativne napise …. Michael Jackson je bil od ranega otroštva programiran za služenje denarja, njegov oče ga je priganjal do skrajnosti in ko so se njegovi najstniki igrali v parku, je dejal da je jokal, saj je hodil na plesne vaje oz. treninge, kjer ni bilo prostora za igro/zabavo, temveč samo trdo delo. Tudi kasneje so na njegov račun bogateli mnogi drugi, ki so v njem videli samo živo banko. Michael, ki ni imel pravega otroštva, kljub svojim letom ni dojemal sveta kot odrasla oseba, temveč kot nedolžen otrok. Celotna biznis industrija okoli njega je služila in ga izrabljala, on pa je plesal, pel in služil za vse, ki so imeli kakršnokoli povezavo z njim. Ko je ‘93 izbruhnil škandal s pedofilijo je ostal bolj ali manj, prepuščen samemu sebi. Otroška duša v svetu pokvarjenih in lažnih prijateljev je ostala nebranjena.

Sedaj, ko je Jordan Chandler priznal, da si je izmislil spolno nadlegovanje iz leta ‘93, je verjetno  postal najbolj osovražena oseba na svetu, saj je neposredni krivec za pričetek propadanja Kralja, ki se nikoli več ni mogel znebiti slovesa pedofila/manijaka, podobne tožbe pa so se kar vrstile in bogastvo je hitro kopnelo, pritiski pa so bili vse večji oz. vse več ljudi je verjelo, da je dejansko nekakšna iznakažena pošast, ki zlorablja otroke. Kmalu je bilo potrebnih vse več tablet in Michael je postal odvisnik, katerega so samo še tablete držale v življenju. Zadnji del življenja ga je spremljalo ogromno trpljenje zaradi obtožb, bolezni, neuspelih plastičnih operacij, pa finančnega zloma …. Ob koncu je pobegnil v arabski svet, kjer je izhod iskal v islamu in oživitvi svoje glasbene kariere, katere pa, na žalost ni dočakal.

 

man in the mirror

  • Share/Bookmark
 

Zapis je bil objavljen 6.07.2009 ob 18:55 in je shranjen pod Aktualno. Komentarjem lahko sledite z RSS 2.0 virom. Lahko komentirate, ali pustite trackback s svoje strani.

« || »

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !